Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ете не оди ни така... И родителите сељаци, будали, Албанци...
Шо праиме сега ?
Ја викам да ги отселиме ?
Вие ?
Токму така... Тогаш нема кој да биде крив за неуспеси на државата...
Албанците се криви за се. За НАТО, ЕУ, Балканијада итн...
Геноцид врз нив...
Како да те демантирам кога откако прочитав што си напишал само WTF? можев да речам. Имаш само празни обвинувања и глупи инсуинации.ке замолам софорумџиите Албанци особено Кварк или Принц кој имаат желба за човечност вистинска или не не знам..да ме демантират
и некои такви срања...нивната пасивност во дискусии докажува дека не сакаат соживот...
Каде на пример. Дај ми конкретен пример. Битола? Во Битола е одржан албанскиот конгрес на азбуката побогу. Како може во Битола да нема албанци? Башка муабет што најголем дел албанци почнаа да се декларираат како турци после палењето на нивните куќи и дуќани. Етничкото чистење што го започнаа твоите соселани1.се бара формирање на Албански паралелки, дури и каде тоа е невозможно.
Тешка глупост. Фалат уште евреите на АБЦ во муабетов за да биде причата целосна.2.Откако паралелките се формирани Наставникот Родителите се координираат со партијата и локалните шерифи за понатамошните активности/акции се со цел истиснување на Македонскиот елемент од населбата.
За танго се потребни двајца. Ни едните ни другите не сме за мирисање во тоа поле.3.Поголема група на ученици Албанци се насочува да испровоцира или директно нападне помала група на ученици Македонци.Ова резултира со поголема или помала тепачка, групирања на двата табора, закани, демонстрирање на ладно оружје за време на одморите или на автобуските станици.
Во ниту една тепачка Македонците не биле жртва на Албанците. Фини борци се/сте, се тепате до крај. Што кур ондак ги отпишуваат, ако воопшто ги отпишуваат?4.Резултат. Загрижени за безбедноста на своите деца родителите Македонци одлучуваат или комплетно да се отселат од населбата или да ги запишат своите деца во друго училиште.
И обратното. Ќе ја спомнам Битола пак. Сами се дистанцираме бидејќи така ни е најубаво, свои меѓу своите. Во спротивно се тепаме.За само десетина години имаме Албанска експанзија во одреден реон/населба комплетно менување на етничката слика во шоклите и населбите.
Овој дел ти беше нај зелен. На вакви неиздржани муабети не реплицира никој, така ни јас. Те цитирав само за да остане запамтено што изнатреска5.Џамиите. Изградени како бункери на неколку нивоа, со појачани армирани ѕидови, стратегиски распредени ни Скопје имаат за цел од турско останатата аверзија на арапскиот ислам кај Македонското население да создадат сверзија, чуство на инфериорност , потсвесно да потиснат и избркаат.Се користат за координација, едукација и насочување на активностите. Во Скопје има повеке џамии од многу Албански градови. Најнови и истовремено изградени. Катланово, Идризово, Чаир, Карпош.
Неспособниот ќе остане неспособен ако не го обучиш и тренираш. Или вие македонците сте родени учени? Албанците секогаш биле потиснувани и неедуцирани Ама се менува тоа и мило ми е. Тебе не ти е ич, токму затоа уште помило ми е. Знаеш, има двоен ефект.6.Квоти. И покрај неспособноста и неквалификуваноста со квота е загарантирано вработувањето во одредени сектори во државата.Позиции кој подоцна се користат за поткопување на државава и тивко етничко чистење на Македонците во неа.
Мене џамиите многу ми сметаат поготово од сабајле кога ќе почнат ЕКСИК а замислете живеам во Лисиче како им е тек на оние кои живеат во нивна близина Бог знае. Тоа драги Албанци е изживување а не соживот
ајде принц кажи што мислиш што се од националност????marsovka :pusk:
па на пример во Прилеп се бараше отворање на 7-8 албански паралелки низ средните училишта ИАКО во прилепската општина(да општина не само во градот)нема повеќе од 10-20 албански средношколци(да знаеме дека после 4 одд одите в планина на обука,ама ете има и такви што запишуваат средно........за жал)Сепак, ќе ти одговорам на некои точки
Каде на пример. Дај ми конкретен пример. Битола? Во Битола е одржан албанскиот конгрес на азбуката побогу. Како може во Битола да нема албанци? Башка муабет што најголем дел албанци почнаа да се декларираат како турци после палењето на нивните куќи и дуќани. Етничкото чистење што го започнаа твоите соселани
![]()
Не плачи моме не жали, јас ќе се вратам од туѓина...па на пример во Прилеп се бараше отворање на 7-8 албански паралелки низ средните училишта ИАКО во прилепската општина(да општина не само во градот)нема повеќе од 10-20 албански средношколци(да знаеме дека после 4 одд одите в планина на обука,ама ете има и такви што запишуваат средно........за жал)
Што си тиииииииии, ѓаволче мало, јавно кажуваш такви работи. Срам да ти е.ах да ве имаше појче овде че си имавме занимација :pos2:
Ова не ти требаше, се уништи на крај. А баш убо ни тргна.а сега ти одиси го потсеченио и се надевам дека за брзо че ве снајди то шо ги снајде вашите предци во минатото