Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
*Od mobilen pisuvam, se izvinuvam za latinicata.
Zemav 3 Max paket i si ja instalirav opremata sam. LAN kabelot vo porta 3. Problemot e sto TV cica od brzinata na internetot i vo tabot za prioritizacija vo ruterot mi go prikazuva kako Internet soobrakaj. Linijata e dobra, moze da podnese do 20 MBps. Da mu napravam factory-reset na ruterot da zeme konfiguracija ili?

Како мислиш "да земе конфигурација" ?

*Od mobilen pisuvam, se izvinuvam za latinicata.
Zemav 3 Max paket i si ja instalirav opremata sam. LAN kabelot vo porta 3. Problemot e sto TV cica od brzinata na internetot i vo tabot za prioritizacija vo ruterot mi go prikazuva kako Internet soobrakaj. Linijata e dobra, moze da podnese do 20 MBps. Da mu napravam factory-reset na ruterot da zeme konfiguracija ili?
Со која брзина ти е синхронизиран рутерот и на кој пакет си ?
Инаку во Prioritization ги дава заедно и за ТВ и НЕТ брзините.
Пример ако си на 3MaxStart треба да ти е пуштено 12 мегабити, од кои 8 ти се за нет и 4 за тв.

Со која брзина ти е синхронизиран рутерот и на кој пакет си ?
Инаку во Prioritization ги дава заедно и за ТВ и НЕТ брзините.
Пример ако си на 3MaxStart треба да ти е пуштено 12 мегабити, од кои 8 ти се за нет и 4 за тв.
Napocetok bese na 8. Se javiv i go pustija do 14 ama bezrazlika dali e pusten TV ili ne 4 mbps max. dobivam. I ne, ne e zadno soobrakajot prikazan vo prioretization.

Не, на Start сум. Знам што ми следува.
Добро, тогаш 8 мегабити ти следуваат :)

Едино проблем може да биде ако гледаш HD канали на ресиверите, па тогаш ти остануваат по 4 мегабити за нет. Но штом викаш со угасени ресивери пак ти е нетот 4 мбпс, ондак реагирај на 0800 12345.

Добро, тогаш 8 мегабити ти следуваат :)

Едино проблем може да биде ако гледаш HD канали на ресиверите, па тогаш ти остануваат по 4 мегабити за нет. Но штом викаш со угасени ресивери пак ти е нетот 4 мбпс, ондак реагирај на 0800 12345.
Реагирав, сега ќе ги чекам техничарите. Според симптомите мислам дека рутерот го прави ограничувањето на интернет брзината. Ако беше до линијата, кога ќе гледав TВ интернет немаше да имам воопшто. Вака, и да гледаш или да не гледаш ТВ, брзната пак е 4. Направив factory_reset повторно и по се изгледа автоматската конфигурација не им е во ред. Пробав преку telnet да разгледам низ рутерот ама не најдов ништо.

порачав 3 МАХ пакет во саботата и уште ми го немат донесено :X3: после колку дена испорачуваат?

порачав 3 МАХ пакет во саботата и уште ми го немат донесено :X3: после колку дена испорачуваат?
Обично за 7-8 дена но доколку побараш забрзување на процесот за 3-4 дена,јас побарав забрзување бидејќи ми требаше а сега ти имаш интернет што немаш јас имав интернет и телефон сакав мак тв да ставам и за 3-4 дена ми го ставија кај тебе што порача макств или нешто друго?

Обично за 7-8 дена но доколку побараш забрзување на процесот за 3-4 дена,јас побарав забрзување бидејќи ми требаше а сега ти имаш интернет што немаш јас имав интернет и телефон сакав мак тв да ставам и за 3-4 дена ми го ставија кај тебе што порача макств или нешто друго?
Да и јас само макств порачав нет имам

Ме интересира интернтот на Т-хоме од 8 мбпс што е за колку време вади торент од 700.мбпс(не знам како се вика) Кај мене сегашниот што го имам Близо вади со 1 мбс или мбпс како оди тоа ? Ме интересира за Т-хоме бидејќи каде што јас живеаам интернтот на БЛИЗОО е нестабилен.?

Ме интересира интернтот на Т-хоме од 8 мбпс што е за колку време вади торент од 700.мбпс(не знам како се вика) Кај мене сегашниот што го имам Близо вади со 1 мбс или мбпс како оди тоа ? Ме интересира за Т-хоме бидејќи каде што јас живеаам интернтот на БЛИЗОО е нестабилен.?

ке го симне нешто побавно од твојот,бидејки имаш веке поголема брзина ,,, .. за едно 10-15 треба да се симни

Теоретски со 8 MBps брзина (8192 KBps) би симнувал со 1 Mbps (8192/8), така да торент од 700 мегабајти (716 800 Kb) би се симнал за некаде околу 716 секунди или ~12 минути.

Aj и овде да си пробам среката.:pipi:

Интернетот ми е на Т-HOME.И секој ден во 13 h рутерот ми се ресетира,ми пага интернетот и се случува по пола час да немам нет.Порано не беше така.Вака е последниов месец.
До што може да биде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom