Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Дали тоа они си имаат стаено cap, кога симињаш торенти да се цица пола од bandwidth-от?
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 12:18 ---
Како е можно да имам ping = 12 ms, на лаптоп кој е оддалечен 8 метри од главниот Huawei терминал, и + има ѕид помеѓу лаптопот и терминалот, а на PC-то, поврзано директно со ethernet кабел со терминалот да имам 42 ms ping?

Како е можно да имам ping = 12 ms, на лаптоп кој е оддалечен 8 метри од главниот Huawei терминал, и + има ѕид помеѓу лаптопот и терминалот, а на PC-то, поврзано директно со ethernet кабел со терминалот да имам 42 ms ping?
Прво што ми паѓа на памет е лош кабел. Второ - лош порт. Провери.

Ние си се дивиме на една бедна оптика до 60мбпс...Да дека за нас ова е врв, али кога видов братучед ми од Норвешка на фб што поустнал, се избедирав :(
2217755850.png

Скандинавија има лудило интернет споредено со остатокот од светот, така да не се бедирај. :)

Ние си се дивиме на една бедна оптика до 60мбпс...Да дека за нас ова е врв, али кога видов братучед ми од Норвешка на фб што поустнал, се избедирав :(
2217755850.png
Да да, Скандинавија одамна водат, и тоа драстично...Памтам пред 4-5 години Финска имаше 100 Mbit/s...
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 17:03 ---
Прво што ми паѓа на памет е лош кабел. Второ - лош порт. Провери.
Лош кабел не може да е, пошто со истиот кабел предходно идев од рутер у LAN порт на PC, е сега лош порт, можда..

Ако има некој оптички од телеком нека постави спеед тест и да ми каже колку брзо вади филм од 1 гиг .

И зошто отвори тема? Имаш тема за тој интернет
Али ајде, колку да не биде за џабе...Филм од 4 гб се симнува за помалце од 15 минути (со 50мбпс пакетот)...

http://forum.kajgana.com/threads/t-home-adsl-и-optic-интернет-новости-прашања-проблеми.488/
Аха па незнаев дека има ваква тема,инаку благодарам.

Ако има некој оптички од телеком нека постави спеед тест и да ми каже колку брзо вади филм од 1 гиг .

1Gb = 1024 MB
Со пакетот од 50Mbps (ако ја имаш таа брзина) ќе симнуваш со ~ 6 MBps, така да 1024 / 6 = 170 секунди = 2.8 минути

Не е некој проблем само ме интересира дали и кај вас вклучуваат ддв на цена со вклучен ддв?

Гледам на југодрво стаиле плакат “Одсега, оптички интернет и во ЦЕНТАР“
WTF? Зар не бил досеа? Зар у Топанско е постара оптичката мрежа одошто у центар? Зошто? :S

Гледам на југодрво стаиле плакат “Одсега, оптички интернет и во ЦЕНТАР“
WTF? Зар не бил досеа? Зар у Топанско е постара оптичката мрежа одошто у центар? Зошто? :S
А што има врска ти што живееш во Центар си привелигиран од мене кој живее во Север и јас несмеам да имам Оптички нет пред тебе ? :facepalm:

2217755850.png

а неограничен му е?
и дај ако сакаш линк од операторот
фала

жими се ми иди да берам пари и да си отворам и јас како близу,оне и слично ама само во мојот град и да си давам ФЛЕТ нет и со брзина од 1 гигабит (128 мегабајти во секунда)
за 10-на мин еден блу реј од 50 гб :vozbud:

он топик
гледам ти хомичот нуди ДО 90 мбпс ама само за деловните корисници со неограничен интернет (800 гб)
се палат изгледа на брзини наместо да понудат Флет а со 30-40 мбпс
а во кроејша има Флет од Т хоме а кај нас нема:mad:

а неограничен му е?
и дај ако сакаш линк од операторот
фала

жими се ми иди да берам пари и да си отворам и јас како близу,оне и слично ама само во мојот град и да си давам ФЛЕТ нет и со брзина од 1 гигабит (128 мегабајти во секунда)
за 10-на мин еден блу реј од 50 гб :vozbud:

он топик
гледам ти хомичот нуди ДО 90 мбпс ама само за деловните корисници со неограничен интернет (800 гб)
се палат изгледа на брзини наместо да понудат Флет а со 30-40 мбпс
а во кроејша има Флет од Т хоме а кај нас нема:mad:
:pos:

А што има врска ти што живееш во Центар си привелигиран од мене кој живее во Север и јас несмеам да имам Оптички нет пред тебе ? :facepalm:

Обратно ме сфати :) Ја живеам во Топанско Поле...незнам дали ме сфаќате..
Сакам да кажам нели демек центар по-привилегиран, а испадна кај нас уште одамна ни стаиле оптика...Тоа ме чуди :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom