Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
и да е не е до напонот ипак купи си стабилизатор за 600-1000 денари наместо УПС од 2000+ денари и види + ке ти треба некад напонот игра оро.:vozbud:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
некоја новина за обичниов АДСЛ дали имат, дали ќе се кренет лимитите на даунлоад или нешто слично, некој? :toe:

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Ај некој што земал од овие Speedport W503V рутерите што ги даваат сега од телеком нека пише имаат ли јузер и пасворд за да се влезе во нив и преку 192.168.2.1 ли се влегува, еден комшија земал ама нема никакво упатство ?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Ај некој што земал од овие Speedport W503V рутерите што ги даваат сега од телеком нека пише имаат ли јузер и пасворд за да се влезе во нив и преку 192.168.2.1 ли се влегува, еден комшија земал ама нема никакво упатство ?
192.168.178.1
admin
admin

menito e malce zabegano, edvaj ke najdis toa sto baras

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Не би рекол дека струјата е проблем.
Минатата зима глава кршев со тој проблем, постојано се ресетираше (иако поврзан на упс). Телеком се извадија на струја, стандард, само кај нив не е вината.
Што направив јас... експериментирав. Му исклучив wireless (имав WRT54GL што ми лежеше по дома, па него го искористив со кабел кон томсонот да прави пппое конекција од томсонот и да зрачи преку неговиот wireless). Од тогаш немам никаков проблем. На истиот рутер сум, пак е зима, а не ми се ресетира самиот рутерот повеќе.

Томсонот е прилично лош рутер, посебно овој што ни го даваат по дома до кој немаме пристап да направиме апгрејд на firmware. 300 дупки има во тоа кернелот.
Go koristam Thomson 782 veke 1 godina, dosega ne sum imal problem. Ednas go preebav napajanjeto, po moja greska, za kratko go prekinav na produzen. Inaku, koristam isklucivo Wi-Fi, imam dva resivera, i funkcionira odlicno. E sea, nema moznosti kako WRT54GL na primer, ama za laici (90% :D), brka rabota.
Za firmware, poarno ne probuvaj. Toj sto go koristi e namenski za ovoj ruter, zaradi VoIP-ot i IPTV-to na 3 i 4 porta. Ako mozes da se dogrebes do Speedport, imas poveke opcii za rabota na nego. Maana mu e sto i on e kako i Thomson-ot preosetliv na padovi na napon i strujni sokovi. Pirelli-to za taa strana poveke me bendisuva, poizdrzliv e, ali znae da prave problem koga ima IPTV, osobeno tamu kaj sto ima 2 resivera.

192.168.178.1
Na prvata stranica mozes da stavis pass. ili samo go decekiras "toa zelenoto najgore levo" i klikni na Log On (ubavo objasniv, neli :)))).
Posle klikni na Internet za da podesis User i Pass. ili WLAN za wireless. Koga ke otvoris WLAN, od leva strana odberi Radio Setings za ime na SSID, i Security za pass. na wi-fi.

• Ми се допаѓа
Reactions: su

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Здраво, корисник сум на МаксАдсл25 и деновиве имам проблеми со интернетот па ме интересира дали и некој од вас што е корисник на АДСЛ интернет од Т-home го има истиот проблем. Имено во текот на неколку часа во денот и тоа приквечер одприлика во периодот од 17 часот до кај 23 часот нон стоп ми се ресетира конекцијата и ми се менува IP адресата. Значи цело време паѓа и се подига врската. Пред три дена се јавив во техничка поддрчка на 0800 12345 и ми рекоа дека инсталирале некоја нова опрема и поради тоа се можни прекини но и дека наводно имале проблеми со некој меѓународен линк... Меѓутоа проблемов е веќе досаден, подобро да нема воопшто интернет одколку вака да има, да се ресетира на една минута што верувајте многу нервира! :tapp:

P

Princ

Гостин
PPPOE конекцијата се ресетира или DSL?
Со второто сум имал искуство, кај нив е проблемот. Во секој случај, само они можат да ти помогнат. Јас немам таков проблем и не верувам некој друг да го има истито, веројатно е ограничен на некое потесно подрачје.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Како мислиш Реконект? Кажи ми каде поточно во менијата треба да се влезе:kesa:, не е за кај мене ја имам Пирели дома, другарче зема пред некој ден со тоа рутерот ни упатство ни ништо да неможе човек да се снајде.. :nesvest:

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
ia li nekoj od forumov sto ima zemeno nekoj od optickite paketi na t-home za da prenese impresii ( brzina na download, ping replay)

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
денес нешто нетов не иде како што треба некој друг со исти проблем ?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
со овој нет јас незнам што ќе правам ќе добија срцев удар еден ден!

пред некој ден ми се јавува еден од сервис ( арно им текна на толку поплаки ) и ме прашува каков ми е нетот, му објаснувам а тој ќути да ми простите ко ПИЗДА и што пак јово на ново, нетот ми е ТУРНИ МЕ ДА КИНИСАМ.

незнам што ќе правам немоажм на обична тема да реплицирам а камо ли емаил да проверам одамно не сум го отвроила бидејќи нетот ми е крш!

Здраво, корисник сум на МаксАдсл25 и деновиве имам проблеми со интернетот па ме интересира дали и некој од вас што е корисник на АДСЛ интернет од Т-home го има истиот проблем. Имено во текот на неколку часа во денот и тоа приквечер одприлика во периодот од 17 часот до кај 23 часот нон стоп ми се ресетира конекцијата и ми се менува IP адресата. Значи цело време паѓа и се подига врската. Пред три дена се јавив во техничка поддрчка на 0800 12345 и ми рекоа дека инсталирале некоја нова опрема и поради тоа се можни прекини но и дека наводно имале проблеми со некој меѓународен линк... Меѓутоа проблемов е веќе досаден, подобро да нема воопшто интернет одколку вака да има, да се ресетира на една минута што верувајте многу нервира! :tapp:
јас сум макс адсл од 10 гб но истиот проблем го мачам веќе два и повеќе месеци и ета се јавувам и ништо ќутат ко пизди, кога и да се јавам не ми кажале до сега дека имаат меѓународен линк тоа на почетокот кога стартуваа првите проблеми со нетот... тогаш,

потоа сум имала вирус на компјутерот (а мене тој одлично ми работи само на нетот не го бива),

сега кога ќе им се јавм и кажам дека компјутерот супер ми работити дека не е до вирус измислвуаат триста глупости ни самите незнаат што зборуваат!

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
а колку време веќе ти е тиња нетот?

ако ти е тапа со недели или месец дена пробај да го раскинеш договорот во тој случај (нормално без пенали) и чаре барај во друг оператор. :)

кажи им дека штотуку си направила формат на пс-то за да не те замараат со муабетите за вирус.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
а колку време веќе ти е тиња нетот?

ако ти е тапа со недели или месец дена пробај да го раскинеш договорот во тој случај (нормално без пенали) и чаре барај во друг оператор. :)

кажи им дека штотуку си направила формат на пс-то за да не те замараат со муабетите за вирус.

Djabe e format...Ce i recat zemi si napojuvanje za Trofazna struja so ne znam dali postoe takvo:vozbud:.......e i do strujata ako ne e ....ce i recat definitvno kablite niz kucata ne ti cinat....e i toa ako ne cine togas spoj pravat komsiite ....madjii ti pustat......neli imat nad 100000 predplatnici so i da mi se zalis a toa znajme deka e taka oni si a gledat Seherezada i ic K.. ne gi bole:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom