Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување

Еве некое инфо од АЕК за период од 2019-2021. Со мапа.

А да не им одат парите за летувања по острови, возење на лица кои што не се вработени во Телеком, и на други места, можат да им одат во поставување на повеќе предаватели / базни станици, па и да донесат 5G мрежа, оти уште 2 години најмалце ќе чекаме.
Ако инвестираат повеќе ќе има повеќе предаватели / базни станици и ќе можат брзините да ги кренат, и ќе решат многу проблеми.
А вака сега само ќе добиваат поплаќи од повеќе кориници, и ќе си ги изгубат и после у минус.

Имат опција да продолжам лан кабел со некаков приклучок како џекче?

Користи ли некој од виртуелните ооератори (лајка, Телекабел) мрежна инфраструктура на Телеком или сите се на а1?

Користи ли некој од виртуелните ооератори (лајка, Телекабел) мрежна инфраструктура на Телеком или сите се на а1?

Телекабел користи инфраструктура на Телеком, Лајка на А1.

Ме интересира за оваа опцијава VIDEO на телеком, не можам да најдам никаде, дали има некоја фуснота скриена, на пр. видеа до HD резолуција, политики на фер користење или слични глупави ограничувања. Барав, но не можев да најдам, па претпоставувам не, но не би ме чудело, ако имал некој искуство....

Ме интересира за оваа опцијава VIDEO на телеком, не можам да најдам никаде, дали има некоја фуснота скриена, на пр. видеа до HD резолуција, политики на фер користење или слични глупави ограничувања. Барав, но не можев да најдам, па претпоставувам не, но не би ме чудело, ако имал некој искуство....
Опцијата ВИДЕО служи за неограничено бесплатно гледање на видеа без да се троши/тарифира доделениот интернет за месецот на телефонскиот број само од Youtube, MaxTV Go, HBO Go и Netflix.
Скриената фуснота е видеото што го гледаш да не биде во поголема резолуција од 480p.......значи доколку по дифолт ти го отвори во било која поголема резолуција, рачно спушти го на максимум 480p. Се што гледаш во над 480 резолуција ти се тарифира класично и не спаѓа под оваа опција.
Опцијата ВИДЕО е наменета само за мобилни апликации.....не HotSpot према друг уред (компјутер, таблет).

Опцијата ВИДЕО служи за неограничено бесплатно гледање на видеа без да се троши/тарифира доделениот интернет за месецот на телефонскиот број само од Youtube, MaxTV Go, HBO Go и Netflix.
Скриената фуснота е видеото што го гледаш да не биде во поголема резолуција од 480p.......значи доколку по дифолт ти го отвори во било која поголема резолуција, рачно спушти го на максимум 480p. Се што гледаш во над 480 резолуција ти се тарифира класично и не спаѓа под оваа опција.
Опцијата ВИДЕО е наменета само за мобилни апликации.....не HotSpot према друг уред (компјутер, таблет).
ц.ц... не ли е тоа лажно рекламирање

ц.ц... не ли е тоа лажно рекламирање
горе-доле ДА....нигде не пишува детали ни со оние ситните букви.
И јас поима немав кога ја пуштија опцијата....прво се јавив на техничка за да ми го кажат ова....па госпожата беше конфузна, не се разбравме......на крај му се јавив на еден мој колега што работи во Телеком да ми каже прецизно и точно.

Здраво дали има некој агент тука на форум кој би можел да даде понуда за Охрид за Магента ?

Дечки качен ли е лимит на Магенту од 1 терабајт на 5 или сам ја грешка? На апликацију случајно гледам; на магенту М сам; оптика 100/100.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom