Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Дај бе луѓе што сакате, за 2.800 денари имам 2 мобилни со неограничени разговори кон сите домашни мрежи со 3 гига интернет по телфон, 50/50 мегабита интернет (ок, со ограничување до 600 гига, на кое ретко се доближувам иако се што симнувам е во Full HD), 80+ канали (единствено уште Спорт клуб да беше со HD сигнал). Фиксниот телефон не го ни рачунам, оти речиси и да не го користам.
те дерат бее
се ова шо го наброја + сите спортски канали и плаќам 2300 одприлика [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

@mambo2 @Mister No
А, вака нешто? :D Само што Шпаркасе не ми се од доверба, ваљда разбравте и вие за дечкото што му ги снема сите пари од сметка пред некое време.

Ќе ми треба повеќе од ситен кеш, бидејќи киријата ќе треба да ја плаќам како што ми стасуваат парите на сметка :)

Прегледај го приврзокот 154168
ne se sekiraj u sekoja banka ima krazbi. ti nema da bides osteten. ce ti bide nadoknadena zagubata. uzivaj. kako i da gledas, karticka ti e najsigurna rabota
те дерат бее
се ова шо го наброја + сите спортски канали и плаќам 2300 одприлика [emoji3]

sto imas ti za 2300 a da e isto so telekom?

ne se sekiraj u sekoja banka ima krazbi. ti nema da bides osteten. ce ti bide nadoknadena zagubata. uzivaj. kako i da gledas, karticka ti e najsigurna rabota

sto imas ti za 2300 a da e isto so telekom?
а бе и јас на макс тв сум
фемили бокс [emoji4] и тоа 1900 ми е ама со сите спортски ми е околу 2250 плус си ќарив 25% помалку претплата за трет број [emoji3]

Здраво, корисник сум на Max-adsl basic пакет од телеком и имам 30 GB интернет сообраќај, кога ќе ги потрошам тие 30, потоа се намалува брзината, но овој месец го потрошив а брзината си остана иста како порано. Сакав да прашам дали ја имат сменето политиката, да се наплаќа за дополнителен сообраќај наместо да се намали брзината? Поздрав.

Здраво, корисник сум на Max-adsl basic пакет од телеком и имам 30 GB интернет сообраќај, кога ќе ги потрошам тие 30, потоа се намалува брзината, но овој месец го потрошив а брзината си остана иста како порано. Сакав да прашам дали ја имат сменето политиката, да се наплаќа за дополнителен сообраќај наместо да се намали брзината? Поздрав.
Нема такво нешто.

Им се јави?
Секогаш се јавувам и секогаш ме одјебуваат, од кога се деси невремето и ми прегоре ресиверот 1 месец немав MaxTv, сега и нетот пак ме јебе како да е од 2006та не од 2016. ужас невиден.

Уште ли е морално да биде вклучена фиксна телефонска линија во 3 Макс и Магента?o_O Па мене не ми е јасно зошто мора да има фиксна телефонија за да работи Макс ТВ? ИПТВ оди преку интернет, не преку телефон. За џабе плаќаме.:rolleyes:

Уште ли е морално да биде вклучена фиксна телефонска линија во 3 Макс и Магента?o_O Па мене не ми е јасно зошто мора да има фиксна телефонија за да работи Макс ТВ? ИПТВ оди преку интернет, не преку телефон. За џабе плаќаме.:rolleyes:
Оди преку истиот кабел за тел. Плус, како ќе ти наплатат плус за телефонот претплата? ;)

Оди преку истиот кабел за тел. Плус, како ќе ти наплатат плус за телефонот претплата? ;)
Во право си за второто.
Ако е за кабелот, па и интернет оди преку тој кабел ама можат да понудат само 2 Макс (телефон + тв).
Ми се чини дека ќе ги баталам само зошто обврзуваат телефон. Па во кој век сме, треба да дадат некоја опција нет + тв или само тв, или мобилен + тв. Зошто 500 ден. за телефон да ги давам кога имаме мобилни? o_O
А преку оптика па? Што мора телефон? :confused: :icon_lol:

Имам 3 Max 12mbps пишува во договорот а интернетов на торент download speed му е до 800-850 мах да звонам или тоа е тоа?

Имам 3 Max 12mbps пишува во договорот а интернетов на торент download speed му е до 800-850 мах да звонам или тоа е тоа?
Толку е, ти пишува до 12, рачунај и тв-то влече од нив, односно се резервирани за него, реално достапни имаш 6 до 8.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom