Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш избор, си можел да му кажеш- не ми одговараат условите, фала, пријатно. :) Како и да е, лекција за друг пат. :)
Da mozev da odbijam, no kako ke gledav Olimpiski igri preku BBC so neogranicen net .Prvo si rekov deka ke protestiram i ke odbijam ama koga mi tekna deka moze da cekam podolgo od eden mesec , se smiriv:D

За колку време одприлика, после потпишување на договор доаѓаат да местат оптика? Пошто у салон ми кажаа 7 - 10 дена, но некои познаници ми викаат дека ги чекале 20 дена...

Јас ги чекав две недели летово кога се селев за да дојдат да ми ја постават опремата. (уствари три, ако рачунам од денот кога беше поднесено барање за префрлање на линијата)
Иначе да можно е и 20 дена да чекаш, ама ако имаш среќа може и само една недела да почекаш :)

За колку време одприлика, после потпишување на договор доаѓаат да местат оптика? Пошто у салон ми кажаа 7 - 10 дена, но некои познаници ми викаат дека ги чекале 20 дена...
Jas cekav skoro 1 mesec:cenzura:
Inaku opremata uste naredniot den od porackata ja nosat , ke si ja instaliras sam po upatstvo a potoa nadevaj se deka ke te priklucat vo najkratok rok.
Otkako ke te priklucat da si ja proveris brzinata bidejki mozat da "zaboravat" da ti ja zgolemat.

Кај мене пак обратното се случи,уште наредниот ден дојде екипа која ми приклучи оптички кабел до разводната кутија, а десетина дена ги чекав да дојдат да ми ја наместат опремата.. кај секој различно, како и да е недела-две сигурно ќе почекаш. Досадувај им почесто во салонот кадешто си потпишал договор и на 171.

Некој случајно да не знае што е проблемот со техничка поддршка, веќе 3 дена сум без интернет а тие се недостапни. Фрката е што цело време сум конектиран ама нема никаков пристап до интернет. Смешки.

Кај мене од кога го потпишав договорот во салон четвртиот ден ми се јавија дали ми одговара терминот седмиот ден дојдоа ја монтираа опремата .дојде втората екипа го монтираше медија приемникот и веднаш активираа се.Просто ме имаат изненадено знаејки го менталитетов на нашиве оператори колку се точни .Имав проблем ми ги немаа пуштено локалниве Скопски телевизии се јавив на 080012345 некаде околу 21 часот сабајлето во 8 часот веќе беше решен проблемот ,додека за ХБО каналите веднаш кога се јавив во тој момент ги активираа исто и за спортските канали

Кај мене од кога го потпишав договорот во салон четвртиот ден ми се јавија дали ми одговара терминот седмиот ден дојдоа ја монтираа опремата .дојде втората екипа го монтираше медија приемникот и веднаш активираа се.Просто ме имаат изненадено знаејки го менталитетов на нашиве оператори колку се точни .Имав проблем ми ги немаа пуштено локалниве Скопски телевизии се јавив на 080012345 некаде околу 21 часот сабајлето во 8 часот веќе беше решен проблемот ,додека за ХБО каналите веднаш кога се јавив во тој момент ги активираа исто и за спортските канали
Некој ми спомна дека од 1-ви HBO пакетот ќе бил активиран под default, дека нема да биде потребно да се плаќа 300 денари за него. Колку е ова вистина?

Некој ми спомна дека од 1-ви HBO пакетот ќе бил активиран под default, дека нема да биде потребно да се плаќа 300 денари за него. Колку е ова вистина?
Камо среќа да е така но некако не ми е верно

Некој случајно да не знае што е проблемот со техничка поддршка, веќе 3 дена сум без интернет а тие се недостапни. Фрката е што цело време сум конектиран ама нема никаков пристап до интернет. Смешки.

Дали има некакво известување (жолт извичник) долу десно во таскбарот кај LAN иконата ? ? Можно е да немаш подесено днс сервери, па затоа не ти отвара ниедна стран.. пиши во некој браузер 89.205.123.40 (ip на кајгана) види дали ќе ти ја отвори. Ако користиш рутер (било каков) пробај со пингање на 192.168.1.1, обично таа е default адресата на рутерот, види дали воопшто ќе добиеш некакви резултати. Исто, во cmd прозорецот внеси ги овие две комадни ipconfig /release а потоа ipconfig /renew и види дали ќе има некаков ефект од тоа. Може многу работи да го предизвикуваат овој проблем (што незначи дека вината може да лежи и во Т-Хоме).

Ако некого го интересира, другар прашал и му кажале дека веќе поставуваат оптика во делот од Аеродром после Железничка (Острово).

гледањето на нет на лига шампион бесплатно е така ?!

Ако некого го интересира, другар прашал и му кажале дека веќе поставуваат оптика во делот од Аеродром после Железничка (Острово).
Кај мене на улица во Кисела Вода ставија оптички кабел уште на крајот на јуни и еве октомври дојде нема абер од оптика во ниедна куќа или зграда на улицата.. Се надевам таму ќе средат побрзо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom