Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Како што гледам ова има и рутер, незнам зашто викат дека за некои пакети давале гратис рутер :toe:

Даваат да, мислев ве интересира само опремата за оптика ... инаку се добива и Linksys WRT54GH

dsl 584t рутер секогаш коа ке снема струја или исклучам автоматски се губи усернаме и пасвордот мозе ли тоа да се среди да го зачува внесените податоци или немозе фала..

Во опција Tools->System имаш копче Save&Reboot.

Даваат да, мислев ве интересира само опремата за оптика ... инаку се добива и Linksys WRT54GH
Ок фала на одговорот, уште едно прашање имам ако знаеш... За минатите рутери имаше муабети дека се заклучени т.е се нема пристап до сите опции. Дали и со овие е така? Конкретно ми треба опцијата DMZ

Ок фала на одговорот, уште едно прашање имам ако знаеш... За минатите рутери имаше муабети дека се заклучени т.е се нема пристап до сите опции. Дали и со овие е така? Конкретно ми треба опцијата DMZ

Кај speedtouch рутерите можеше да пристапи со администраторскиот јузер или пак со tvojotuser@t-home.mk (во зависност од тоа имаше и разлика во пристапот до опциите), а кај Pireli рутерите нема разлика од Puser и од админусер, сите опции ти се на располагање :)

NT уредот неможеш да го контролираш ... ок, можеби и можеш не барем јас немав никаква потреба за сега. Мислам дека он само ти дава мрежна конекција без контрола над пакетите ... класичен терминатор/конвертор од еден тип на поврзување во друг. А рутерот го добиваш во кутија неотпакуван ... брцкаш мрежен кабел во него па правиш со него што сакаш (ако знаеш нели).

Ај ако не ти е проблем влези во рутерот па во Aplications&Games и кажи ми дали имаш опција DMZ во подменито.
Фала :smir:

Ај ако не ти е проблем влези во рутерот па во Aplications&Games и кажи ми дали имаш опција DMZ во подменито.
Фала :smir:

Има ... нема никакви сакатења на опциите на рутерот од страна на МТ

Здраво ако може да прашам дали со новите пакети и ние што сме на MaxADSL 10 ке не префрлат автоматски на MaxADSL 15 или треба некое барање?

Фала однапред :smir:

Здраво ако може да прашам дали со новите пакети и ние што сме на MaxADSL 10 ке не префрлат автоматски на MaxADSL 15 или треба некое барање?

Фала однапред :smir:

Нов...

Ааааа....све да им %^&*,се утепав од вртење а таму некој ми спамува почекајте го операторот и пола саат слушам некоја %^&*а музика.

Се поремети нешто интернетов или? :D На МАКСадсл старт интернетот имам брзина од 11 Mbps
749729963.png

Пред да мериш исклучиго Касперски. =)

Еве ти и кај мене како се мрднува со вкучен Касперски:

749773233.png

Ааааа....све да им %^&*,се утепав од вртење а таму некој ми спамува почекајте го операторот и пола саат слушам некоја %^&*а музика.

Зошто никогаш мене ми се нема десено да чекам повеќе од 5 минути, ни пак на сите што ги знам.
Чудна работа по форумиве сите до еден чекаат по пола час.:toe:

Пред да мериш исклучиго Касперски. =)

Еве ти и кај мене како се мрднува со вкучен Касперски:

749773233.png

Ни ова никад не ми се десило, цел живот сум на касперски.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom