Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
На црниот и мене ми се случуваше, ама со белиот немам таков проблем.
Или имаш проблем со струјата, или рутерот не ти го бива.

напонот е супер, кај мене е 223V од тој поглед 102,35% е убо, а сега ако сум таков баксуз да од булукот рутери го одбрав зафркнатиот (сам го одбирав, имаше едно чудо рутери) то сам себеси го убијал :kesa:

Или линијата не ти ја бива. Мене ми се случуваше на црн, па мислев до рутерот е и го сменив. Белиот беше добар некое време и тој почна така па ми ја намалија брзината и од тогаш е ок.

Него имам прашање. Сакам да ставам макс тв, е сеа мене брзината и онака не ми е таа што треба да е, значи со уклучен тв ќе ми биде уште помала?

тестирана е линијата и речено ми е дека е одлична пошто е релативно нова линија овде, така да не верувам дека е до нејзе, плус брзината е 6 Mbps

Ако не ти ја бива линијата, се ресетира ДСЛ-от често, а не рутерот.

За прашањето на ivan1real, одговорот е да. Значи ќе го делиш целиот капацитет на линијата.

Јас имам мало проблемче.
Дома го сменавме рутерот со THOMSON TG782 оти со стартиот (pirelli) МАКС ТВ то често се замрзнуваше. Не е сигурно дали беше до рутерот, ама кога ќе се замрзнеше сликата, на рутер не можеше да се пристапи преку веб интерфејсот, се закочуваше рутерот па можи да беше тој.

Е сеа новиов, два пати поголем од стриот, ко цигла е арно работи засега. Ама, матев ова она и гледам рутеров има 3 отворени порти иако е одбрано се да биди затворено. Тие се HTTP (80), SSL/HTTPS (443), и TELNET (23). И преку сите нив можи да се пристапува и конфгурира рутерот од надвор... Ова е лудо, хакер можи да пробија и лом да ти ја направи мрежата. И тоа фабрички нема шифри на PUser и User (jас ставив шифри пак олку толку посигурно е). И плус неможиш да си крениш веб сервер, зафатена е портата.

Е сега разбрав дека преку админ (а не преку power user) може да се исклучи ова. Дали некој знае лесен начин да се најде лозинката од админ. Пробав со тоа .ini датотеката ама неможи да се пристапи
(можи на грешно ini пристапувам а можи и навистина да е заштитено). Читам друг начин е да се смени фирмвер ама ова не ми е сигурно, ќе ги изгубам поставките за макс тв а незнам како се точно.
Дали има некој трет начин. Ако не, bruteforce на лозинката.

Princ so pravis ti so tie ruteri kolku imas smeneto? od tvoja volja gi menjavas ili se defekni pa gi menjavas ? drugo ovoj beliov speedport koa ke kopiram mrezno od eden na drug pc tapa jonson brzinata so 500kb ide ima li nekoe mestenej da ne znaes ili tolku mu e silata ?:smir:

Сите мислам ги имам испробано досега :icon_lol:
Абе сите не ми ги биваше, пример последниот (томсонот, црн) ми се рестартираше самиот доста често.
А на спидпортот немам забележано таков проблем, кај мене доста брзо копира преку мрежа. Некој друг проблем веројатно имаш ти.

untitledhyh.jpg

Е сега разбрав дека преку админ (а не преку power user) може да се исклучи ова. Дали некој знае лесен начин да се најде лозинката од админ.

Пробај со следнава лозинка: CPE.hgw.12

Него имам прашање. Сакам да ставам макс тв, е сеа мене брзината и онака не ми е таа што треба да е, значи со уклучен тв ќе ми биде уште помала?

лол, не... само внимавај дека цица макстевето, и плус ако имаш нешто плус, лаптоп,телефон... сакам да кажам побрзо ти јаде од меморијата ограничена иначе брзината си е таа, па ако сакаш залепи и 20 лаптопи на мрежа.

туку ја би ти предложил да се пријавиш за оптика, малце е поскупо али многу подобро :wink:

УТРЕ ПОСЛЕ ЦЕЛ МЕСЕЦ НЕИЗВЕСНОСТ МИ ИНСТАЛИРААТ ОПТИКА ! ! ! :vozbud::vozbud::vozbud:

Тој пасворд беше и кај мене но некако мистериозно се смени :toe: изгледа тие од телеком приметија дека го користам админ профилот а не PUser.

абе пасвордот нели уште пред пола година го знаеме некаде, ама ете кај некои го сменија, ама кај повеќето уште е тој.

Затоа на пп други пут пасвордот:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom