ljelje sto pismen si bil bre .... pa i smeSHenСо две Д се пишува Поддршка, попрај си потписот. Уствари не го поправај, ти одговара со аватарот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ljelje sto pismen si bil bre .... pa i smeSHenСо две Д се пишува Поддршка, попрај си потписот. Уствари не го поправај, ти одговара со аватарот.
ljelje sto pismen si bil bre .... pa i smeSHen
Добар цитат без поента, исто ко сликите каде наводно Југохром го загадува Тетово.
Добар цитат без поента, исто ко сликите каде наводно Југохром го загадува Тетово.
Priznaj, vo Sitel rabotis !!!
Тоа бе кажи им дека Југохром придонесува за чистење на воздухот пуштајќи кислород од оџаците.
Во Алсат.
Никој не вика дека Југохром не загадува.
Нема филтри, чадот што го испушта не е според еко-стандардите.
Ама не е главен фактор за загадувањето во Тетово како што некој го прикажува.
end.
Главен фактор е Југохром.
Па тука е и депонијата каде се пали ѓубрето.
Ете видовме од погорниот пост на липковскиов комичар, дека сообраќајниот хаос нема некое еколошко влијание. А сега:
LoL, и тоа стигна - да го брани урбанистичкиот хаос и да го амнестира од еколошки последици.
(само затоа што е дело на локалната самоуправа )
Што е следно а?
- палењето ѓубре на сред град, па и не е нешто страшно. Југохром е крив.
- соголувањето на Шара е у ствари добро за Тетово. Југохром е крив.
типичен партиски билборд
Инаку, ќе повторам - и јас сум за затворање на Југохром. Поентата ми е друга.(веќе ја пишав)
Најголем удел во емисиите на TSP во Македонија имаат несогорувачките производни процеси (SNAP 04). Овој удел е променлив и зависи од периодот на работа на инсталациите во текот на годината. Тоа се однесува на секторот металургија (Скопски легури, ФЕНИ-Индустри и Силмак).
Слика 20 го прикажува трендот на емисии на TSP од 2003 до 2009. Може да се забележи дека постојат драстични осцилации во однос на количините на емисии од 2006 до 2009, потврдувајќи го горенаведеното тврдење. Таков е случајот во 2009, кога намалувањето на емисии воглавно е резултат на неработењето на индустрискиот комплекс СИЛМАК (Југохром-Јегуновце).
Највисоките емисии на оваа загадувачка супстанца во западната зона се концентрирани околу стационарните извори за производство на феро-силициум и електрична енергија. Главните извори на TSP за сегашните нивоа на загадување
на воздухот во источната зона се сообраќајот, согорувањата на дрва и дрвната индустрија.
Трендот за 2009, спореден со 2008, покажува значително намалување на количините на емисија на CO која доаѓа од секторот на производните процеси кое најверојатно е предизвикано од неработењето на индустрискиот комплекс СИЛМАК (Југохром-Јегуновце).
Во западната зона, највиоките емисии на CO се околу стационарните извори за производство на феро-силициум и електрична енергија.
Во агломерацијата Скопски регион и во источната зона, емисиите на CO се јавуваат заради нецелосното согорување на горивото во малите индустриски капацитети.
Слика 44 покажува дека концентрациите на арсен се под целната вредност во 2006, освен во Јегуновце каде се измерени високи концентрации на арсен. Најверојатно, главна причина за тоа е близината на инсталацијата за производство на феро-силициум, Силмак
Главните извори на арсен во источната и западната зона се Фени-Индустри за производство на феро-никел и Силмак за производство на феро-силициум.
Jas ne bev oftopik, berik znae.[DOUBLEPOST=1419444818][/DOUBLEPOST]Со две Д се пишува Поддршка, попрај си потписот. Уствари не го поправај, ти одговара со аватарот.
Berik ako ne bi sakal da zborime za tebe ne se istaknuvaj vaka vo sekoja tema kade ne zasegnuva nas, kako Fatos Lubonja mi izedash, ako ne si toj samiot.Пак ќе речам, можеме тема за мене да отвориме, ако сакаме да дискутираме за тоа каков сум јас, но одговор сепак нема од ваша страна, на прашањето - Зошто Албанците се бунат за Југохром, а око не им трепнува за другите флагрантни проблеми од оваа сфера?
Зошто нема протести за водата, соголувањето на Шара, сообраќајниот и градежниот хаос, како и палењето на ѓубре во сред град?
Некој би рекол дека кога се нема аргументи во дискусија секогаш се оди на личен напад и со тоа се избегнува дискусијата по темата.
тНо јас неколку пати нагласив дека сум за затворање на Југохром (и Железара).
Кога тоа ќе се случи ќе ги видиме резултатите.
Инаку минимизирањето на останатите еко-проблеми, за атер на ставање на акцентот врз Југохром, е провидно поприлично, но очекувано од албанска страна. Во реалноста, самите жители на Тетово тоа го знаат и ќе продолжат да го живеат со последиците, без да се бунат.
Смешно е онаа огромна смрдеа во лето особено, од горење на ѓубре да ја ставате под тепих, само затоа што локалната власт е одговорна. Смешно е, да молчите за соголувањето на Шара или за немањето вода во лето.
Ерозијата на земјиштето, сушите, зголемувањето на температурата во котлината преку лето и ред други негативни последици за градот, ќе останат, а никој не се буни за тоа, затоа што тој нелегален бизнис е во рацете на Албанци.
Струењето на воздухот низ градот е мртва работа, поради урбанистичкиот хаос - дело на локалните моќници, против кои не се буните, секако, а кон тоа придонесува и сообраќајниот хаос, кој владее во градот, кој се повеќе личи на Кабул или Каиро.
Југохром се надевам дека ќе се затвори, но загаденоста најверојатно ќе остане. Пример - Скопје и Железара. Останува да почекаме да видиме, нои нешто ми вели дека нема да се решат проблемите на , од овој аспект, лошо менаџираниот град.
Анализата на трендот на емисиите на вкупно суспендираните честички
покажува дека во периодот 2002-2006 година постои континуиран пораст
на емисионите количества нз годишно ниво. Ова е во корелација со
растечкиот тренд на другите загадувачки супстанци, и се должи главно
на емисии од одделни точкести извори (Силмак) како и на употребата на
ниско-квалитетно гориво. Пониските емисии од овaa загадувачкa
супстанца во периодот 2001-2003 година се резултат на фактот што
фабриката била затворена. Повторното отворање и зголеменото
производство придонесуваат за повисоките концентрации на TSP во
периодот 2004-2006 година.
Не бе ниту ги читаат овие факти, дури и со цртежи како во случајов.т
Никој не ги минимизира останатите извори на загадување, тоа на сите ни е познато , но на тоа нема што да правиш , пошто е иста неприлика за сите градови.
Вие негиравте дека Југохром е загадувач број еден во Полог. (па и Македонија).
Ве снабдив со факти , еве продолжувам со нови, кои ставаат уште печат на тоа што го велам.
Претходно зборувавме за периодот 2006-2010 , дозволи ми сега за 2002/06
Суспендирани честички ПМ10
http://airquality.moepp.gov.mk/airq...2/03/Izvestaj-za-preliminarna-ocenka-2008.pdf
Сега ќе ти кажам еден податок , боли глава.
Уделот на Силмак-Југохром во 2004 година во загадување со ПМ10 честички на ниво на држава во проценти се движи помеѓу 15-30%. (односно 10.000-19.000 тони годишно, а во цела држава од тие податоци што се достапни, имало 60.000 тони емисиони количества).
10 до 19 илјади тони материјал излегувало од оџаците на Југохром. (а како ли било во 2013-2014 кога го зголемија уште повеќе производството?)
![]()
Повторно ќе зборуваме за Јаглерод моноксидот.
Силмак-Југохром во 2004 ослободил помеѓу 5000-9000 тона јаглерод моноксид. И е неприкосновен во борбата за најголем загадувач на ниво на држава.
![]()
Полошкиот регион има висока невработеност, и секое уништување на изворите за екзистенција ќе биде тешко повратлив процес, пошто некои остатоци што излегуваат од Југохром , не сум сигурен мислам дека прочитав негде требаат околу 1800 години за да целосно се растворат.
Полог е затворен од сите страни со високи планини, и нормално дека толкаво количество материјали од оџаците ќе остане во котлината.
Горењето на отпад е идиотска работа, само на Балкан тоа се прави , сечењето на дрвја без контрола особено за греење (за 40 евра метар кубен) секако е грев, тоа не е само во Тетово , туку и во Велес, и во Малешевија и насекаде.
Возила немаме премногу, пошто има држави со по 500 регистрирани автомобили на 1000 жители, во Тетово има 150 автомобили на 1000 жители. (во Скопје 240) , проблем се тесните улици.
Сите овие проблеми јас ги поврзувам со економската неразвиеност.
Mozes i mentalna zaostanatost da povrzes. Od balkon dzubre se frla,se pali dzubre sekojdnevno. Ednas zapalile dzubre vo plasticen kontenjer na kontenjerot samo trkalata mu ostanaa. Zamisli kolku nearen so mozokot treba da bides da storis takvo nesto.