Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
На секој 1-2 минути adsl сијаличката се пали гаси , и цел ден тоа така се случува (до вчера немаше никаков проблем). Се јавив 3 пати, првиот пат ми кажа да ја рестартирам опремата, вториот пат ми рекоа дека е се ок од кај нив и дека ќе испратат екипа да видат да случајно има некој пречки, а третиот пат ми кажа дека имале проблеми во ѓорче. Кога го прашав "што има ѓорче со тафталиџе" ми кажа дека проблемот исто не опфаќал и нас.....

12.04.2010

Набавив нов кабел модем адаптер .... од последниот пат кога го постирав, денес истотот ми се случува. Чудно но вистинито, најчесто од кај 21.00 часот проблемот започнува и трае до накај 01.00. Се јавив , дечкото рече дека има уштено налог пред недела дена, и ко демек откако му објаснив што како имам ново набавено, ми објасни во стилот "e тогаш е струјата". Да де на крај и подземни води ќе бидат проблем, само они да не бидат.

12.04.2010

Набавив нов кабел модем адаптер .... од последниот пат кога го постирав, денес истотот ми се случува. Чудно но вистинито, најчесто од кај 21.00 часот проблемот започнува и трае до накај 01.00. Се јавив , дечкото рече дека има уштено налог пред недела дена, и ко демек откако му објаснив што како имам ново набавено, ми објасни во стилот "e тогаш е струјата". Да де на крај и подземни води ќе бидат проблем, само они да не бидат.

Струјата да може да биде проблем на длинк модем ли си? Од која населба си

Струјата да може да биде проблем на длинк модем ли си? Од која населба си

Да d-link 360r ....населба тафталиџе 1 .... ако е струја проблем, напон, како може да се реши проблемов?

Имам модем D-Link i ми свети само првата диода (power), другите три воопшто не светат, иначе се е правилно поврзано :S

Me interesira kolku placaat korisnicite na "maxadsl120" znaci samo internet bez telefon koristenje.

Ме интересира колку пари месечно треба да се плаќа за 3 Max Start со си ддв на договор од една или две години? И ако може некој да ми објасни колку минути разговор имам во лимитот и колку се плаќа од кога ќе го преминам лимитот, колку интернет и колку програми? И дали сте задоволни од пакетот?
По можност не дајвајтеми линкој зашо многу ми е спор нетов па многу време ќе ми треба за да ми ги отвори..

Да d-link 360r ....населба тафталиџе 1 .... ако е струја проблем, напон, како може да се реши проблемов?

Незнам и јас го имав тој проблем само зимно време коа највеке се троши електрична енергија а да се префрлиш на кал сурф пошто друг модем даваат?

Мене па секоја вечер кај 10 сатот ми сецнува интернетот итум ако играм на сред партија дота нешто многу се нервирам. А од 1 април ова со е power светилката не свети само ке светни на почетоко па после се исклуцва не знам со е проблемот. Има некој предлози?

Мене па секоја вечер кај 10 сатот ми сецнува интернетот итум ако играм на сред партија дота нешто многу се нервирам. А од 1 април ова со е power светилката не свети само ке светни на почетоко па после се исклуцва не знам со е проблемот. Има некој предлози?

Ако ти сецнува секој ден во исто време, тоа е нормално. ИП адресата се менува на секои 12 саати. Ако сакаш да не ти ја менува адресата во 22:00, ондак исклучи/уклучи го рутерот од струја во време кога сакаш да ја прави промената и готовооо.

Кај мене 3-4 дена нема никаков сигнал на телефонот,а интернетот паѓа на 15 минути.Го рестартирав и пак имам проблем.Помош?

Кај мене 3-4 дена нема никаков сигнал на телефонот,а интернетот паѓа на 15 минути.Го рестартирав и пак имам проблем.Помош?

Како го рестартира, со исклучување од струја ?
Ресетирај го со некоја игличка во тоа дупчето позади држи 7-8 секунди додека не се изгасат сијаличките.

Како го рестартира, со исклучување од струја ?
Ресетирај го со некоја игличка во тоа дупчето позади држи 7-8 секунди додека не се изгасат сијаличките.

Така го рестартирав...

Епа штом немаш и телефон а и нетот паѓа толку често, пријави во т-хоум или рутерот нечини или можеби линијата не ти поддржува толкава брзина колку што ти пуштиле па паѓа толку често. За кој пакет се работи ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom