The Championship Wimbledon (23.06. - 06. 07. 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Федерер дур се држи во топ 5 ја мислам дека нема да се пензионира... А и самиот сака до 20 грендслеми да стигне,ако не барем да се потруди...
Иначе Ноле да беше најдобар на бетон немаше да ги изгуби последните две финалиња на УС Опен,just saying.
Ма не е најголем проблем што ги изгуби финалињата на УС Опен, иако на мене како негов навивач најтежок пораз ми беше токму од Мареј во едно од тие две финалиња кога едноставно мораше да направи комплетен пресврт кога веќе стигна до 2;2 во сетови,туку губењето во четвртфиналето од Вавринка на негов терен каде што требаше да доминира наредниве години со тоа едноставно го изгуби приматот за најдобар играч на бетон во светот.

Сампрас се пензионира на 32 години а практикуваше сервис волеј игра а Федерер има уште максимум 2 сезони да игра во ниво кое му доликува .[DOUBLEPOST=1404566002][/DOUBLEPOST]Женсково финале е многу непредвидливо , но ако фати ритам Квитова ништо нема да ја запре.

Последно уредено од модератор:
Ма не е најголем проблем што ги изгуби финалињата на УС Опен, иако на мене како негов навивач најтежок пораз ми беше токму од Мареј во едно од тие две финалиња кога едноставно мораше да направи комплетен пресврт кога веќе стигна до 2;2 во сетови,туку губењето во четвртфиналето од Вавринка на негов терен каде што требаше да доминира наредниве години со тоа едноставно го изгуби приматот за најдобар играч на бетон во светот.
Ej ne zezaj i ti sea, kako toa so toj poraz od vavrinka go izgubil primatot za najdobar na beton? Pa covek e i on, nema valjda cel zivot da go osvojuva AO. Na beton Nole e ubedlivo najdobar od site teniseri.

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Искрено незнам на кој начин букмејкерите ги избацуваат коефициентите во тенисот т.е го бираат фаворитот.Како е можно на Ролан Гарос главен фаворит за освојување на титула да им биде Новак покрај Надал кој до пред тој турнир има освоено 8 титули а Џокович ниедна, истото се дешава и сега на Вимболдон Новак е ставен како фаворит против Роџер Федерер кој има седум титули и според покажаната игра до сега на турнирот е дефинитивно фаворит во финалето.[DOUBLEPOST=1404567428][/DOUBLEPOST]
Ej ne zezaj i ti sea, kako toa so toj poraz od vavrinka go izgubil primatot za najdobar na beton? Pa covek e i on, nema valjda cel zivot da go osvojuva AO. Na beton Nole e ubedlivo najdobar od site teniseri.

Лоша работа за Џокович е тоа што е најдобар на подлога на која има најголема конкуренција, едноставно на бетонот најмногу тенисери можат да играат одличен тенис, за разлика од тревата и земјата на која можат да играат одлично само одреден тип на играчи.Најбитна причнина поради која на Џокович му е најтешко да го задржи приматот на бетон е тоа што на бетон големата четворка е најизедначена и секој од нив му преставува огромна закана за да го победи и тука е најтешко да се предвиви победникот.

Последно уредено:
Браво за Квитова, саглам ќотек и трга на Бушар, која ми е крајно антипатична.

Koeficientite bukmejkertite ne gi tresat od rakav nego vo predvid zemaat mnogu faktori. Nole bese blag favorit na RG radi formata i radi toa sto go tepase Nadal u Rim, neposredno pred pocetokot na RG. No, otkako Nadal go izmlati Marej vo 1/2 finaleto a Nole imase cuden fizicki pad, kladilnicite vednas izreagiraa i gi smenija koeficientite stavajki go Nadal kako favorit.

Искрено незнам на кој начин букмејкерите ги избацуваат коефициентите во тенисот т.е го бираат фаворитот.

Остај, скроз се неписмени. Точно е дека си го вадат лебот од тоа, и дека имаат многу повеќе информации и знаење од тебе, но кога ти би ги правел тие коефициенти, сигурно би ги направил многу подобри.

Можеби ќе победи Новак, но коеф би требало да се по 1,85 и за кец и за 2ка (според мене)

Како што тргнало финалето, за брзо време ќе заврши, Квитова игра одличен тенис, се надевам нема да падни во нивото на игра до крај.

Па па па, шамарање... Квитова како на дроги.

Базинга у публика...

Бушар денес полека ги открива убавините на играњето тенис на трева. Лекција, како да се биде глинен гулаб на стрелиште.

Остај, скроз се неписмени. Точно е дека си го вадат лебот од тоа, и дека имаат многу повеќе информации и знаење од тебе, но кога ти би ги правел тие коефициенти, сигурно би ги направил многу подобри.
Добро бе изгледа ти си најпаметна овде или пак сакаш да бидеш, нели гледаш дека пишав конкретно за Џокович и за негово ставање на фаворит на многу турнири на кои не би требало да биде, еден од примерите е против Федерер на Вимболдон 2012 каде што беше поставен за фаворит а изгуби.Без разлика дали ќе победи или изгуби утре фаворит е Федерер,иако Роџер исто како и Надал на Ролан Гарос го тврди спротивното и сака да го пренесе притисокот врз Новак.

На многу грендслеми Ноле кај шо бил ставен за фаворит на крајот не освојувал.Исто како Надал кој боље игра кога е втор на АТП ранк листата,отколку кога е прв.Изгледа улогата за прв тенисер најубаво стои на Федерер.:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom