Тепачка - тивко етничко чистење

Статус
Затворена за нови мислења.
Ете не оди ни така... И родителите сељаци, будали, Албанци...
Шо праиме сега ?

Ја викам да ги отселиме ?

Вие ?

тепачките помеѓу ученици македонци и албанци се многу одамна, многу пред уште да бил роден кој и да е член на форумов.
Мене дедо ми кој е струшанец ми има кажувано како еднаш кога се враќал од школо почнале да го малтретираат десет албанци негова возраст, по што тој отишол дома собрал десет свои другари и отишол кај мостот кај што биле овие што го малтретирале и има рекол ајде бе сега на еднакво да се пресметаме албанците побегнале. Инаку случкава е некаде далечната 1932-1939. Ова значи дека во струга во тој поглед сеуште неишто не се сменило во последниве скоро 80 години.
Пак истата приказна, очигледно чаре е да ги прифатиме како такви и крај, со надеш дека преку квалитетно образование ќе научат да го вреднуваат разбирањето и избегнувањето конфликти обете страни и ќе живеат колку толку мирно.
Нормално при ова се исклучени сите криминалци и непочитувачи на законот без разлика на етничка припадност, а јавна тајан е дека има доста криминогени структури, не толку внатре во струга колку што по струшките села.

Токму така... Тогаш нема кој да биде крив за неуспеси на државата...

Албанците се криви за се. За НАТО, ЕУ, Балканијада итн...

Геноцид врз нив...

Токму така... Тогаш нема кој да биде крив за неуспеси на државата...

Албанците се криви за се. За НАТО, ЕУ, Балканијада итн...

Геноцид врз нив...

Друже мора со нешто да се занимава и овој народ бе не зезај....Та вашите ,та нашите си знаат која запалка сеуште држи плин.Па зар ти мислиш дека некоја политичка партија реално ќе покаже кој се проблемите во оваа држава ?:smir:

ке замолам софорумџиите Албанци особено Кварк или Принц кој имаат желба за човечност вистинска или не не знам..да ме демантират
Како да те демантирам кога откако прочитав што си напишал само WTF? можев да речам. Имаш само празни обвинувања и глупи инсуинации.
Ама ај, во дух на соживотот... Да не ми дадеш утре една нова точка

...нивната пасивност во дискусии докажува дека не сакаат соживот...
и некои такви срања

Прво сакам да ти ја решам илустрацијата

890_seks.jpg

Дали ова значи дека македонците ептен се сексаат, многу повеќе од што се тепаат со албанците? Не би рекол, по неколку пати на ден и барам на една, никако да ми даде. Секогаш кога ќе почнам таков муабет прекинува да ми збори.
Основање на став од број на резултати кои ги нуди гугл е нелогично. Побарав "македонци пушат кур" и добив преку 25.000 резултати. Провери ако не ми веруваш.

Сепак, ќе ти одговорам на некои точки

1.се бара формирање на Албански паралелки, дури и каде тоа е невозможно.
Каде на пример. Дај ми конкретен пример. Битола? Во Битола е одржан албанскиот конгрес на азбуката побогу. Како може во Битола да нема албанци? Башка муабет што најголем дел албанци почнаа да се декларираат како турци после палењето на нивните куќи и дуќани. Етничкото чистење што го започнаа твоите соселани :)
2.Откако паралелките се формирани Наставникот Родителите се координираат со партијата и локалните шерифи за понатамошните активности/акции се со цел истиснување на Македонскиот елемент од населбата.
Тешка глупост. Фалат уште евреите на АБЦ во муабетов за да биде причата целосна.
3.Поголема група на ученици Албанци се насочува да испровоцира или директно нападне помала група на ученици Македонци.Ова резултира со поголема или помала тепачка, групирања на двата табора, закани, демонстрирање на ладно оружје за време на одморите или на автобуските станици.
За танго се потребни двајца. Ни едните ни другите не сме за мирисање во тоа поле.
4.Резултат. Загрижени за безбедноста на своите деца родителите Македонци одлучуваат или комплетно да се отселат од населбата или да ги запишат своите деца во друго училиште.
Во ниту една тепачка Македонците не биле жртва на Албанците. Фини борци се/сте, се тепате до крај. Што кур ондак ги отпишуваат, ако воопшто ги отпишуваат?
За само десетина години имаме Албанска експанзија во одреден реон/населба комплетно менување на етничката слика во шоклите и населбите.
И обратното. Ќе ја спомнам Битола пак. Сами се дистанцираме бидејќи така ни е најубаво, свои меѓу своите. Во спротивно се тепаме.
5.Џамиите. Изградени како бункери на неколку нивоа, со појачани армирани ѕидови, стратегиски распредени ни Скопје имаат за цел од турско останатата аверзија на арапскиот ислам кај Македонското население да создадат сверзија, чуство на инфериорност , потсвесно да потиснат и избркаат.Се користат за координација, едукација и насочување на активностите. Во Скопје има повеке џамии од многу Албански градови. Најнови и истовремено изградени. Катланово, Идризово, Чаир, Карпош.
Овој дел ти беше нај зелен. На вакви неиздржани муабети не реплицира никој, така ни јас. Те цитирав само за да остане запамтено што изнатреска :)
6.Квоти. И покрај неспособноста и неквалификуваноста со квота е загарантирано вработувањето во одредени сектори во државата.Позиции кој подоцна се користат за поткопување на државава и тивко етничко чистење на Македонците во неа.
Неспособниот ќе остане неспособен ако не го обучиш и тренираш. Или вие македонците сте родени учени? Албанците секогаш биле потиснувани и неедуцирани Ама се менува тоа и мило ми е. Тебе не ти е ич, токму затоа уште помило ми е. Знаеш, има двоен ефект.
1. Закон, брат ми, Албанец, од пред една година е дипломиран правник.
2. Устав, Mакедонцки се нервира на тоа.
:drk:

Мене џамиите многу ми сметаат поготово од сабајле кога ќе почнат ЕКСИК а замислете живеам во Лисиче како им е тек на оние кои живеат во нивна близина Бог знае. Тоа драги Албанци е изживување а не соживот

Извини на израз ама, што кур има тоа врска со темава?

Се случило тоа што се случило во Струга, не го оправдувам тоа, ама како побогу е тоа поврзано со џамиите?
Ние сме биле агресорите, вие само невини жртви. Така е секогаш.
Така беше и кога ученици од ЕТУЦ нападнаа неколку девојки од мојот клас поради нивната етничка припадост.

Теории на заговор, сакаме да ве исселиме. Бог да чува и да брани.

кај што се повеќе дигаат чалам ама кај што се помалце ќутат како пи*ки

Добро бре, до кога фрустрациите ќе ги пренесуваме од колено на колено, небаре реликвија? Ова важи и за Албанците и за Македонците. Па доста е, да му се невиди! Малку ли е што не затворија небаре во кокошарник, да се колваме до крв? На крај ќе завршиме така што шумарот ќе не избрка, како во вицот со партизаните и Германците.Ме огорчуваат, море ми се гади од вакви настани!

чекај малце

јас завршив основно
Секој втор ден имаше тепачки пола од школскиот инвертар беше кршен и од него беа вадени шипки
Девојчињата ги драпаа за цицики и гзови
Некои одеа до таму што позгодните девојки ќе ги залепеа на клупа и драпааа пред сите ,уште фалеше силување едно (фала богу не се случи)
Направија огромна дупка во Отп училницата
Ги малтретираа сите нивни соученици...посебно бубаторите
Јас имав заработено такви трауми што две години имав кошмари после тоа

Сеа некој ќе ми каже овие деца од која националност се ?????
вака од око ?

Овие од видеото што го пастирав се Македонци, од Охрид града.
Со тоа видео не ми беше целта да ги одбранам моите, само да го потврдам мојот претходен пост дека биолошки докажано е дека сите сме исто гомно.
marsovka :pusk:

Сепак, ќе ти одговорам на некои точки

Каде на пример. Дај ми конкретен пример. Битола? Во Битола е одржан албанскиот конгрес на азбуката побогу. Како може во Битола да нема албанци? Башка муабет што најголем дел албанци почнаа да се декларираат како турци после палењето на нивните куќи и дуќани. Етничкото чистење што го започнаа твоите соселани :)
:drk:
па на пример во Прилеп се бараше отворање на 7-8 албански паралелки низ средните училишта ИАКО во прилепската општина(да општина не само во градот)нема повеќе од 10-20 албански средношколци(да знаеме дека после 4 одд одите в планина на обука,ама ете има и такви што запишуваат средно........за жал)
сега ти кажи кај е логикава во тоа?
ах да ве имаше појче овде че си имавме занимација :pos2:
а сега ти оди :drk: си го потсеченио и се надевам дека за брзо че ве снајди то шо ги снајде вашите предци во минатото

па на пример во Прилеп се бараше отворање на 7-8 албански паралелки низ средните училишта ИАКО во прилепската општина(да општина не само во градот)нема повеќе од 10-20 албански средношколци(да знаеме дека после 4 одд одите в планина на обука,ама ете има и такви што запишуваат средно........за жал)
Не плачи моме не жали, јас ќе се вратам од туѓина...

ах да ве имаше појче овде че си имавме занимација :pos2:
Што си тиииииииии, ѓаволче мало, јавно кажуваш такви работи. Срам да ти е.
Се шалам. Мило ми е што си толку отворена и што јавно кажуваш дека би сакала занимација со Албанци. Тоа е за риспект. Фајчај цветов :smir:
а сега ти оди :drk: си го потсеченио и се надевам дека за брзо че ве снајди то шо ги снајде вашите предци во минатото
Ова не ти требаше, се уништи на крај. А баш убо ни тргна.
Колку за информација, ќе споделиш со останатите што ги снајде нашите предци во минатото? Колку да имам што да му плеснам на Македонцки другпат кога ќе отвори ваква тема која мириса на секс, за тоа какви дивјаци сте биле во минатото :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom