Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
како само успевате да потрошите 1ТБ??????:bravobe:

како само успевате да потрошите 1ТБ??????:bravobe:
Поприлично е лесно со 100Мб/с долнлоад, но со 10/1 и мене не ми е јасно. Ете затоа никогаш нема да имаме неограничен нет и ќе поставуваме оптика 20 години. #MacedonianStyle #Реално

Користам 3 Макс пакет (интернет, телевизија, фиксен телефон) од телеком и договорот ми е истечен подолго време. Сега сакам да го откажам па ме интересира кога ќе одам да го откажувам договорот дали тогаш треба да ја однесам сета опрема што ја имам земено на реверс или отпосле се носи. како оди процедурата, да не има некој искуство.

Поздрав

Користам 3 Макс пакет (интернет, телевизија, фиксен телефон) од телеком и договорот ми е истечен подолго време. Сега сакам да го откажам па ме интересира кога ќе одам да го откажувам договорот дали тогаш треба да ја однесам сета опрема што ја имам земено на реверс или отпосле се носи. како оди процедурата, да не има некој искуство.

Поздрав

Доколку си одлучен да го откажеш договорот, тогаш треба да им ја однесеш опремата во салонот, но не смееш да си заминеш од таму без потврда од Македонски Телеком дека си ја вратил опремата во исправна и функционална состојба, бидејќи во спротивно нема да пропуштат можност да ти наплатат пенали поради враќање на неисправна опрема - иако си им ја вратил во исправна и функционална состојба, сепак ќе проверат дали имаш потврда дека си ја вратил опремата во таква состојба, па ако немаш потврда, без воопшто да ја проверат опремата ќе ти испратат сметка со пенали за плаќање.

Доколку се префрлуваш од Македонски Телеком на друг оператор, вообичаено треба да дојде човек од Македонски Телеком откако ќе се префрлиш за да ја превземе опремата, но во тој случај мораш да се осигураш дека ќе ја земе целата опрема, односно и IPTV рисиверите и рутерот, бидејќи може да се случи да ги земат само IPTV рисиверите за исклучување на MaxTV, но не и рутерот за целосно исклучување од Македонски Телеком. И се разбира, мораш да побараш да ти дадат да го потпишеш налогот за исклучување кога ќе ја земаат назад опремата од кај тебе дома, или во спротивно задолжително да отидеш во салон и да им бараш потврда дека опремата ја превзеле од кај тебе дома во исправна и функционална состојба.

Последно уредено:
Доколку си одлучен да го откажеш договорот, тогаш треба да им ја однесеш опремата во салонот, но не смееш да си заминеш од таму без потврда од Македонски Телеком дека си ја вратил опремата во исправна и функционална состојба, бидејќи во спротивно нема да пропуштат можност да ти наплатат пенали поради враќање на неисправна опрема - иако си им ја вратил во исправна и функционална состојба, сепак ќе проверат дали имаш потврда дека си ја вратил опремата во таква состојба, па ако немаш потврда, без воопшто да ја проверат опремата ќе ти испратат сметка со пенали за плаќање.

Доколку се префрлуваш од Македонски Телеком на друг оператор, вообичаено треба да дојде човек од Македонски Телеком откако ќе се префрлиш за да ја превземе опремата, но во тој случај мораш да се осигураш дека ќе ја земе целата опрема, односно и IPTV рисиверите и рутерот, бидејќи може да се случи да ги земат само IPTV рисиверите за исклучување на MaxTV, но не и рутерот за целосно исклучување од Македонски Телеком. И се разбира, мораш да побараш да ти дадат да го потпишеш налогот за исклучување кога ќе ја земаат назад опремата од кај тебе дома, или во спротивно задолжително да отидеш во салон и да им бараш потврда дека опремата ја превзеле од кај тебе дома во исправна и функционална состојба.

Dexter26 со мало задоцнување ти благодарам на исцрпниот одговор и советот. Многу значи.

Незнам дали е за тука,ама имам едно прашање.Јас сум во Ресен имам куќичка таму и најчесто во лето 2 до 3 месеци сум таму.Потребен ми е интернет но не би сакал да се обврзам на 1 или 2 год месечно плаќање,туку да платам за приклучок доколку треба и пакетот да го платам однапред за 2 или 3 месеци,а друите месеци да не плаќам ништо.И после наредната година кога ќе дојдам пак да си платам за 2 до 3 месеци интернет пакет и така секоја година.Порано користев од кабелскиот оператор ама годинава ја укинале таа опција и те обрврзуваат на 1,2 год договор.Дали има ваква опција во Телеком,или да ми предложите некој друг оператор или друга опција како да се снајдам за интернет.

Незнам дали е за тука,ама имам едно прашање.Јас сум во Ресен имам куќичка таму и најчесто во лето 2 до 3 месеци сум таму.Потребен ми е интернет но не би сакал да се обврзам на 1 или 2 год месечно плаќање,туку да платам за приклучок доколку треба и пакетот да го платам однапред за 2 или 3 месеци,а друите месеци да не плаќам ништо.И после наредната година кога ќе дојдам пак да си платам за 2 до 3 месеци интернет пакет и така секоја година.Порано користев од кабелскиот оператор ама годинава ја укинале таа опција и те обрврзуваат на 1,2 год договор.Дали има ваква опција во Телеком,или да ми предложите некој друг оператор или друга опција како да се снајдам за интернет.
Мислам дека ова би ти бркало работа

Nemam koristeno nikakvi telekom uslugi,koi bi bile dodatnite potrosuvacki dokolku sakam da go stavam ovoj ednomesecen od 499 denari.
Не знам искрено. Ја знаев понудава дека брачед мој имаше земено еднаш ама за детали не сум прашал. Најдобро би било да прашаш во салон или на 122 во контакт центарот.

Мислам дека ова би ти бркало работа
Не верувам дека сосема ќе му брка работа, бидејќи за да користи интернет услуги со наведените услови, мора да има фиксна телефонија и за неа да плаќа претплата. Слично е и со Телекабел, за кој јас се распрашував за Охрид. И јас барам провајдер кој би нудел неограничен интернет, по потреба, без обврски.

Voopsto ne se lutam, ako mene si mi pisal. I, siguren sum deka ke dojde den koga ke go dobijam toa sto go baram. Vo momentov najpovolno e so Telekabel koj bara 350 den za tv mesecno i 500 den za internet, dokolku ima soobrakaj. I toa e nesto sto do pred nekoja godina go nemase

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Telekom se golemi prevaranti i gi mrzi da dojdat da namestat optika kaj mene u vlez.
Prva rabota e sto pri postavuvanjeto(krajta na 2016 i pocetokot na proletta 2017,zimata pravea pauza so mestenje)zavrsija odlicna rabota.
Posle toa gi snema,ko u dupka da propadnaa...eve sve e namesteno ormarite stojat taka,plastikata do sekoj stan,razvodnici,itn...
Da tie se prikluceni,nekoi imaat broevi a nekoi ne.
Otidovme so tatko mi vo telekom povekje od 100 pati i se ni vikaat deka crveno pokazuval sistemot,deka bilo prateno baranje za priklucuvanje kon opticka mreza i deka ke ne informiraat(6 meseci nisto)....im kazav deka ke im gi viknam site stanari,pa togas ke se naebat.Mi se obratija deka toa nema da smeni nisto....
Druga rabota[sto e dokaz deka rabotat so vrski,i zimaat pari za svoj gz a gi mrzi da napravat nesyo]primetiv mnogu lokali okolu mojata zgrada[kafic,banka,advokat] se veke povrzani na opticka mreza i imaat opticki internet...praev speed test i se dokaza deka sum bil vo pravo.
Dobro be ako sistemot pokazuval crveno kako togas gorenavedenite lokali imaat opticka mreza,pa neli idat od ist kabel(eden ide za u vlez,drug preku plastika do sekoj lokal).
Sto e so Telekom jas neznam.
Da ne me urocil nekoj slucajno[posto mnogu zabeguvam so igranje][DOUBLEPOST=1504256790][/DOUBLEPOST]Bi se prefrlil na Vip optika(ako imaat optika,ne coax optika,ma na kraj kraista nema veze ako saka neka bide i DSL no da bide brz internetot)ama nema 50%+ izglasano kaj mene u vlez za da pustat ormari :/ (Samo 3ca se potpisaa)[DOUBLEPOST=1504256867][/DOUBLEPOST]I da prasam,prosecna brzina na Telekom Optika i Vip Optika[moze i coax]i dali Telekom nudi Coax i kolku e brz?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom