Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Значи, реков дека официјални канали на комуникација се инфо каналот или веб страната ...

Неследењето на инфо каналот од корисниците не би можел да го коментирам ... сепак тоа е избор на корисникот, но ако веќе се направи тој избор корисникот е свесен дека истиот може да не се информира навремено за активностите на операторот ...

Идејата за некаква емаил листа на доброволна основа ми делува како применлива ....

Инаку согласно ЗЕК објавување на веб страна е задолжително во случај на вонредни состојби кои го засегаат поголемиот број на корисници, додека за редовните планирани прекини се користат други начини.
Во тој контекст - макс тв 100% информациите ги пласира преку својот инфо канал па затоа деновиве корисниците се затечени од „проблемите“ кои всушност се редовни надградби на софтверот на пристапните уреди (рутери)...

Доколку се отвори дискусија за начин и солуција за ваков систем за нотификации сигурен сум дека операторот ќе сака да ги имплементира бидејќи тоа ќе значи повеќе информирани корисници и со тоа и позадоволни ...

Телефоните и пуштете една закана,да видиш како ќе ти го средат за 10 минути.Вака ништо не правите...

Закани се многу неефикасен начин и види чудо вие смеете тоа да го правите а јас не и претходно ме обвинивте дека јас сум се служел со закани за банови ... каде е тука модусот ...

П.С:
За оние кои сеуште не го сватија еве ви факти:
1) јас не сум вработен во ТК и ставовите искажани овде ми се лични мислења и ставови
2) нивото на моето техничко познавање на проблематиката (компјутерски мрежи и ИТ воопшто) ми дозволува да кажувам факти бидејќи од она што јас сум видел и практично приманил во овие 10 години ИТ експертиза, вие за цел живот нема да видите ни 10% (они што ме познаваат и случнале за мене знаат точни детали)
3) случајно сум еден од администраторите на форумов па затоа имам морална обврска да ги применувам правилата на однесување и дискусија и да мојата одлука е праведна и конечна :)

Затоа, не ме приморувајте да се однесувам како вселенски шериф за нешсто што најчесто е ваша кривица предизвикана од незнаење или импулсивност во одредени ситуации ...

Телефоните и пуштете една закана,да видиш како ќе ти го средат за 10 минути.Вака ништо не правите...

Да ти кажам право само така можело со нив да се заврши работа.
Морав да пишувам приговор и да чекам 2 недели за да ми пратат една екипа помочана за 3 месеци гнасен интернет, и после една недела пак да е гнасен. Затоа од утре реферати со приговори по 2 има да пишувам за сите што ги научив од техничка и саше и дарко итн. Башка од АЕК ме известија дека за одговор се сметало само ако е писмен, а они само со телефон ми одговараат.
Не знам ја за никаков „необврзувачки договор“ ама знам дека имам потпишано лист хартија и во него стои дека се обврзуваат екипи да праќаат а зошто не стигаат нека се објаснуваат со тие од агенцијата.

Цела година интернетот беше беспрекорен 99% од времето беше со брзина од 8 Mbps, латенцијата идеална ~15ms, но последнава недела од 18часот до 01 часот е вака:
2443525452.png
:(:(:(

ПА ДА ТИ ЕБАМ ИНТЕРНЕТОТ НА ТЕЛЕКАБЕЛ, леле ама е спор како мравка е и многу ме нервира, добро само кај мене е спор интернетот на телекабел или не сум едиствен кој има спор интернет овие последни 2 дена ?
Нензам што е проблемот многу се чека кога ги отвара страните...

кај мене на секој 10 минути паѓа до сега интернетот и е многу спор, не можам асално да сурфам на интернет -_-
де кажете чаре шо да правам...

кај мене на секој 10 минути паѓа до сега интернетот и е многу спор, не можам асално да сурфам на интернет -_-

Истото и мене ми се случува последниве неколку дена, се јавив и ми рекоа дека се е ок според нив, јас го исклучив од струја модемот на неколку минути и пак го уклучив сеа за сеа нема проблем 1саат, ќе видеме натака.

2452642783.png

кај мене повеќе од одличен е нетот засега ...
very good
yotube,webmaxtv,zulumk све без проблеми ми отвара а на доунлоад достигнува дури појке од тука на сликава до кај 12-13 крева на адоунлоад торенти или слично!
вака скоро 1 година е се во ред можам да ги пофалам бравос за телекабел

Da smenis operator, ako imas takva moznost. Drugo care nema so niv.

--- надополнето: 21 јануари 2013 во 21:27 ---
2452642783.png

кај мене повеќе од одличен е нетот засега ...
very good
yotube,webmaxtv,zulumk све без проблеми ми отвара а на доунлоад достигнува дури појке од тука на сликава до кај 12-13 крева на адоунлоад торенти или слично!
вака скоро 1 година е се во ред можам да ги пофалам бравос за телекабел
Pa so ISP telekom sigurno deka ti e odlicen. Moli se da ne te premestat na meganet...

Pa so ISP telekom sigurno deka ti e odlicen. Moli se da ne te premestat na meganet...

Ме преместиле на Меганет, сега интернетот е тапа

2452681616.png

Само не знам дали може да се бара преместување на МТ?

2452681616.png

Opcija 1: probaj...pa kazi da znaeme i nie drugite
Opcija 2: zemi paket od 1500 den ili hiperspace i "valjda" ke ti bide dobar netot

PS: cekam ekipa nedela ipol, a internetot seuste si e "najubav" pogotovo pingot

Da smenis operator, ako imas takva moznost. Drugo care nema so niv..
добро сега ми работи, викнав екипа и дојде за пола час, и нешто имаше некој проблем со кабелот па го средија

2452681616.png

Чекај, сакаш да кажеш дека ти си од Скопје и досега ISP Македонски Телеком ти пишуваше, а сега ти е ISP Meganet?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom