Не би рекол дека струјата е проблем.
Минатата зима глава кршев со тој проблем, постојано се ресетираше (иако поврзан на упс). Телеком се извадија на струја, стандард, само кај нив не е вината.
Што направив јас... експериментирав. Му исклучив wireless (имав WRT54GL што ми лежеше по дома, па него го искористив со кабел кон томсонот да прави пппое конекција од томсонот и да зрачи преку неговиот wireless). Од тогаш немам никаков проблем. На истиот рутер сум, пак е зима, а не ми се ресетира самиот рутерот повеќе.
Томсонот е прилично лош рутер, посебно овој што ни го даваат по дома до кој немаме пристап да направиме апгрејд на firmware. 300 дупки има во тоа кернелот.
Go koristam Thomson 782 veke 1 godina, dosega ne sum imal problem. Ednas go preebav napajanjeto, po moja greska, za kratko go prekinav na produzen. Inaku, koristam isklucivo Wi-Fi, imam dva resivera, i funkcionira odlicno. E sea, nema moznosti kako WRT54GL na primer, ama za laici (90%
), brka rabota.
Za firmware, poarno ne probuvaj. Toj sto go koristi e namenski za ovoj ruter, zaradi VoIP-ot i IPTV-to na 3 i 4 porta. Ako mozes da se dogrebes do Speedport, imas poveke opcii za rabota na nego. Maana mu e sto i on e kako i Thomson-ot preosetliv na padovi na napon i strujni sokovi. Pirelli-to za taa strana poveke me bendisuva, poizdrzliv e, ali znae da prave problem koga ima IPTV, osobeno tamu kaj sto ima 2 resivera.
Ај некој што земал од овие Speedport W503V рутерите што ги даваат сега од телеком нека пише имаат ли јузер и пасворд за да се влезе во нив и преку 192.168.2.1 ли се влегува, еден комшија земал ама нема никакво упатство ?
192.168.178.1
Na prvata stranica mozes da stavis pass. ili samo go decekiras "toa zelenoto najgore levo" i klikni na Log On (ubavo objasniv, neli
))).
Posle klikni na Internet za da podesis User i Pass. ili WLAN za wireless. Koga ke otvoris WLAN, od leva strana odberi Radio Setings za ime na SSID, i Security za pass. na wi-fi.