That 80s

• Креатор на темата Razorblade Kiss
  • Време на започнување

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ви текнува ли на Twisted Sister - I Want To Rock?
Закон песна!!!

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
`TENK` напиша:
vo opsto ne e bitno toa muzika si e muzika dobrata muzika za sekogas ostanuva slusana
Можеби, но, да сум бил роден 15 години порано, ќе сум можел да одам на голем број концерти на кои денеска неможам.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
KohlBass напиша:
Можеби, но, да сум бил роден 15 години порано, ќе сум можел да одам на голем број концерти на кои денеска неможам.
da :toe:

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
најплоден музички период. ги љубам песните од 80ите. добро, не сите де :)

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Струмикс напиша:
Ви текнува ли на Twisted Sister - I Want To Rock?
Закон песна!!!
професорот:Okay Students,summers over,now I'm in command...
учениците: еееееееееееее
професорот:what was that,today after classes each one of you will serve detention in the BAsEMENT!!! (го гледа ученикот како го црта логото на Твистед Систерс)
-what are you doing?Twisted Sisters?What kind of a sick mind desagrades a deffencless textbook like that?!?!?! I have a good mind to slap your fat face!!! Tell me,Mister..No,better...Stand up and tell the class...
What are you gonna do with your liiiiiiiiifeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Ученикот: I WANNA ROOOOOOOCKKKKK!!!!!

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.103
Поени од реакции
25.388
Генерално земено општа катастрофа. Дали да почнам да од Cindy Lauper, Poison, Duran Duran се повеќе од никакви (знам дека ќе бидам каменуван ради ова). Кич гардероба, кич музика. Лесни певливи мелодии како Heaven is a place on earth правени на композиторска WC шоља 3 ноти текст од Златно славејче и New Kids on The Block.

Вредно да се издвои. Подоцнежниот период на Depechе Mode (првиот период не се разликува од Backstreet Boys), подемот на Iron Maiden, Metallica (и други квалитетни рок/метал бендови), Sonic Youth, Kraftwerk. Pink Floyd со The Final Cut и Momentary Lapse of Reason нешто U2. Електронската музика се развива. Уште од детство па се до денес во глава ми остана Black-Wonderfull Live. Alphaville, ЕКВ екс-Јју сцената Дарко Рундек, Идоли, Филм итн.

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
NIppI напиша:
би сакала да сум родена пред тој период,т.е. да го поминам тинејџерството баш во тие 70ти и 80ти години...

ti ne si normalna.

p.s no ofence

Член од
24 март 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
za mene najznacajni artisti od 80-tite se Michael Jackson,G'N'R i Madonna:back:

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
BlAcK_MamBa напиша:
ti ne si normalna.

p.s no ofence
ФАлА!! :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

шо да праам тоа ми лежи,тоа ми се допаѓа! :) коа ги гледам сеа на вх1 се повеќе ми е жал што морам да живеам во ера каде царува трансот и слични (извинете на зборот) шитови кои немаат смисла,и каде и да одиш се пуштаат баш тие,за 'забава'
никој,барем во мојов град не помислил да направи една,на пример ретро забава,или што знам....
и знам дека сеа ќе кажете,па не оди на такви места,или нешто во стил ќе видиш дека не е така коа ќе дојдеш во Ск... али ај... :) :) :)

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ех Сусаро, знам дека не треба романтизам ама осумдесеттите беа мошне значајни за музиката.
Осумдесеттите ни ги нудеа Devo, Michael Jackson (Thriller!!), Metallica, R.E.M, The Pixies, Robert Palmer, Iron Maiden, Judas Priest, Queen, Dire Straits (!) и многу други.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Фала богу некој ги спомна Dire Straits.....а можеби и една од најдобрите групи во 80тите, ама заборавени се....

The sultans of swing....:wink:

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
pcjodamaster напиша:
Фала богу некој ги спомна Dire Straits.....а можеби и една од најдобрите групи во 80тите, ама заборавени се....

The sultans of swing....:wink:
И the walk of life

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
NIppI напиша:
И the walk of life
Sultans of Swing е од албумот Dire Straits од 1977. Тоа е и нивниот прв албум.
Е, Walk of Life е од албумот Brothers in Arms од 1985, и спаѓа во 80-тите...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Што се однесува до main-stream музичката сцена, '80-те се можда нај кич период. Не знам од кај да почнам...Поп срањето од тоа време не сакам ни да го спомињам...Тука е и травестијата со панкот и рокот...Glam rock...Oчај:pov:Тони шминка, лак за коса, ужасен outfit, а најлошо од се музиката. Нешто слично што се случува со хип-хопот денес.
Btw, и модата од тој период е траги-комична.
Али затоа има и исклучоци..Као Sonic Youth, The Pixies, R.E.M и други. Како и фактот дека у тој период на северо-западот у америка се раѓа grunge-от, кој уше на самиот почеток од '90-те ги брише сите траги на музичкиот хорор од претходната деценија.
И не смеам да ги заборавам и ЕКВ...Феноменална група(една од моите омилени) кои истотака создаваа у '80-те

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Dire Straits - Telegraph Road, нивна најдобра песна, според мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom