Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
1. еве 3-4 дена иам оптика и неам осетено проблем со јутјуб
2. ова huawei чудово ми е некако fail, ми нема тоа што го имаше во speedport-от ко бележник за телефонски разговори
3. ова huawei чудово нема асален log како speedpot-от да знаеш кога што се случува се околу интернет врската
4. download фуче 6.2mbps макс, а upload неам тестирано на http ама со торенти до 1.2mbps сум качил ама сигурно ќе тера и повеќе некад
5. на секои 24 саати изглеа прави рестарт и тоа трае околу 30тина секунди, овој проблем го имаше и спидпортот во мојата прва половина од неговото користење меѓутоа после тоа го средија и си правеше "silent" рестарти.

Мојте да снимате програма бе? Јас кога ќе стегна на копчено за снимање вака нешто ми излегува „Системот за снимање почнува.. Ве молиме почекајте“ и никако да почнит да снимат. Вчера проверив истото беше и денес еве пак. Последен пат имам снимано пред 2 месеци незнам колку време стојт вака. Го ресетирав рутерот пак џабе.

Имам Speedport w503V рутер и имам проблем со LAN портовите 3 и 4.Портовите 1 и 2 работат одлично и ги користам цело време но сега ги пробав портовите 3 и 4 и не работат.Без разлика дали 1 и 2 се зафатени портовите 3 и 4 не работат т.е. кога се поврзувам во еден од тие портови не добивам интернет на уредот, а рутерот ги детектира како портови во употреба.Рутерот дури и го детектира уредот кој е приклучен на портовите 3 и 4 но ѓабе кога не добиваат интернет.

Имам Speedport w503V рутер и имам проблем со LAN портовите 3 и 4.Портовите 1 и 2 работат одлично и ги користам цело време но сега ги пробав портовите 3 и 4 и не работат.Без разлика дали 1 и 2 се зафатени портовите 3 и 4 не работат т.е. кога се поврзувам во еден од тие портови не добивам интернет на уредот, а рутерот ги детектира како портови во употреба.Рутерот дури и го детектира уредот кој е приклучен на портовите 3 и 4 но ѓабе кога не добиваат интернет.
Мислам дека 3 и 4 се за телевизија,maxtv, но не сум сигурен.

Точно
--- надополнето: 24 април 2013 во 02:00 ---

Точно
--- надополнето: 24 април 2013 во 02:02 ---

Точно

Има уште некој проблем со Call&Surf, преспор ми е интернетот а и гледам 292 гб потрошени што нема врска. Ке ги одкачам бандитите

Ај малце да rage-ам овде... Си имав до сега call&surf optic, и дигитална од близу, се решив да ги баталам и да ставам 3макс... Дошле дечкиве од т-хоум и го поврзале новиот cisco iptv ресивер на местото на тој од близу што беше, све било ок... Се враќам дома, демек цел радосен су се спасил од близу, седнувам на раат да глеам тв кога слушам нешто ми прави галама ко да имам пуштено 10 год. стар лаптоп со сјебан хард диск и затнат вентилатор... По кратка проверка приметив дека уствари тоа говното од рисивер прави ОГРОМНА галама, не ми се веруваше што слушам... се изнервирав ко млад мајмун, претходно ништо не се слушаше со ресиверот од близу, а со ова говново морам да го оптеретувам звукот на тв-то да не го слушам... Се јавив на 0800 1234, батето морон ме направи и утешно ми кажа и дека он дома истиот ресивер го имал и него му бучел исто :tapp: .... Тешко разочарување значи, или сум ја луд или ова марфи постојано ме јебе нешто:mad:

Ај малце да rage-ам овде... Си имав до сега call&surf optic, и дигитална од близу, се решив да ги баталам и да ставам 3макс... Дошле дечкиве од т-хоум и го поврзале новиот cisco iptv ресивер на местото на тој од близу што беше, све било ок... Се враќам дома, демек цел радосен су се спасил од близу, седнувам на раат да глеам тв кога слушам нешто ми прави галама ко да имам пуштено 10 год. стар лаптоп со сјебан хард диск и затнат вентилатор... По кратка проверка приметив дека уствари тоа говното од рисивер прави ОГРОМНА галама, не ми се веруваше што слушам... се изнервирав ко млад мајмун, претходно ништо не се слушаше со ресиверот од близу, а со ова говново морам да го оптеретувам звукот на тв-то да не го слушам... Се јавив на 0800 1234, батето морон ме направи и утешно ми кажа и дека он дома истиот ресивер го имал и него му бучел исто :tapp: .... Тешко разочарување значи, или сум ја луд или ова марфи постојано ме јебе нешто:mad:

Јави се побарај нека ти го заменат со Motorola ресивер. Јас го имам тој (црн, прилично голем), нема никаква бучава, доста е брз и има 300 гб хдд.

плиз плиз плиииз вие двајца со рисиверите, дај сликнете ги да ѕирнам што рисивери се :)

Немале од моторолата више :( најверојатно нема ни да добијат повеќе... cisco-то инаку е доста помало, неможам да го сликам сега, на работа сум...

ја неам бучење/свирење од тој ресивер кое ми пречи
да ако се доближиш има зуење фала богу, некад на рандом моменти знае да му се упали хард дискот и краткотрајно да крцка ама не смета во секојдневниот живот
ја сепак би побарал нов да сум на твое место

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom