- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.267
- Поени од реакции
- 8.385
ako ima optika e 50mbs, a kabel max 12mbs (ako ne gledas tv). uste poloso im e sto imas max 1tb i posle toa mozes da sviris.
Добро 1тб е доволно и за 50 и за 12
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ako ima optika e 50mbs, a kabel max 12mbs (ako ne gledas tv). uste poloso im e sto imas max 1tb i posle toa mozes da sviris.
Поприлично е лесно со 100Мб/с долнлоад, но со 10/1 и мене не ми е јасно. Ете затоа никогаш нема да имаме неограничен нет и ќе поставуваме оптика 20 години. #MacedonianStyle #Реалнокако само успевате да потрошите 1ТБ??????![]()
Користам 3 Макс пакет (интернет, телевизија, фиксен телефон) од телеком и договорот ми е истечен подолго време. Сега сакам да го откажам па ме интересира кога ќе одам да го откажувам договорот дали тогаш треба да ја однесам сета опрема што ја имам земено на реверс или отпосле се носи. како оди процедурата, да не има некој искуство.
Поздрав
Доколку си одлучен да го откажеш договорот, тогаш треба да им ја однесеш опремата во салонот, но не смееш да си заминеш од таму без потврда од Македонски Телеком дека си ја вратил опремата во исправна и функционална состојба, бидејќи во спротивно нема да пропуштат можност да ти наплатат пенали поради враќање на неисправна опрема - иако си им ја вратил во исправна и функционална состојба, сепак ќе проверат дали имаш потврда дека си ја вратил опремата во таква состојба, па ако немаш потврда, без воопшто да ја проверат опремата ќе ти испратат сметка со пенали за плаќање.
Доколку се префрлуваш од Македонски Телеком на друг оператор, вообичаено треба да дојде човек од Македонски Телеком откако ќе се префрлиш за да ја превземе опремата, но во тој случај мораш да се осигураш дека ќе ја земе целата опрема, односно и IPTV рисиверите и рутерот, бидејќи може да се случи да ги земат само IPTV рисиверите за исклучување на MaxTV, но не и рутерот за целосно исклучување од Македонски Телеком. И се разбира, мораш да побараш да ти дадат да го потпишеш налогот за исклучување кога ќе ја земаат назад опремата од кај тебе дома, или во спротивно задолжително да отидеш во салон и да им бараш потврда дека опремата ја превзеле од кај тебе дома во исправна и функционална состојба.
Мислам дека ова би ти бркало работаНезнам дали е за тука,ама имам едно прашање.Јас сум во Ресен имам куќичка таму и најчесто во лето 2 до 3 месеци сум таму.Потребен ми е интернет но не би сакал да се обврзам на 1 или 2 год месечно плаќање,туку да платам за приклучок доколку треба и пакетот да го платам однапред за 2 или 3 месеци,а друите месеци да не плаќам ништо.И после наредната година кога ќе дојдам пак да си платам за 2 до 3 месеци интернет пакет и така секоја година.Порано користев од кабелскиот оператор ама годинава ја укинале таа опција и те обрврзуваат на 1,2 год договор.Дали има ваква опција во Телеком,или да ми предложите некој друг оператор или друга опција како да се снајдам за интернет.
Nemam koristeno nikakvi telekom uslugi,koi bi bile dodatnite potrosuvacki dokolku sakam da go stavam ovoj ednomesecen od 499 denari.Мислам дека ова би ти бркало работа
Не знам искрено. Ја знаев понудава дека брачед мој имаше земено еднаш ама за детали не сум прашал. Најдобро би било да прашаш во салон или на 122 во контакт центарот.Nemam koristeno nikakvi telekom uslugi,koi bi bile dodatnite potrosuvacki dokolku sakam da go stavam ovoj ednomesecen od 499 denari.
Не верувам дека сосема ќе му брка работа, бидејќи за да користи интернет услуги со наведените услови, мора да има фиксна телефонија и за неа да плаќа претплата. Слично е и со Телекабел, за кој јас се распрашував за Охрид. И јас барам провајдер кој би нудел неограничен интернет, по потреба, без обврски.Мислам дека ова би ти бркало работа