Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
cRQBA.png

Кај мене се е во ред.

а. Некој те работел
б. Сам си се изработил

Шала на страна, повеќето што се жалат на зголемен сообраќај веднаш мислат дека некој симиња порки на нивна сметка ... не дека не е можно но во секој случај две работи треба да се направат пред да се обвини некој ... да се промени шифра и да се исчистат сите машини од вируси.

Не не, кога не ми е уклучен компјутерот, рутерот ми е исклучен од струја, така да нема шанса некој да го користи. А кога сум ја на компј, ми работи добро. Башка и комшиите ми се такви да нема шанса да крадат. :)

Кога “порано“ ?
Пред колку години?

Сега со зголемување на интернет брзините се зголемуваат и содржините на интернет страниците (повеќе слики, поквалитетни, поголеми, клипчиња, реклами, чатови, анимации....). Пример, ако порано за да отвориш една страна биле потребни 100 КБ, сега би се трошеле по 1-2 MB.

Не пред мн години, туку летоска.

А за ова за странициве, не сум знаел, можеби да е до тоа. Ама ипак без симњињање до сеа имам потрошено 7.5 гига, немогуче!

Не не, кога не ми е уклучен компјутерот, рутерот ми е исклучен од струја, така да нема шанса некој да го користи. А кога сум ја на компј, ми работи добро. Башка и комшиите ми се такви да нема шанса да крадат. :)

Не пред мн години, туку летоска.

А за ова за странициве, не сум знаел, можеби да е до тоа. Ама ипак без симњињање до сеа имам потрошено 7.5 гига, немогуче!
YouTube често ти е отворен? Си гледаш песничиња така?

YouTube често ти е отворен? Си гледаш песничиња така?

Исто како и порано, и порано ми беше често, онака песна некоја шо ја неам на компјутер ќе ја слушнам неколку пати. Или по некој клип дневно, ама не би требало да е од YouTube, сепај ја не спијам тамо. Нема везе ... сакам да кажам, не ми се свиѓа интернетов у последно време, и тоа не само на мене, глеам и други луѓе истото го кажуваат.

Исто како и порано, и порано ми беше често, онака песна некоја шо ја неам на компјутер ќе ја слушнам неколку пати. Или по некој клип дневно, ама не би требало да е од YouTube, сепај ја не спијам тамо. Нема везе ... сакам да кажам, не ми се свиѓа интернетов у последно време, и тоа не само на мене, глеам и други луѓе истото го кажуваат.
Не па да знаеш само дека новиве клипови сите се големи, ги има во големи резолуции, на некои веројатно си приметил доле дека се бира резолуција, исто има на повекјето ХД да ги гледаш....

Како што ти објаснија, порано со еден квалитет сме се задоволувале, сега и ова ни е малце.

Се е тоа ок, но МТ регистрира сообраќај по корисничко име а не по телефонски вод ... значи менувај почесто шифри ... барем како превентива.

како ви е интернетот денес? јас незнам веќе цел месец интернетот е спор! да ен знаете што е работата?

ikaj mene e tapaa nekolu dena, a na 0800 12345 nikoj ne se javuva :)

и што ако ти се јават ќе ти го поправат за кратко и после по стара песна. мислам дека опремава не ја бива или тие нешто од таму заебаваат.

Се е тоа ок, но МТ регистрира сообраќај по корисничко име а не по телефонски вод ... значи менувај почесто шифри ... барем како превентива.

Да ама корисничкото име им е врзано за телефонскиот број. Еве пробај со друго корисничко име да се логираш дома. Нема да може. пробано на неколку АДЛС места.

Да ама корисничкото име им е врзано за телефонскиот број. Еве пробај со друго корисничко име да се логираш дома. Нема да може. пробано на неколку АДЛС места.

Хахах од кога тоа така? Па зарем им текнало дека тоа може да се среди за да нема крадење ... еден долг период знам дека можеше и повремено и го користев нали :)

Хахах од кога тоа така? Па зарем им текнало дека тоа може да се среди за да нема крадење ... еден долг период знам дека можеше и повремено и го користев нали :)

Одамна... 2 години, можеби и нешто ситно плус.

смоле и кај мене тој speedtest.net вади некои резултати до кај 25мбпс, при што ја го користам оптичкиот wireless, ама на фин torrent си качува 4.2-4.5 мега у секунда без проблем, кога се правам добар и seed-ам на еден ден оставање качува по 30тина гига како од шала, така да барем кај мене (Народен Фронт) брзината е топ.

на почетокот кога го ставив имаа некои проблеми со брзината, ама ги средија, имаа проблеми со сингалот на обичниот телефон кој беше очаен и ништо не се разбираше ама и тоа го средија и имаше проблем со тоа што линијата послем 7-8 минути сама прекинуваше, за последново не сум 100% сигурен дали е ок.

инаку веќе отприлика 2 месеци го користам и до сега не сум имал никаков прекин или било што, единствено како што пишав ми се кочи харддискот кога симнувам со полна брзина али тоа веќе не е до t-home:toe:

исто така и MaxTV-то работи без ни најмало секање или замрзнување на слика кое приметив дека го има во некои реони на градов каде што има најверојатно постара телефонска инсталација.

смоле и кај мене тој speedtest.net вади некои резултати до кај 25мбпс, при што ја го користам оптичкиот wireless, ама на фин torrent си качува 4.2-4.5 мега у секунда без проблем, кога се правам добар и seed-ам на еден ден оставање качува по 30тина гига како од шала, така да барем кај мене (Народен Фронт) брзината е топ.

на почетокот кога го ставив имаа некои проблеми со брзината, ама ги средија, имаа проблеми со сингалот на обичниот телефон кој беше очаен и ништо не се разбираше ама и тоа го средија и имаше проблем со тоа што линијата послем 7-8 минути сама прекинуваше, за последново не сум 100% сигурен дали е ок.

инаку веќе отприлика 2 месеци го користам и до сега не сум имал никаков прекин или било што, единствено како што пишав ми се кочи харддискот кога симнувам со полна брзина али тоа веќе не е до t-home:toe:

исто така и MaxTV-то работи без ни најмало секање или замрзнување на слика кое приметив дека го има во некои реони на градов каде што има најверојатно постара телефонска инсталација.

Е, ова веќе личи на Оптик пакет ... да тоа за VOICE проблемите слушнав дека искочиле од нигде-никаде ама ќе се разрешат ...

да, да, бакарот е тотално вон употреба и комплетно VoIP е фиксниот телефон. на почеток звукот беше не ужас туку невозможен, дури и телефон земав друг мислејќи дека е до него, али јок.
инаку за Интернетот - no comment, дури кога по trackerive кај што треба одржување на ratio ќе ја кликнам онаа листа за да видам кој член колку од торентот вратил - горд сум :vozbud::pos2::drk:

janevj ,
Може ли да ми кажеш дали имаш канали со HD резолуција , и ако имаш , дај кажи ми кои се тие канали .
Бидејки од Т-Хоум велат дека има такви канали , ама никаде не пишува кои се тие:toe:

janevj ,
Може ли да ми кажеш дали имаш канали со HD резолуција , и ако имаш , дај кажи ми кои се тие канали .
Бидејки од Т-Хоум велат дека има такви канали , ама никаде не пишува кои се тие:toe:

koga mene mi mestea MaxTV mi rekoa deka uste nema HD kanali i deka poradi toa nema nikakva potreba da go priklucuvam televizorot so receiver-ot preku HDMI. ti kade si cul deka ima HD kanali?

mislam deka koga ke pocne HD ke ima asalna kampanja zatoa sto sepak toa ke bide prv pat HD TV kaj nas ... i togas veruvam deka i da nejkes ke doznaes koi se kanalite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom