Телма Телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
Дека е можеби надвор од секое логично размислување прво да збориш лошо за „реформите“ па да пушташ реклами во кои се фалат истите, е така, но од друга страна па во ситуација кога веќе некое време се збори дека ваквите државни реклами за кои се даваат сигурно големи пари, се прикажуваат само на одредени телевизии и само тие телевизии имаат можност за развивање, а другите што зборат против власта се изоставени и на тој начин се создава нелојална конкуренција, да одбиеш да прикажеш реклама само би им дало повод на властодршциве да зборат во стилот „се бунеа зошто на нивните телевизии не се прикажуваат владини реклами и зошто државата не им дава пари и на нив како и на другите медиуми, а сега кога власта „им подаде рака“ и е спремна да ја исправи грешката, они не прифаќаат и сакаат со сила да создадат и да одржуваат конфликтни ситуации кога власта сака да ги реши истите“...
Тешка ситуација во која не може да се даде лесен одговор.

ЛОТР, Хари Потер и Стар Трек? :vozbud:

Уште да ја добијам битката за даљинското јас и се ќе биди таман.

Да ама овде се работи за политика.

На вестите ги убедуваат гледачите дека реформите се лоши за државата/студентите/народот а после вестите даваат реклами кои ги фалат истите тие реформи:гик:

fuck-all-the-logic.jpg
Нема врска тоа.
Може на ТВ да кажат "Металург се шупаци врска немаат од ракомет" a да пуштаат реклами за натпреварите на Металург на пример.

Рекламите никогаш не треба да ги земеш како факт.

Пак, на вести може да кажат дека месото на Промес е расипано а да пуштаат реклами за Промес.

Рекламите се тоа што компанијата сака да ти го пренесе, а не телевизијата.[DOUBLEPOST=1420224178][/DOUBLEPOST]
Филмови на Телма
http://tvpaket.mk/tv/3944-23

Нова серија на Телма
http://tvpaket.mk/serii/3945-2015-01-02-09-00-34
4 јануари (недела)

23.00 - Непоканет - хорор игран филм

Не сум знаел дека направиле филм за Марјан Стојановски :D

Нема врска тоа.
Може на ТВ да кажат "Металург се шупаци врска немаат од ракомет" a да пуштаат реклами за натпреварите на Металург на пример.

Рекламите никогаш не треба да ги земеш како факт.

Пак, на вести може да кажат дека месото на Промес е расипано а да пуштаат реклами за Промес.

Рекламите се тоа што компанијата сака да ти го пренесе, а не телевизијата.

Да, ја сваќам поентата, сепак се работи за бизнис, но од прва ми немаше никаква логика, а ни од втора, ама то е, не ми смета, премногу.:)

Се убаво, ама зошто му е толку мизерен квалитетот на сликата? Колку и да даваат добри филмови не ми се гледаат на онаква матна слика. Не барам јас фул ХД 1080p, aма пример на МТВ и Сител е каде каде подобра сликата.

Недела во 19 и 15.
Executive Decision (1996) - Будит спомени филмчево, ко мал го гледав:icon_mrgr:

Вечерва ќе го даваат Платени Убијци со Сталоне и Бандерас во 19 и 15.

А после вестите кон 23ч Ајрон Мен 2 :)

Последно уредено:
Овој го вртат веќе година време, другите термини да не знаеш што филмови ќе даваат? 20.00 и Недела 15 и 20h?
Не сум начекал за вечерните термини, кои мислам дека ги имет менато, ама незнам точно, да не те мамам:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom