Мортидо
занаетчија дете
Не знам дали би било добра варијанта кучињата скитници да се однесат в шума и таму да се пуштат да се снаоѓаат како знаат. Боље со мечки и волци да имаат работа одколку да се убијат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам дали би било добра варијанта кучињата скитници да се однесат в шума и таму да се пуштат да се снаоѓаат како знаат. Боље со мечки и волци да имаат работа одколку да се убијат.
frli gi tamu na meckite da gi jadatkakov covek si ti?
((((
Само немојте да мислите дека во Скопје е нешто поарно, така изгледа зошто е можеби поголема област.
Грешка си и тоа големаДа, ама у скопје често имам видено, барем околу факултет од оние кучиња скитници што со колегите на шала ги викаме "дрогирани" или "со ушниче", што се земени, вакцинирани, очигледно и нешто смирени зашто се многу мирољубиви и вратени на улица и ок е исто ко да го нема кучето, а овде кај нас ако излезеш на улица можеш да видиш некои смеси на куче со доберман, пуштен германски овчар на улица и некои други грамади што или избегале или некој ги избркал од дома сеедно, и на еден другар му се десило касно навечер кога го бркале да се качи на паркиран шлепер и да седи саат време таму зашто бил под опсада..... додека не им досади од лаење па да си заминат...
Грешка си и тоа голема
Позади собрание е кучкар маалото, не познавам досега другар/ка што не бегале таму од кучиња
Значи сред Центар на татко ми му се пуштиле 15-тина кучиња од тие што ги викаш "мирните" и да не му била колата во близина ќе го растргнеле.
Јас еднаш бегав, и еднашка се качив најгоре на една лизгалица и дремев како мисир со саати пошто ме чекаа доле
Другаров има со шпринт бегано, едвај на улица Македонија во еден кафич се скрил. Братучетка ми на стубче се качила, видел еден жител од зградите дека ја бркаат 4-5 кучиња и со лопата ги избркал.
Кај мене во населба шетаат секакви кучиња. Уште има улици на кои не смееш да поминепАма тоа се должи на газдите на кои постојано им бегаат ротвајлери, вучјаци, во поново време и шарпланинец, пит були...
Навикнати сме веќе
Како помал имавме проблеми со уличните кучиња, татко ми беше каснат од едно од нив, јас бегав цело времеАма ги исчистија со време. Но магично населбата одново се наполни со еден куп од кучињава со "менѓушки"
За среќа овие се асални, освен едно кое не дава друго клуче да помине во другата територија, па брка се што ќе му помине во околината
![]()
Де бе....само јас сум овде што не бил никогаш нападнат од куче ?Додуше јас од дома од бебе сум растен со ротвајлери и вучјаци,па немам многу гајле со нив.
Имав само еднаш проблем.....т.е една недела.Беше едно ново кај мене низ маало и дур го шетав вучјакот (RIP) беше агресивно,ама никогаш не се имаше пуштено да нападне.Еднаш беше погусто и го треснав со цигла тогаш. Неколку дена после тоа го снема тоа куче...ваљда некој го имаше собрано и успиено.
Иначе дека врие секаде со скитници врие.....треба тоа некој да го среди.
Kako me nerviraat ovie wannabe evropski ljudi! Podobro kucinjata da gi jadat lugjeto, otkolku da se otarasime od skitnicite.
Slozen e problemot, ama ako dobro ni e cim dozvoluvame da ni nosat kucinja od drugite gradovi.
,,,pan kompjuteri,,,servisot,,tukurechi na samiot vlez vo gradot,,,ili kratko kazhano u apashko maalo,,,ama na kraj ,,,Кој е најдобар сервисер на компјутери у Тетово?
,,,pan kompjuteri,,,servisot,,tukurechi na samiot vlez vo gradot,,,ili kratko kazhano u apashko maalo,,,ama na kraj ,,,/aj majkata i ovoa sum go znael/,,,
![]()
Кој е најдобар сервисер на компјутери у Тетово?