- Член од
- 5 декември 2010
- Мислења
- 700
- Поени од реакции
- 157
3MaxStart пакет со 1 ресивер
Брзина во рутер 12 / 768, спидтест: исклучен тв 10.5мб, уклучен тв 8.5мб
Знаеш што, еве сега кај мене тестирам иде со 7,7Mbps со еден пуштен ресивер (исто и без ниеден ресивер уклучен), за разлика од сабајле кога идеше со нешто над 8Mbps. Ќе тестирам повторно касно вечерва или утре од сабајле кога е порастеретена мрежата. Секој пат кога тестирам вадам различни брзини...најверојатно гледаат турски серии луѓево моментално па ни јебат нетБрзина во рутер 12 / 768, за нет на спиедтест ми вади 7,2 до 7,5, другото е за телевизија.
Батка оптика кога тогаш мора да стават насекаде зошто тоа е иднината. Потребно е малку да се посветат и во руралните средини да ги пуштат каблите.Повеќе ќе им се исплати да ја префрлат МаксТВ на сателит, отколку да поставуваат оптика низ цела Македонија со се руралните средини.
Плаќаш за 8 MB/s, a добиваш 10 MB/s, браво кој е како тебе.3MaxStart пакет со 1 ресивер
Try Again кликни или Refresh и ќе ти отвори. Бар мене така ми праеше.Луѓе што е работава, на моменти многу страни не ми се отвараат (пр. fb, time.mk и други) и пишува server not found а други ми отвара. Баш во моментов Каjгана си jа отвара супер а некои други страни не. До интернетот е или до лаптопот?
5 пати refresh праам и неќе. По 5-6 минути кога ќе пробам пак отвара. Ако прави вака постоjано ќе им се jавамTry Again кликни или Refresh и ќе ти отвори. Бар мене така ми праеше.
И кај мене едно време праеше така. Стаи си Google DNS (8.8.8.8 и 8.8.4.4) кај побргу ќе се апдејтираат домените, постабилен ќе ти биде и неможе да ти блокираат страни.5 пати refresh праам и неќе. По 5-6 минути кога ќе пробам пак отвара. Ако прави вака постоjано ќе им се jавам
Ако намерно оставиле така, браво, али како што се лопови тешко. Да наместат конфигурација, после амин.Плаќаш за 8 MB/s, a добиваш 10 MB/s, браво кој е како тебе.
Mоже да знаеме како ја извади оваа брзина? Сами ти ја пуштија или ти побара? Ти знаеш ли дека протокот е еден за интернет, а друг за телевизија и знаеш ли дека протокот за телевизија неможеш да го користиш за интернет додека протокот за интернет го користиш за телевизија посебно при гледање на HD канал. Значи немој и ти да јебеш...
Jaви им се или пробај тоа Фантом што ти кажа, кај мене максимум 2 пати рефреш ќе напраев и ќе отвореше.5 пати refresh праам и неќе. По 5-6 минути кога ќе пробам пак отвара. Ако прави вака постоjано ќе им се jавам
може малце помош околу тоа со DNSот? Каj треба да го впишам :SJaви им се или пробај тоа Фантом што ти кажа, кај мене максимум 2 пати рефреш ќе напраев и ќе отвореше.
Исклучи/уклучи рутерот од струја.5 пати refresh праам и неќе. По 5-6 минути кога ќе пробам пак отвара. Ако прави вака постоjано ќе им се jавам
Значи тие приказни се глупости, нема ограничување волку ти е за ТВ, волку ти е за НЕТ, да речеме имам пуштено 12 кај мене, е сеа ако пуштиш ти HD канал ти цеди минимум 6 MB, остало ти е за НЕТ, доколку не палиш ТВ ги имаш сите за НЕТ.Немој да јебеш! 10.5 mb/s никогаш не вадиш со проток 12mb/s. Значи од тие 12 мега проток, дел е за телевизијата и ти неможеш да го користиш тој дел за интернет!!