Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
што бидна од телекурциве? рутеров се уби од рестартирање, како е кај вас?

Кај мене се мрднува на периоди. Една недела е ок. а другата се рестартира кога ќе му текне. Ми иде на живци некој ден ќе го трснам од ѕид.

Не да се рестартира веќе и досадно стана со ова рестартирањето.
Пред една недела се јавив на 0800 12345 и ми пратија екипа ама толку многу се разбираше што ништо не направи, само топката ја префрли на службата за грижа на корисници демек до нив било проблемот и најверојатно така е , пошто овој проблем како што гледам го има на ниво на цела Македонија не само на одреден локал.
Да се молиме да вработат некој што си ја разбира работата оти тешко нам со вакви нестручни кадри

Прегледај го приврзокот 73392
Некој од СК да има вишок ваков адаптер ? :)
Јас ако сеуште бараш :D Баш вчера го најдов. Доколку ти треба пиши ми пп ќе ти го дадам :)
Да прашам нешто :D Чистачката кај баба ми го скинала кабелот од напојувањето на рутерот.(кабелот што оди од струја до рутер) Каде може да најдам таков адаптер ? Доколку им се јавам во телеком ќе ми дадат за брзо време ?

стварно се срцки :love:

3002448762.png

:facepalm: аман репортирајте, што им се случува? знае ли некој зашто подфрлија, вака е веќе неколку дена... :mad:

Абе овој што е дежурен на 080012345 или заспал или нашол некоја згодна колешка или јадел некој опасен грав. Не е возможно саат ипол да не ми крене никој...

Абе преѓи многу силно грмеше, го исклучив рутерот директно од штекер и после саат, саат ипол го вклучив и немам фиксен телефон еве веќе 2-3 часа.

Го користам овој рутер :
$T2eC16h,!)wFIZUh3FGSBSJZw-MVdw~~48_72.JPG

И светат првите 3 што се Power/DSL, Online i WLAN а треба и четвртото Internet да свети, вообичаено.

Само кај мене е вака или кај сите е?

Извади го кабелот за напојување од рутерот и пак стави го и провери дали останатите кабли се поставени на вистинските портови.

не место се сите, го извадив еднаш прегеска и не бидна.
--- надополнето: 30 септември 2013 во 21:30 ---
Дојде кај мене..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom