Teтово

• Креатор на темата Креатор на темата JoCkI
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е најдобар сервисер на компјутери у Тетово?

Ја идам горе на пазар кај еден, Тихо се вика, скроз на крај му е дуќанчето.
Он пред сто години ми склопи статичен компјутер, до ден денес само едно напојуање иам сменето.

,,,pan kompjuteri,,,servisot,,tukurechi na samiot vlez vo gradot,,,ili kratko kazhano u apashko maalo,,,ama na kraj ,,,:icon_mrgr:/aj majkata i ovoa sum go znael/,,,:D

Само што се вратив од кај Пан и ми рече жал ми е не можеме да го поправиме. Утре планирам кај АМЦ да го однесам па и кај овај Тихо шо се вика. Инаку се работи за сјебан ХДД

Ја идам горе на пазар кај еден, Тихо се вика, скроз на крај му е дуќанчето.
Он пред сто години ми склопи статичен компјутер, до ден денес само едно напојуање иам сменето.

Да да, Тихо е класика, само малце скупчија е ама ептен е добар.

Денес се навршуваат 11 години од убиството на 18 годишното момче Ванчо Јосифовски од Тетово. Подмолно беше убиен на 19 октомври 2002 година, од паравоените екстремистички банди, кои се бореа за наводни човекови права.
Македонските медиуми не објавија ниту збор за годишнината од егзекуцијата, а наместо тоа страниците им се полни со цицките на Карлеуша, задникот на Боки 13, забеганато самонаречено новинарче Саше и ред други глупости.
Вечна ти слава Ванчо !

vanco.JPG

Тоа е или дело на некоја баба, или некој од оние кои себе си се нарекуваат оџи.
(знаете на кои "оџи" мислам). Всушност е нарачано од некој дуќанџија.
Ја знам за "оџа" од едно скопско село, кој за некоја паричка би поработел на ваков случај.
Најсмешно ми е тоа што сите си мислат дека, ете добро е што ја видоа на време живата и нема гајле.

Затруеното тетовско семејство уште е во болница

Две недели по масовното труење со печурки во Тетово 6 лица сеуште се во болница. На Токсикологија под постојан лекарски надзор се три жени и тројца мажи од оваа пошироко семејство. Од клиниката велат дека нивната здравствена состојба е стабилна и успешно закрепнуваат, но мора уште неколку дена да бидат хоспитализирани.
pcekopecjhioerfe.png
-Нивните лабораториски анализи даваат добри параметри и одлично закрепнуваат, но според протоколот на лекување во вакви случаи мора да бидат под постојан надзор, вели д-р андон Чибишев, директор на Клиниката за токсикологија.
Добра е состојбата и на петмесечното бебе. Син и татко од оваа семејство не ја издржаа битката со отровот од печурките. Пред една недела починаа на Токсикологија. Една од најотровните печурки аманита вироса серизоно им ги оштетила црните дробови.

Александар Динев | Сител тв

Kaкви само неспособни пожарникари имамо тоа е жално!
Да се нема маска еееј... маска да се нема за да влезат и да помогнат, цел ден се оправаат без опрема, без скали... ништо немаат! Мораа да дојдат приватњаци со оние камиони за бетон пунење на згради....

1470361_257353994420646_1061286498_n.jpg

551412_257354174420628_661177365_n.jpg

1477383_257354334420612_554375985_n.jpg

http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=25920

Strasna rabota ,gospod da ne cuva od vakvi nesreki...Pozarnikari nemame veruvajte...Nikakva oprema da se nemalo pa sto pravi li Opstinata be ? Slusnav deka pozarnikarite do 3 sprat se kacuvale po slabica nagore ne se nafakjale :eek: Imalo nekoj hrabar covek pa do 5-6 sprat se kacil da simne nekoe 1-2 godisno detence ....Koga se kacuval site pogledite gi vrtele na strana...Horor !!!

Strasna rabota ,gospod da ne cuva od vakvi nesreki...Pozarnikari nemame veruvajte...Nikakva oprema da se nemalo pa sto pravi li Opstinata be ? Slusnav deka pozarnikarite do 3 sprat se kacuvale po slabica nagore ne se nafakjale :eek: Imalo nekoj hrabar covek pa do 5-6 sprat se kacil da simne nekoe 1-2 godisno detence ....Koga se kacuval site pogledite gi vrtele na strana...Horor !!!

А што има општината со пожарникарите? Централната власт треба да одговори за тоа.
За 2014та на тетовските пожарникари од Владата ќе и се доделат 200.000 евра за цела година , и нека прават што сакаат... имаме други приоритети ние.

Кога слушнав на вести , се пуштиле пожарникарите од Скопје на помош , ај реков , пожарникарската служба во Тетово треба да се погрижи за 200.000 народ , а сепак немаат луѓе и опрема.

Toj hrabriot covek e pozarnikar, samo sto toj ne bil na smena ama sepak dosol da pomogne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom