The Championship Wimbledon (23.06. - 06. 07. 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Џокович последните 2 меча ги изигра доста слабо, Федерер одличен против Раонич, и сега кога сите очекуваат неизвесен меч и можеби фаворитска улога на Федерер, мислам дека ќе добијат тотален демант од Новак, да се играше пред 2-3 сезони и јас би му дал фаворитска улога на Федерер, ама во моментов едно 80% сум сигурен дека Џокович ќе слави со 3-0 или 3-1, според мене ќе биде клучен првиот сет, ако го добие Федерер има шанси за победа, ако го изгуби мислам дека ќе отиде возот и нема враќање, досега неколку пати сум забележал вака Новак да игра слабо во четвртфиналните и полуфиналните мечеви и да се вади на искуство и во финале да изигра страшно

Moжно е и јас помислив на тоа, затоа реков 50/50.....ништо не се знае, според мене ако Новак се излизга неколку пати на битни поени, заради фрустрации и страв да не се лизне повторно, ќе го изгуби мечот.

novak-djokovic-petra-kvitova-wimbledon-2011-winners.jpg
Се надевам дека ќе се повтори Вимболдон 2011 година,едниот дел е исполнет денес фали уште еден.[DOUBLEPOST=1404592544][/DOUBLEPOST]Изгледа ова ќе биде прво финале на Грен слем турнирите помеѓу Новак и Роџер после 2007 година и финалето на Ју-Ес Опен.

Последно уредено:
novak-djokovic-petra-kvitova-wimbledon-2011-winners.jpg
Се надевам дека ќе се повтори Вимболдон 2011 година,едниот дел е исполнет денес фали уште еден.[DOUBLEPOST=1404592544][/DOUBLEPOST]Изгледа ова ќе биде прво финале на Грен слем турнирите помеѓу Новак и Роџер после 2007 година и финалето на Ју-Ес Опен.

Изгледа? :)
Ти ако си толкав фан на Новак треба да знаеш скоро се за него, а не да не си сигурен околу тоа дали после 2007ма играл финале на ГС против Роџер. :)

Изгледа? :)
Ти ако си толкав фан на Новак треба да знаеш скоро се за него, а не да не си сигурен околу тоа дали после 2007ма играл финале на ГС против Роџер. :)
Еве се извинував што пишав изгледа и што не бев сигурен :),али тоа го пишав затоа што поминаа 7 години од тогаш и помислив да не сум заборавил или пропуштил некое финале на ГС во меѓувреме меѓу нив двајца, а и многу е чудно за двајца такви играчи да се сретнат само вторпат во самата завршница на еден Грен Слем.

на која тв го даваат преносот :)?

Па ајде, Форза Швицарец, Уа комшија :D

Се надевам ќе одигра одлично, и ќе стане осумкратен шампион и нека докаже дека е најголем!

Изразот на лицето на Федерер, не ми дава многу доверба :(

Последно уредено:
Се надевам дека судиите нема да прават грешки денес како 2012 бидејќи може многу да да влијае на мечот.
На 7 минута и 20 секунди ја има грешката каде што линискиот судија викна аут и погреши на најбитниот дел од мечот.

У дилема сум за кого да навивам али изгледа тоа ќе биде Ноле. Ајмо Ноле. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom