Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај некој што земал од овие Speedport W503V рутерите што ги даваат сега од телеком нека пише имаат ли јузер и пасворд за да се влезе во нив и преку 192.168.2.1 ли се влегува, еден комшија земал ама нема никакво упатство ?
Go koristam Thomson 782 veke 1 godina, dosega ne sum imal problem. Ednas go preebav napajanjeto, po moja greska, za kratko go prekinav na produzen. Inaku, koristam isklucivo Wi-Fi, imam dva resivera, i funkcionira odlicno. E sea, nema moznosti kako WRT54GL na primer, ama za laici (90%Не би рекол дека струјата е проблем.
Минатата зима глава кршев со тој проблем, постојано се ресетираше (иако поврзан на упс). Телеком се извадија на струја, стандард, само кај нив не е вината.
Што направив јас... експериментирав. Му исклучив wireless (имав WRT54GL што ми лежеше по дома, па него го искористив со кабел кон томсонот да прави пппое конекција од томсонот и да зрачи преку неговиот wireless). Од тогаш немам никаков проблем. На истиот рутер сум, пак е зима, а не ми се ресетира самиот рутерот повеќе.
Томсонот е прилично лош рутер, посебно овој што ни го даваат по дома до кој немаме пристап да направиме апгрејд на firmware. 300 дупки има во тоа кернелот.
Ај некој што земал од овие Speedport W503V рутерите што ги даваат сега од телеком нека пише имаат ли јузер и пасворд за да се влезе во нив и преку 192.168.2.1 ли се влегува, еден комшија земал ама нема никакво упатство ?
A kako se menja IP vo ovoj ruterov SpeedPort?
Реконект
Здраво, корисник сум на МаксАдсл25 и деновиве имам проблеми со интернетот па ме интересира дали и некој од вас што е корисник на АДСЛ интернет од Т-home го има истиот проблем. Имено во текот на неколку часа во денот и тоа приквечер одприлика во периодот од 17 часот до кај 23 часот нон стоп ми се ресетира конекцијата и ми се менува IP адресата. Значи цело време паѓа и се подига врската. Пред три дена се јавив во техничка поддрчка на 0800 12345 и ми рекоа дека инсталирале некоја нова опрема и поради тоа се можни прекини но и дека наводно имале проблеми со некој меѓународен линк... Меѓутоа проблемов е веќе досаден, подобро да нема воопшто интернет одколку вака да има, да се ресетира на една минута што верувајте многу нервира!![]()
а колку време веќе ти е тиња нетот?
ако ти е тапа со недели или месец дена пробај да го раскинеш договорот во тој случај (нормално без пенали) и чаре барај во друг оператор.
кажи им дека штотуку си направила формат на пс-то за да не те замараат со муабетите за вирус.