Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Малку им е што се најскапи па уште и ограничуваат брзина, се уште се жива мизерија.
Ич не жалам што се тргнав од лоповиве телеком и т-мобиле веќе 2 години, ич, намалив трошоци за 1000ден месечно минимум откажувајќи се од двата оператора бидејќи за таа услуга што ја користам од 750ден(кабелска 62пр., дигитална 53пр.+ 1ХД, фиксен, интернет 12/12 500гб), на телеком не може да ја користам за испод 1700ден само за интернет, да не зборам дигитална, фиксен и сл.
Исто така и со префрлување кон ОНЕ намалив од беспотребни 300-400ден на само 200ден месечно. Денеска слушнав од инкасаторот дека Мултимедиа-нет тргнале и кон Скопје со инсталација така да ќе си добијат граѓаните алтернатива со тродупло поефтина понуда.

Малку им е што се најскапи па уште и ограничуваат брзина, се уште се жива мизерија.
Ич не жалам што се тргнав од лоповиве телеком и т-мобиле веќе 2 години, ич, намалив трошоци за 1000ден месечно минимум откажувајќи се од двата оператора бидејќи за таа услуга што ја користам од 750ден(кабелска 62пр., дигитална 53пр.+ 1ХД, фиксен, интернет 12/12 500гб), на телеком не може да ја користам за испод 1700ден само за интернет, да не зборам дигитална, фиксен и сл.
Исто така и со префрлување кон ОНЕ намалив од беспотребни 300-400ден на само 200ден месечно. Денеска слушнав од инкасаторот дека Мултимедиа-нет тргнале и кон Скопје со инсталација така да ќе си добијат граѓаните алтернатива со тродупло поефтина понуда.

Сигурно е ова за Мултимедија НЕТ како што знам сега за сега само во Гостивар постојат....

Тоа е некоја друга, ова е од Куманово, мислам дека ја има и во Крива Паланка(газдата е од таму), а веќе тргнале и кон Скопје.

има некој друг проблеми со отварање страници преку т-хоме. Нешто изгледа пак срање им се днс серверите. Де отвара странски страници де не-отвара.

има некој друг проблеми со отварање страници преку т-хоме. Нешто изгледа пак срање им се днс серверите. Де отвара странски страници де не-отвара.
Кај мене нема, мада гористам гооле днс така да...

Малку фалеше да го скршам лаптопот, мислев нешто јас сум зезнал.

Стварно сеа ќе ставале оптички низ цело скопје? Ќе доаѓале по дома и ќе мењале рутери?

Уште да ми кажеше како :D
Оди во Network and sharing center па од лева страна Change adapter settings па на Local Area Network иди десне клик и пропертис и тука бираш Internet Protocol Version 4, и на тоа идеш пропертис и селектираш Use the following DNS adrresses: И пишуваш
8.8.8.8
8.8.4.4

Јас пријавив проблем за тоа што паѓаше интернетот и типката убаво објасни дека новите бели рутери Huawei им се со фабричка грешка у софтверот и сеа пуштале нов подобрен firmware за нив, ми објасни како да го ресетирам нешо ова она и после тоа немало да паѓа чим го преземе новиот firmware. Сепак чуден ми е интернетов, нешто отвара нешто не, од телефон подобро сурфам на 3Gто од Оне.

Како сте задоволни од Huawei HG8245H модемот (бел оптички модем со две антени)? Мене ми го наместија во дневна и дометот на wifi му е катастрофа, само во дневна е супер брзината мрдни се лево или десно одма паѓа на брзина од 1 до 2 Mbps а треба да иде со 40Mbps. Постои ли подобар рутер што го инсталираат од Телеком за да не им звонам за џабе ако ова им е најјакиот рутер. Поздрав

На Family Box пакетов што е...2-та постпејд броеви имаат неограничени минути кон T-mobile и Т-home? Некој е запознаен со ова?
Го гледам проспектов и ме буни со ова сим 1/сим 2...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom