Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам за вас, ама одкога го ставија новото апаратче(тоа што го менува рутерот) ми нема паднато ниеднаш. Претходно пагаше многу често неколку месеци, што е нетипично за т хоум, али си се вратија на старото.

Да прашам, има некој од ZXV10 H201L рутер?
Да ми објасни како се менува лозинка кога се најваваш за конфигурација во рутерот, т.е дали е можно да се смени.
И како сте задоволни од овој рутер, добар е? подобар е од Speedport w503v ?

youtube скоро и да не иде, некој друг со ваков проблем?

youtube скоро и да не иде, некој друг со ваков проблем?

Ваков проблем има од декември, за решенија пробај - исчисти кеш со CCleaner, дисконектирај се и пак конектирај се, мавај рифреш нонстоп, или чекај неколку минути/саати да се оправи самото од себе ако нејќе со ништо од напишаното.
Можеш да го пробаш решението и на Овердрајв, мене ми помогна ама не за долго денеска пак почна нешто да зеза мада за кратко време се поправи.

сменувам име и лозонка,правам apply,но кога сакам да се пријавам повторно можам само на оригиналната лозинка со 16 цифри.кога со нејзе ќе влезам во рутерот внатре стои новата лозинка а не оваа со која влегувам.со новата неможам да влезам.

исто така другари кога ќе дојдат со мобилни,неможат да се конектираат со новата лозинка(мојот мобилен е вероватно запамтен и секогаш имам пристап),само со таа со 16 цифри можат да се конектираат.

што е проблемот ако знае некој:(

да не има случајно некоја измена во оптичките пакети? сметката која ми стигна за март е 400 денари пониска од предходниот месец а корисник сум на 3max optic start !!!

да не има случајно некоја измена во оптичките пакети? сметката која ми стигна за март е 400 денари пониска од предходниот месец а корисник сум на 3max optic start !!!
Мислам нема ,единствено ако го користиш ХБО каналите па поради нив да имаш попуст.

Мислам нема ,единствено ако го користиш ХБО каналите па поради нив да имаш попуст.
сметка за месец март за 3max optic start = 1067 денари !!!!

Ако имавте HBO или Маx Sport + пакети, истите не ви се наплатени изминатиот месец.

имам инвалидски попуст на линија ама вториот ми е мистерија .
35mmctw.png

Можно е T-Home да праи YouTube throttling? Не може серверите на YouTube да "зезаат" константно 3 недели. Плус, имам 60 Mbit/s константно на Speedtest, и 3ms пинг, и се друго се отвара пребрзо. Симптоматично е што само YouTube дупи...

Можно е T-Home да праи YouTube throttling? Не може серверите на YouTube да "зезаат" константно 3 недели. Плус, имам 60 Mbit/s константно на Speedtest, и 3ms пинг, и се друго се отвара пребрзо. Симптоматично е што само YouTube дупи...
Го проба ова?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom