Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
На Family Box пакетов што е...2-та постпејд броеви имаат неограничени минути кон T-mobile и Т-home? Некој е запознаен со ова?
Го гледам проспектов и ме буни со ова сим 1/сим 2...

Ако склучиш договор до крајот на месецов имаш два пост паид броеви и неограничени разговори кон сите оператори и по 1 гб интернет, за дома имаш 80тв канали и 300гб интернет сето тоа за 1999 ден.

Sent from my iPad 4 using Tapatalk

Ако склучиш договор до крајот на месецов имаш два пост паид броеви и неограничени разговори кон сите оператори и по 1 гб интернет, за дома имаш 80тв канали и 300гб интернет сето тоа за 1999 ден.

Sent from my iPad 4 using Tapatalk

Ама муабетот ми е дека двата пост пејд броеви имаат неограничени минути кон сите, а не само едниот така?

Прашање во врска со оптичкиот интернет на T-Home и неговата карактеристика - динамичка IP адреса:

1. На времето кога си користев нет од ОнНет, динамичка адреса подразбираше менување на IP адреса при повторно воспоставување на конекција - чисто кориснички избор.
2. Последниве 6-7 години користам нет од Близу и за нив динамичка адреса подразбира можност за менување на IP адресата, но само кога нив им се сака, не знам точно од која нивна техничка потреба и не е ни важно.

Какво е вашето искуство со било кој оптички пакет на T-Home, дали е како првиот или како вториот пример ?

Данке однапред

т-хоме рестартираат конекција ( се менува IP адреса ) на 6/12 саати што убива во поим ако плескаш онлајн игри !!! инаку со мануелен рестарт на модем добиваш нова IP !!!

т-хоме рестартираат конекција ( се менува IP адреса ) на 6/12 саати што убива во поим ако плескаш онлајн игри !!! инаку со мануелен рестарт на модем добиваш нова IP !!!
Ондак совршено за мои потреби, сочувство до гејмерите. Фала ти за брзиот одговор.

ИП адреса на Т-Хоме може да се смене и со ресетирање на рутерот.

Пред неколку месеци кога ја проверував ип адресата на макств пакет, десетина дена беше истата. Се смени откако снема струја (се ресетираше рутерот) и после не продолжив со проверка.

Имам maxadsl call surf start 8mbps..Кантер страјк играч сум и не можам да играм со голем пинг. На макс серверите пингот е 20-30, а на други над 80, не можи да се игра, зошто така? И кај вас е истиот проблем или само кај мене?

Имам maxadsl call surf start 8mbps..Кантер страјк играч сум и не можам да играм со голем пинг. На макс серверите пингот е 20-30, а на други над 80, не можи да се игра, зошто така? И кај вас е истиот проблем или само кај мене?

Јави се на техничка подршка ќе проверат

Исто, на макс сервери 15 пинг а на другите 50-90 зависи...

Може да се земе нов рутер од t-home,бидејќи стариов е пред цркнување...

Јави се на техничка подршка ќе проверат
Се јавив, имав брзина од 6, па ми ја зголемија на 8, по стариот пакет ми беше и пак исто.
Може да се земе нов рутер од t-home,бидејќи стариов е пред цркнување...
Го имам онај белиот Speedport

Имам договор до август 2015 година, и сега сакам да го сменам пакетот и да направам нов 2годишен договор на поскап пакет. Ако го сменам, ќе ја плаќам цената само на новиот пакет? Порано ми велеа да внимавам.

И, од месец август ќе ми биде достапен новиот пакет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom