Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
абе знам за ова баш ради понудиве тркнав за да прашам али ми рекоа да не очекувам ништо до 2010... чудно ми е само зашто карпош нема да биде опфатен :toe:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Здраво имам интернет од t-home и надминат ми е лимитот па сега спор е интернетов, дали некако може да се доплати нешто некако да ми се врати старата брзина или ке мора да чекам да дојде новагодина за да имам повторно брз нет ???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво имам интернет од t-home и надминат ми е лимитот па сега спор е интернетов, дали некако може да се доплати нешто некако да ми се врати старата брзина или ке мора да чекам да дојде новагодина за да имам повторно брз нет ???
Јави се во техничка поддршка и прашај ги.

Член од
27 февруари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Имам еден проблем со томсон ST 780WL постојано се ресетира.Во една година како го користам 3Max ми сменија 3 рутери и сите почнуваат да ресетираат. Сакам да знам дали е до кај мене проблеми или се случва и кај други.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Јависе и побарај да ти постават SpeedPort. Најјаки и најтоп рутери. :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Имам еден проблем со томсон ST 780WL постојано се ресетира.Во една година како го користам 3Max ми сменија 3 рутери и сите почнуваат да ресетираат. Сакам да знам дали е до кај мене проблеми или се случва и кај други.
Најчесто се ресетираат ако има проблем со инсталација, квалитет на линијата и сл. Побарај да ти ја намалат брзината малку и веројатно ќе се стабилизира.

Член од
18 февруари 2007
Мислења
69
Поени од реакции
2
Imam thomson ruter, vcera go stegnav dugmeto od napred sto e za wireless i sega ne mi dozvoluva da vleguvam na wireless na laptop, nesto kako treba da go stegnam dugmeto za da dozvolam... pomosh????

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Najverojatno imas problem so strujata. Koj da go stavis ruter isto ke pravi. Speedport-ot (AVM), e uste poosetliv od Thomson-ot na strujni udari. UPS e spas.

Imam thomson ruter, vcera go stegnav dugmeto od napred sto e za wireless i sega ne mi dozvoluva da vleguvam na wireless na laptop, nesto kako treba da go stegnam dugmeto za da dozvolam... pomosh????
Kaj Thomsonot, so zadrzuvanje od 4-5 sekundi na dugmeto napred za Wi-Fi, se aktivira zracenjeto na antenata, a so zadrzuvanje od 15-20 sekundi se isklucuva. LED diodita oznacuva kakva zastita ima vo zavisnost od bojata vo koja sveti. Crvena e Disabled, portokalova WEP, a zelena WPA enkripcija.

P

Princ

Гостин
Не би рекол дека струјата е проблем.
Минатата зима глава кршев со тој проблем, постојано се ресетираше (иако поврзан на упс). Телеком се извадија на струја, стандард, само кај нив не е вината.
Што направив јас... експериментирав. Му исклучив wireless (имав WRT54GL што ми лежеше по дома, па него го искористив со кабел кон томсонот да прави пппое конекција од томсонот и да зрачи преку неговиот wireless). Од тогаш немам никаков проблем. На истиот рутер сум, пак е зима, а не ми се ресетира самиот рутерот повеќе.

Томсонот е прилично лош рутер, посебно овој што ни го даваат по дома до кој немаме пристап да направиме апгрејд на firmware. 300 дупки има во тоа кернелот.

Член од
18 февруари 2007
Мислења
69
Поени од реакции
2
Najverojatno imas problem so strujata. Koj da go stavis ruter isto ke pravi. Speedport-ot (AVM), e uste poosetliv od Thomson-ot na strujni udari. UPS e spas.

Kaj Thomsonot, so zadrzuvanje od 4-5 sekundi na dugmeto napred za Wi-Fi, se aktivira zracenjeto na antenata, a so zadrzuvanje od 15-20 sekundi se isklucuva. LED diodita oznacuva kakva zastita ima vo zavisnost od bojata vo koja sveti. Crvena e Disabled, portokalova WEP, a zelena WPA enkripcija.
jas koristam WPA enkripcija, a ne mi sveti zeleno, ko ke podesam na WEP enkripcija i ko ke napisam nekoj nov pass sto odgovara za WEP se konektira i laptopot i se raboti, ama bbi sakal WPA enkirpcija... :S fala

Член од
27 февруари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Не мислам дека е до напонот пошо користев и Пирели рутер и ниту еднаш не ресетирал само што со него имаше други проблеми.
Ме интресира некој што користи од новите Speedport рутери да каже нешто повеќе за нив и дали се подобри од ST780WL.

Kajgana Shop

На врв Bottom