Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Одамна више планирам да се префрлам на Близу, Т-хоме веќе не се тоа што беа, заебаваат последниве месеци

Одамна више планирам да се префрлам на Близу, Т-хоме веќе не се тоа што беа, заебаваат последниве месеци

Близоо, не е нешто посебно и тие се катастрофа..... Одбери Телекабел или некој друг оператор зависи кај живееше. Имам Близоо, кога имам дефект 10 дена не доаѓаат. А и тие од техничката поддршка само за пријавување дефект се немаш никаква корист од нив. А и не е нешто многу стабилен во некои области.

Близоо, не е нешто посебно и тие се катастрофа..... Одбери Телекабел или некој друг оператор зависи кај живееше. Имам Близоо, кога имам дефект 10 дена не доаѓаат. А и тие од техничката поддршка само за пријавување дефект се немаш никаква корист од нив. А и не е нешто многу стабилен во некои области.

У Тетово живеаам и освен Близу ги има и Теленет ама овие последниве се бетер од другите. Не знам, овде у Тетово ги фалат Близу ама па ова со лимитов на торентиве стварно ме накурчило. Ете сеа супер е брзината, преку ден не иде над 3мб

Сум приметил секоја вечер во 22:30, ми паѓа и интернетот и Max-от на некоја минута :D
Друг некој има ваков проблем ?
Рутерот самиот секоја вечер т.е. на секој 24 часа, зависи како е наместено, се рестартира. Е сега, ако влезеш во рутерот, можеш да го подесиш тоа време, да речеме да прави рестарт во 4 сабајле па да не ти смета и не те зафркне кога највеќе ти треба.

У Тетово живеаам и освен Близу ги има и Теленет ама овие последниве се бетер од другите. Не знам, овде у Тетово ги фалат Близу ама па ова со лимитов на торентиве стварно ме накурчило. Ете сеа супер е брзината, преку ден не иде над 3мб

Ќе ти препорачам да останеш на ТЕЛЕКОМ, да си се ставиш во друг пакет со појак интернет. А Близоо, се катастрофа, ТЕЛЕНЕТ не ги знам, распрашај се за тој ТЕЛЕНЕТ. Поздрав.

Го знае ли некој пасвордот на Huawey od T-home? admintelecom i telecomadmin ne rabotat...?

Ќе ти препорачам да останеш на ТЕЛЕКОМ, да си се ставиш во друг пакет со појак интернет. А Близоо, се катастрофа, ТЕЛЕНЕТ не ги знам, распрашај се за тој ТЕЛЕНЕТ. Поздрав.

vo tetovo internetot na telekom cesto znae da ebava u zadnjo vreme odkoga gi smenija novive ruteri. Porano se desavalo so meseci da ne mi padne internet a sega se desava sekoj den

Сум приметил секоја вечер во 22:30, ми паѓа и интернетот и Max-от на некоја минута :D
Друг некој има ваков проблем ?

Во рутерот имаш опција да си наместиш кога да воспостави врска со серверот на T-Home, и тогаш се гаси. Јас имам наместено накај 5-6 сабајле кога никој нема на интернет (најчесто).

Иначе да, и кај мене има во последно време проблемо со интернетот од T-Home, а можев да се фалам дека беше најстабилен. Сега за сега 3-4 дена немам никакви проблеми, се надевам го поправиле како што беше порано саглам! :)

Не е Телеком веќе, најјака фирма .... Сега малите интернет оператори нудат стабилна врска, и 12мбпс .. И симнува со 1.2 торенти. Телеком толку пари ќе дадеш со 600 кбпс да ми симнува..Мислам дека Телеком, полека пропаѓа.. !

Не е Телеком веќе, најјака фирма .... Сега малите интернет оператори нудат стабилна врска, и 12мбпс .. И симнува со 1.2 торенти. Телеком толку пари ќе дадеш со 600 кбпс да ми симнува..Мислам дека Телеком, полека пропаѓа.. !
1,4 мбајт/сек ќе симнуваш за 400ден, телеком ќе те одере со висока сметка и ниска брзина на симнување.

Се зависи како ќе ти се погоди, и на која линија/област си, т.е. колку е оптеретена истата колку корисници се шлептаат на неа.

Може Телекаблел да ти се погоди 10x подобро од Телеком, или Близу и обратно.

За крај, Близу за парите се најдобар избор кај нас генерално, ама ако си малер ништо...

Go znae nekoj noviot pasvord na T-home za optickite ruteri?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom