Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
А каков ресивер имаш?Исто така сега ги имаат вметнато логоата при промена на каналите

да и тоа е новитет !!!!

media receiver 100
t_home_media_receiver_100.jpg

media receiver 300
T-Home-Media-Receiver-300.jpg

Има некој друг проблем со брзината при симнување од торент. Секогаш идеше до 800кб а од пред неколку денови не иде преку 500кб. Инаку користам Call&Surf Start

Дечки, имам голем проблем. Имам 3 Max дома, и рутерот само средната сјаличка му свети, т.е само WLAN се јавив на корисничка подршка, ама и тој не знаеше што е. Што може да е? Како да го решам проблемот? Фала од напред.

Дечки, имам голем проблем. Имам 3 Max дома, и рутерот само средната сјаличка му свети, т.е само WLAN се јавив на корисничка подршка, ама и тој не знаеше што е. Што може да е? Како да го решам проблемот? Фала од напред.
Пробај да го исклучиш од струја некои 10 минути можно е да се среди ,пробај повторно да се јавиш на користничка подршка ако имаш среќа да се јави некој друг оператор.

Провери го кабелот шо идат од штекот до рутерот, дали е негде цвикнат или скинат.

како нетот? ова секојдневие како им тргна за Qr не им вреди мрежава, што ли се случува?

Vecerva dobiv informacija deka Butel 2 nemale internet i kablovska....3max:(
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 23:43 ---
kaj mene e super,da ne go urocam;)

Истиот проблем го имав неодамна, немав ни тв ни телефон ни интернет, прво пробав да го исклучам рутерот да се олади малку ама проблемот не се реши, проверив кабли во ред беа, мислев дека е рикнат рутерот ама не бил, пријавив пречка во сервисот и чекав 2 дена да се реши проблемот, го решија директно од таму, светнаа сијаличките, проблемот е до конекцијата, така да и кај тебе е најверојатно истото а знам дека и други имаа вакви проблеми. Имаат некои сериозни проблеми во последно време и интернетот им е катастрофа...

Често ми се случува рутерот да ме исфрли од мрежата и после некоја секунда компјутерот пак сам да се приклучи. Обично е еднаш дневно, или на два-три дена, ама денес цело сабајле ми правеше вака. Имам 3-max и од оние скапаниците рутер/модем што ги даваат од T-Home, го рестартирав ама ме нервира на секое да треба да се бутам и да го исклучувам од струја. Не е до компјутерот сигурно пошто истото го прави на сите други компјутери.
Има некој од вас ваков проблем? Дали ако си ставам друг, нормален рутер ќе се среди ова?

Dali nekoj znae koj e dafault user i pass za ruterot od optika sto go davaat huawei 8245 probav so telkomadmin i amdintelecom ne vlaga vleguva samo so admin root no opciite se skoro site zakluceni znae nekoj???

Дали досега некој има активирано Интернет на Барање.. Јас активирав и ни трага ни глас од интернетот, се јавувам во Т-home и ми вика кога ќе биди активна ќе ве известиме и шо ако не ја активира за 24h јас платив интернет не добив :Z

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom