Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Telekom se golemi prevaranti i gi mrzi da dojdat da namestat optika kaj mene u vlez.
Prva rabota e sto pri postavuvanjeto(krajta na 2016 i pocetokot na proletta 2017,zimata pravea pauza so mestenje)zavrsija odlicna rabota.
Posle toa gi snema,ko u dupka da propadnaa...eve sve e namesteno ormarite stojat taka,plastikata do sekoj stan,razvodnici,itn...
Da tie se prikluceni,nekoi imaat broevi a nekoi ne.
Otidovme so tatko mi vo telekom povekje od 100 pati i se ni vikaat deka crveno pokazuval sistemot,deka bilo prateno baranje za priklucuvanje kon opticka mreza i deka ke ne informiraat(6 meseci nisto)....im kazav deka ke im gi viknam site stanari,pa togas ke se naebat.Mi se obratija deka toa nema da smeni nisto....
Druga rabota[sto e dokaz deka rabotat so vrski,i zimaat pari za svoj gz a gi mrzi da napravat nesyo]primetiv mnogu lokali okolu mojata zgrada[kafic,banka,advokat] se veke povrzani na opticka mreza i imaat opticki internet...praev speed test i se dokaza deka sum bil vo pravo.
Dobro be ako sistemot pokazuval crveno kako togas gorenavedenite lokali imaat opticka mreza,pa neli idat od ist kabel(eden ide za u vlez,drug preku plastika do sekoj lokal).
Sto e so Telekom jas neznam.
Da ne me urocil nekoj slucajno[posto mnogu zabeguvam so igranje][DOUBLEPOST=1504256790][/DOUBLEPOST]Bi se prefrlil na Vip optika(ako imaat optika,ne coax optika,ma na kraj kraista nema veze ako saka neka bide i DSL no da bide brz internetot)ama nema 50%+ izglasano kaj mene u vlez za da pustat ormari :/ (Samo 3ca se potpisaa)[DOUBLEPOST=1504256867][/DOUBLEPOST]I da prasam,prosecna brzina na Telekom Optika i Vip Optika[moze i coax]i dali Telekom nudi Coax i kolku e brz?

Еве ти ги пакетите на ВИП. Имаат пакет со 100mbps што е повеќе од она што Телеком го нуди но затоа upload е 5мбпс. Ако тоа не ти смета тогаш тоа е тоа.

https://www.vip.mk/kombo/combo-3

Telekom se golemi prevaranti i gi mrzi da dojdat da namestat optika kaj mene u vlez.
Prva rabota e sto pri postavuvanjeto(krajta na 2016 i pocetokot na proletta 2017,zimata pravea pauza so mestenje)zavrsija odlicna rabota.
Posle toa gi snema,ko u dupka da propadnaa...eve sve e namesteno ormarite stojat taka,plastikata do sekoj stan,razvodnici,itn...
Da tie se prikluceni,nekoi imaat broevi a nekoi ne.
Otidovme so tatko mi vo telekom povekje od 100 pati i se ni vikaat deka crveno pokazuval sistemot,deka bilo prateno baranje za priklucuvanje kon opticka mreza i deka ke ne informiraat(6 meseci nisto)....im kazav deka ke im gi viknam site stanari,pa togas ke se naebat.Mi se obratija deka toa nema da smeni nisto....
Druga rabota[sto e dokaz deka rabotat so vrski,i zimaat pari za svoj gz a gi mrzi da napravat nesyo]primetiv mnogu lokali okolu mojata zgrada[kafic,banka,advokat] se veke povrzani na opticka mreza i imaat opticki internet...praev speed test i se dokaza deka sum bil vo pravo.
Dobro be ako sistemot pokazuval crveno kako togas gorenavedenite lokali imaat opticka mreza,pa neli idat od ist kabel(eden ide za u vlez,drug preku plastika do sekoj lokal).
Sto e so Telekom jas neznam.
Da ne me urocil nekoj slucajno[posto mnogu zabeguvam so igranje]

Bi se prefrlil na Vip optika(ako imaat optika,ne coax optika,ma na kraj kraista nema veze ako saka neka bide i DSL no da bide brz internetot)ama nema 50%+ izglasano kaj mene u vlez za da pustat ormari :/ (Samo 3ca se potpisaa)

I da prasam,prosecna brzina na Telekom Optika i Vip Optika[moze i coax]i dali Telekom nudi Coax i kolku e brz?

Ќе ти се прости незрелоста бидејќи имаш 16 години, но обиди се да си го потсредиш начинот на однесување на форумов, бидејќи со ваков начин на однесување нема секогаш да наидуваш на соодветна реплика.

Македонски Телеком нуди телекомуникациски услуги преку DSL телекомуникациска линија и преку оптичка телекомуникациска линија, воопшто не нудат кабелски услуги преку коаксијален кабел - ниту кабелска телевизија, ниту кабелски Интернет.

Вип ТВ нуди кабелски услуги преку коаксијален кабел, но брзината на качувањето на Интернет е значително пониска наспроти брзината на симнувањето преку Интернет.

Кога сме кај достапноста на оптичката телекомуникациска мрежа на Македонски Телеком во твојата зграда, самиот си го одговори прашањето - потписи од само 3 стана се премалку за да пратат екипа и да почнат да пуштаат оптички кабли низ зградата, а ти и татко ти слободно можете и цела улица да им ја донесете во салон на Македонски Телеком, ако ги нема нивните потписи, залудно ти се поплаките.

Ќе ти се прости незрелоста бидејќи имаш 16 години, но обиди се да си го потсредиш начинот на однесување на форумов, бидејќи со ваков начин на однесување нема секогаш да наидуваш на соодветна реплика.

Македонски Телеком нуди телекомуникациски услуги преку DSL телекомуникациска линија и преку оптичка телекомуникациска линија, воопшто не нудат кабелски услуги преку коаксијален кабел - ниту кабелска телевизија, ниту кабелски Интернет.

Вип ТВ нуди кабелски услуги преку коаксијален кабел, но брзината на качувањето на Интернет е значително пониска наспроти брзината на симнувањето преку Интернет.

Кога сме кај достапноста на оптичката телекомуникациска мрежа на Македонски Телеком во твојата зграда, самиот си го одговори прашањето - потписи од само 3 стана се премалку за да пратат екипа и да почнат да пуштаат оптички кабли низ зградата, а ти и татко ти слободно можете и цела улица да им ја донесете во салон на Македонски Телеком, ако ги нема нивните потписи, залудно ти се поплаките.
Mislev na potpisi za priklucok kon vip mreza,za toa so potpisite na Telekom odamna sredeno e,kazaa ke stignelo pismo,istoto go vikaat 6 meseci i nisto,se ista prikazna.Zgradata e od 83 i vo dobra sostojba e,zosto nejkjat nas stanarite da ne povrzat gospod znae.
Izglea samo so vrski rabotat.[DOUBLEPOST=1504291420][/DOUBLEPOST]Da izglasase cela zgrada za vip odama ke se povrzevme ama da znaevme deka ke ne zaebaa Telelopovi nemase da go prodolzime dogovorot.[DOUBLEPOST=1504291698][/DOUBLEPOST]
Еве ти ги пакетите на ВИП. Имаат пакет со 100mbps што е повеќе од она што Телеком го нуди но затоа upload е 5мбпс. Ако тоа не ти смета тогаш тоа е тоа.

https://www.vip.mk/kombo/combo-3
Ama preku coax ili optika,posto za niv i coax e optika xD[coaxot e skoro brz kako optikata pa na niv ne im pravi razlika,ni na mene]ali se sjebav,produziv dogovor na Telekom i nisto od optika,a i plus nema izglasano (za vip)50%+ od stanarite za da postavat ormari pa slabo so vip :/

Последно уредено од модератор:
Mislev na potpisi za priklucok kon vip mreza,za toa so potpisite na Telekom odamna sredeno e,kazaa ke stignelo pismo,istoto go vikaat 6 meseci i nisto,se ista prikazna.Zgradata e od 83 i vo dobra sostojba e,zosto nejkjat nas stanarite da ne povrzat gospod znae.
Izglea samo so vrski rabotat.

Da izglasase cela zgrada za vip odama ke se povrzevme ama da znaevme deka ke ne zaebaa Telelopovi nemase da go prodolzime dogovorot.

Ama preku coax ili optika,posto za niv i coax e optika xD[coaxot e skoro brz kako optikata pa na niv ne im pravi razlika,ni na mene]ali se sjebav,produziv dogovor na Telekom i nisto od optika,a i plus nema izglasano (za vip)50%+ od stanarite za da postavat ormari pa slabo so vip :/

За почеток треба да си 100% сигурен дека во твојата населба Вип има пуштено оптички кабли кои завршуваат кај локалната телекомуникациска станица на Вип ТВ, од каде што сигналот се префрлува преку коаксијални кабли, бидејќи ако сепак немаат пуштено оптички кабли до локалната телекомуникациска станица, нема да имаш постојано стабилен кабелски сигнал.

Ако од Македонски Телеком сеуште не одговориле на вашите барања за поврзување со нивната оптичка телекомуникациска мрежа, најлесно е да поднесете повторно нови барања.

Кога ќе им се појават повеќе налози на иста адреса, можеби некој од налозите ќе заврши кај некоја екипа која ќе ви даде приоритет.

Друга опција е да отидете кај шефот на одделението за технички услуги за корисниците на Македонски Телеком во соодветниот реон - вообичаено одделението е сместено во истиот објект во кој е сместена локалната пошта во Центар, Карпош, Чаир, Кисела Вода и останатите населби.

Центар, Автокоманда, Керамидница и делови од Железара спаѓаат под реон Центар, заедно со скопската чаршија, скопско Кале, Бит Пазар, факултетите од универзитет Свети Кирил и Методиј, Мавровка, Крњево, делови од Гази Баба и се` што е јужно од пластичарска улица кон Вардар, што значи дека ќе треба да се жалиш во кафеавата зграда на Македонски Телеком покрај Вардар, веднаш до зградата на Македонски Пошти.

Чаир и се` што е северно од пластичарска улица кон Скопска Црна Гора - Топанско Поле, Шуто Оризари, Топаана, Визбегово, Радишани, Бутел, Бардовци, делови од Железара и селата на Скопска Црна Гора - спаѓаат под реон Чаир, што значи дека ќе треба да се жалиш во зградата на Македонски Пошти во Чаир, еден влез е за вработените од Македонски Пошти, а друг влез е за вработените од Македонски Телеком.

Лисиче, Ново Лисиче и претпоставувам Аеродром - спаѓаат под реон Лисиче, што значи дека ќе треба да се жалиш во зградата на Македонски Пошти во Ново Лисиче.

Ченто, заедно со Сингелиќ, Инџиково, Маџари, Хиподром и околните населби и села, спаѓаат под реон Ченто, што значи дека ќе треба да се жалиш во зградата на Македонски Пошти во Ченто, поточно позади салонот на Македонски Телеком веднаш до локалната клиника.

Карпош, заедно со Тафталиџе, Козле и околните населби спаѓаат под реон Карпош, што значи дека ќе треба да се жалиш во зградата на Македонски Пошти во Карпош, каде што исто така има еден влез за вработените од Македонски Пошти, а друг влез е за вработените од Македонски Телеком.

Ѓорче, заедно со Влае, Волково и околните населби и села спаѓаат под реон Ѓорче, што значи дека ќе треба да се жалиш во зградата на Македонски Пошти во Ѓорче, каде што исто така има еден влез за вработените од Македонски Пошти, а друг влез е за вработените од Македонски Телеком.

Иста е ситуацијата и со Кисела Вода, Драчево, Сарај, Илинден и останатите места низ Скопјево.

Ако живееш надвор од Скопје, би требало да биде уште полесно да најдеш каде треба да се жалиш - вообичаено во зградата на Македонски Пошти, кои ја делат зградата заедно со Македонски Телеком.

Раководителот на одделението за технички услуги за корисниците на Македонски Телеком во конкретниот реон, ќе ти даде информација од прва рака за актуелната состојба на налогот кој ти и твоите соседи сте го поднеле за поврзување со оптичката телекомуникациска мрежа на Македонски Телеком.

За разлика од одделението за технички услуги за корисниците на Македонски Телеком во конкретниот реон, во салоните на Македонски Телеком се задолжени само за да примаат барања, но не и за нивна реализација, за реализацијата на барањата и налозите се задолжени одделенијата за технички услуги за корисниците на Македонски Телеком во конкретните реони.

Последно уредено:
Здраво имам проблем со рутерот имам нов рутер сакам да влезам во конзолата ама бара пасворт јас проверив на рутерот от позади има само еден пасворт неможам да влезам во конзолата а ип адресата е 192.168.1.1

Здраво имам проблем со рутерот имам нов рутер сакам да влезам во конзолата ама бара пасворт јас проверив на рутерот от позади има само еден пасворт неможам да влезам во конзолата а ип адресата е 192.168.1.1
Ако не е root username i password e mislam admin, najcesto tie gi stavaat.
Ako ne ke moras da mu se javis za da ti go kazat

Ако не е root username i password e mislam admin, najcesto tie gi stavaat.
Ako ne ke moras da mu se javis za da ti go kazat

Кај новите рутери на Македонски Телеком корисничкото име и лозинката се запишани на долната или задната страна на рутерот.

Освен ако станува збор за рутер купен од продавница, таквите рутери доаѓаат со соодветно упатство.

Zdravo, sakav da prasam za internet paketot L na telekom (1500 den/m), koja e brzinata na mbps zatoa sto pisuva samo deka e najstabilen super brz internet, dali e dostapen vo Debar ?
Pozdrav.

Може ли да се земе само интернет од T-Home без телевизија?

Има некој што се соочува со спор интернет на Телеком од DSL мрежа во Аеродром?
Иначе еднаш за еден празник во 2016 мислам беше,тогаш немаше интернет,проверив све и све беше ок,се јавив во контакт центар ми кажаа оптика приклучувале,но јас се зачудив како може DSL мрежа да се прекине при местење на оптичка мрежа,бидејки оптички и бакарен кабел не е ист.Тоа ме чуди денес што ми е спор интернетот пак да не приклучуваат нешто?
Има некој во овој реон што се соочува со истиот проблем па да пише.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom