Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Неколку страни поназад ми побараа повеќе информации, па ај еве детално.

Пакет: 3 Max Comfort

Следните брзини се добиени со исклучен ресивер.

SpeedPort:
TSEYh.png

Speedtest.net:
1945818986.png

Torrent:
qLVF6.png

Ахам, значи за Комфорт пуштаат 14, а за Старт 12, мада уопште не ми е битно, таман е и ова ;)

Значи тие приказни се глупости, нема ограничување волку ти е за ТВ, волку ти е за НЕТ, да речеме имам пуштено 12 кај мене, е сеа ако пуштиш ти HD канал ти цеди минимум 6 MB, остало ти е за НЕТ, доколку не палиш ТВ ги имаш сите за НЕТ.
А дека не лажам еве ти спид тест па увери се, иначе торент без телевизори ми иде 1.2 MB, така да тоа е доказ...

Јас не велам дека лажеш, ама знам како одат работите. За зеленото си дефинитивно во право, ама за црвеното неможам да се согласам дека кај сите е така.

Барем кај мене е така, затоа и торент шиба со 1.2 MB :)

Внимание до тие што се на Call & Suft Start од 30 GB доколку не се мигрирани на новите пакети од иста цена 1200 денари да знаат ако не се префрлени и ако ги надминете тие 30 GB ќе ве скинат после 31-виот гигабајт мене така ме зезнаа инаку напишав погоре од кога мигрирав и сега до понеделник на желка нет ќе остана се додека не им појдам во централата да се разбера добро со нив.
Колку е зголемен интернет сообраќајот на Call & Surf ? Мора да се јавам да ми променат пакет или автоматски ќе го променат ?

Колку е зголемен сообраќајот на Call & Surf ? Мора да се јавам да ми променат пакет или автоматски ќе го променат ?

Нема автоматски, мора да продужиш договор. Јави се на 171 или иди до салон некој.

mnogu dobro, siminjam torent so brzina na svetlinata 4.3kb/s

Речиси и ништо битно не е променето, не разбрав за макс адсл старт кој беше 860ден со мочани 30гб, сега понудата е?
Порано со т-гомнава плаќав 1200ден па и повеќе (од оние нивните 860ден) со минимално зборење на фиксен месечно, сега со мултимедиа-нет ми стигна сметка за март и април заедно, 150денари вкупно разговор со 0ден претплата. Не се каам воопшто што побегнав од крадциве, интернетот е супер, симнувам секогаш со 1,4мбајт во секунда, аплоад со 450-500кб/с, мерак.

Речиси и ништо битно не е променето, не разбрав за макс адсл старт кој беше 860ден со мочани 30гб, сега понудата е?
Порано со т-гомнава плаќав 1200ден па и повеќе (од оние нивните 860ден) со минимално зборење на фиксен месечно, сега со мултимедиа-нет ми стигна сметка за март и април заедно, 150денари вкупно разговор со 0ден претплата. Не се каам воопшто што побегнав од крадциве, интернетот е супер, симнувам секогаш со 1,4мбајт во секунда, аплоад со 450-500кб/с, мерак.

Адсл старт сега е 559, а до крајот на месецот ќе има дополнителни корекции во адсл и оптичките пакети. А сега ова што им е новата понуда, 1499 денари 300гб + 100 часа + 80 канали е полн погодок. Неможе т-хоме да се споредува со некој локален провајдер...

Да не имаше некој денес проблеми со интернетот? Ми се ресетираше конекцијата и рутерот неколку пати. Можно е и од кај нив да местеле нешто зошто уште имам проблем со телефонската линија...

Да не имаше некој денес проблеми со интернетот? Ми се ресетираше конекцијата и рутерот неколку пати. Можно е и од кај нив да местеле нешто зошто уште имам проблем со телефонската линија...
Ми се деси 3-4 пати околу 9 саат... им се јавив, ми рече као лошо ти е синхронизиран рутерот, еве ќе ти го рестартирам од вамо и све ќе биде ок... и после тоа све беше ок :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom