Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Каде можам да проверам состојба на потрошен интернет ?

Имам Magenta 1 имам и профил на мојтелеком но нигде неможам да најдам за да проверам

Каде можам да проверам состојба на потрошен интернет ?

Имам Magenta 1 имам и профил на мојтелеком но нигде неможам да најдам за да проверам
На телевизорот? Не сум на Магента, на 3 Макс сум, претпоставувам исто е..

Дали кај сите корисници на телеком 4G брзината на интернетот е многу опадната ?
Значи ова трае некој период од месец дена можда и два.
Брзината на 4G на телеком на ист апарат мобилен макс.што сум измерил на спидтест беше 84,62down/23.68up,сега последниве 2 месеци...макс што имам измерено од истата локација различни локации на ист уред е катастрофа...10down/15up---15down/15up----6down/10up да не речам смешно.
И баш ме заинтересира и им се јавив во контакт центарот,и го прашувам дечкото добро колку треба да биде брзината ?И он вели оптимално е 50/50 на 4Г (како што беше порано) ама велам сега брзината на неколку уреди ја мерам од неколку локации катастрофа е и му кажувам брзините...и дечкото брзопотезно ме откачи со изговорот,фала господине ќе им пренесам на тех.служба да проверат,имајте пријатен ден.
Неверојатно ...

Што направиле бе со техничка поддршка на 0800 12345?
Смениле тоа автоматот, некои глупости ми кажува, никако да дојдам до „проблем со телевизија“.
Порано си се јавуваш, си одбираш едно копче за „проблем со интернет и иптв“ сеа 20 круга направив за на крај да ми каже „зборењето со оператор ќе ве чини 9 ден. по минута“?

Последно уредено:
Смениле тоа автоматот, некои глупости ми кажува, никако да дојдат до проблем со телевизија.
Порано си се јавуваш, си одбираш едно копче за „проблем со интернет и иптв“ сеа 20 круга направив за на крај да ми каже „зборењето со оператор ќе ве чини 9 ден. по минута“?
:yid:

Смениле тоа автоматот, некои глупости ми кажува, никако да дојдам до „проблем со телевизија“.
Не се наплатува повик, дури ни од Вип да вртиш. Нормално, од друг оператор 070/122 вртиш.
За 4Г барајте да ве префрлат во контакт центар за мобилни. 0800 нема што да ви прави.

Не се наплатува повик, дури ни од Вип да вртиш. Нормално, од друг оператор 070/122 вртиш.
За 4Г барајте да ве префрлат во контакт центар за мобилни. 0800 нема што да ви прави.
Вака сеа, изглеа не се разбираме. Јас имав проблем кој сакав да го пријавам на техничка поддршка во делот „проблем со интернет и иптв“ кој беше лесно достапен. Поточно сега беше за ИПТВ.
Кажи ми со новиов автомат како да дојдам до ова?
Јави се и пробај.
Како што кажав, вртев у круг неколку пати со тоа бројките и на крај мислам дека дојдов до „проблем со иптв“ за кој ми рече дека АКО СЕ ЈАВУВАМ ОД МРЕЖАТА НА ТЕЛЕКОМ СЕ НАПЛАЌА 9 ДЕН/МИНУТА.

Пробај на 122:)

Свртев во моментов. 070/122 бирам 3, па 2 и ми вика: Повикот е бесплатен од вашиот постпејд број.

Свртев во моментов. 070/122 бирам 3, па 2 и ми вика: Повикот е бесплатен од вашиот постпејд број.
Еве и ја сега пробав, истото го одбрав (но тоа сепак е фиксни услуги, зар не е тоа само за домашен телефон?) и повторно ми кажа дека ќе ме чини 9 ден. минута
ама јас од припејд број се јавувам
знам знам, 2016, јас уште немам смартфон и постпејд...
во секој случај ова е премногу геј
чек да пробам од фиксен да се јавам (дада, 2016 јас уште имам фиксен)

9 денари повик, не минута
(ова со мобилен повторно) и сега не го прекинав дур збореше тоа и само што рече „повикот ќе се снима“ го искличив и ми собра 9 денари
лопови су меџу нама

еј од домашен ми рече „повикот е бесплатен ако се јавувате од мрежата на телеком“
А МОБИЛНИОТ НА ПРИПЕЈД НЕ МИ Е НА ТЕЛЕКОМ А?
АБЕ СВЕЕЕЕЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom