Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој има информација што се случува со ширењево на оптичкиот интернет низ Центар? Од зимоска имаат инсталирано кабли со T-home кутии во некои од зградиве.

Пред 4-5 месеци отидов да мигрирам од бакар на оптика и ми склучија договор за по 1 месец да ми стигне на врата писмо дека уствари не им биле поврзани каблите со главниот кабел. :mad:

Ова оптикава ми изгледа и полоша од бакарот, може не полоша ама на исто ниво !!!

Ова оптикава ми изгледа и полоша од бакарот, може не полоша ама на исто ниво !!!
Богами, ако продолжат да врзуваат корисници со механички сплајсови, ќе биде многу полоша од бакар, оти нема да има проблем со брзината, туку со услугата воопшто...

Има некој проблем со оптика деновиве? Нешто многу споро ми иде...на спидтест сега ми измери едвај 1мб :unsure:

ja ne sum zadovolen od opikata na bakar poubavo bes, prijaviv defekt na 15-6 do den denes mi nemaat dojdeno, samo im se javuvam i nisto, vtorata linija mozam da vrtam a li koga me baraat im vika telefonskiot broj ne postoi, internetot 20 pati vo tekot na denot mi se menuva ip adresata, i brzinata sekogas varira, ednas 96 download so 25 upload, drug pat 26 download so 12 upload , retko e 38 so 38, kolku sto treba (na 40 SUM)

Дечки дали некој знае од што можи да е проблемов. Значи на секој 2-3 дена кај еден другар му се исклучува интернетот и телевизијата па пријавува во Т-хоме и идат демек да средат и ништо ке има интернет и тв тој ден а другиот ден иста приказна повторно. Стварно се слепци до толку и незнаат да го направат или во нешто кај него е проблемот.

Дечки дали некој знае од што можи да е проблемов. Значи на секој 2-3 дена кај еден другар му се исклучува интернетот и телевизијата па пријавува во Т-хоме и идат демек да средат и ништо ке има интернет и тв тој ден а другиот ден иста приказна повторно. Стварно се слепци до толку и незнаат да го направат или во нешто кај него е проблемот.
Со сплитерче му е поврзано или директно во приклучокот на телефонот? Знае тоа да прави проблеми. Нека проба нека го поврзе кабелот директно. Мене ми се укочуваше цело време сликата на Тв и го побрзав директно во приклучокот и сега е океј. Друго по веројатно може да е линиска пречка од таму ама не признаваат никогаш, во последно време имаат многу сериозни проблеми. Пред некое време ми се изгасија сијаличките на рутерот немав ни тв, ни тел ни нет, рутерот не беше рикнат, 2 дена чекав да го решат проблемот од таму. Не се слепци туку нема што да направат, работа им е да дојдат и да те мотаат нешто, а не си ги признаваат проблемите.

Jao што читам, па кај мене било премија бе :D

Ја па мислев T хоум се врвот кај нас :(

Среќа што повеќе го нема проблемот со Youtube и buffering-от (пу пу да не го урочам :D)

Со сплитерче му е поврзано или директно во приклучокот на телефонот? Знае тоа да прави проблеми. Нека проба нека го поврзе кабелот директно. Мене ми се укочуваше цело време сликата на Тв и го побрзав директно во приклучокот и сега е океј. Друго по веројатно може да е линиска пречка од таму ама не признаваат никогаш, во последно време имаат многу сериозни проблеми. Пред некое време ми се изгасија сијаличките на рутерот немав ни тв, ни тел ни нет, рутерот не беше рикнат, 2 дена чекав да го решат проблемот од таму. Не се слепци туку нема што да направат, работа им е да дојдат и да те мотаат нешто, а не си ги признаваат проблемите.

Ахам оке фала на одговорот ке видам ке проверам како му е поврзано.

само кај мене ли е вака ? неможам да си видам колку сум потрошил,ми дава некои други акунти

http://prntscr.com/1fscx2

При симнување торенти не иде над 300-400 кб/с, само кај мене проблемов или:tapp:

Т-Хоме е најлошиот интернет во МАКЕДОНИЈА, катастрофа е. Веќе Телеком не е тоа што беше.

Сум приметил секоја вечер во 22:30, ми паѓа и интернетот и Max-от на некоја минута :D
Друг некој има ваков проблем ?

При симнување торенти не иде над 300-400 кб/с, само кај мене проблемов или:tapp:

И кај мене е така преку ден. Јавна тајна е дека ги ограничуваат торентите. Како и да е на Steam кога симнувам ми иде со над 5mb/s

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom