Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај, сакаш да кажеш дека ти си од Скопје и досега ISP Македонски Телеком ти пишуваше, а сега ти е ISP Meganet?

Не досега, туку до пред неколку месеци беше друг (моментално се мачам да најдам дали беше МТ или Неотел).
Инаку од Скопје сум.

Не досега, туку до пред неколку месеци беше друг (моментално се мачам да најдам дали беше МТ или Неотел).
Инаку од Скопје сум.
Чудно ми падна, дека како што знам цел Телекабел Скопје е Meganet.

kaj mene sega downloadot e dobar ama vo frekventni casovi paga uploadot negkoas i nakaj 0,25 ama najcesto kolku 0,5, inako nadvor od frekventniot period uploadot e 1. dali e vaka i kaj drugi?

Screenshot.jpg

--- надополнето: 24 јануари 2013 во 12:59 ---
2458880133.png

2464280737.png
2465915939.png

Веќе 2 недели интернетот во период од 18 до 01 часот во работните денови е со висока латенција околу 160 ms и многу слаба download брзина, за викендите временската граница се поместува од 12 до 01 часот. Сигналот е уреден согласно DOCSIS. Локација: Скопје, Стар Аеродром. Предходно цела година работеше БЕСПРЕКОРНО.:mad::mad::mad:

Ова е кај мене, иако страни океј ми отвара сега, не симнувам ништо во моментов.

2484033766.png

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце:

10 минути ми симиња обичен ПДФ атачмент од мејл од околу 7 мега

od ponedelnik jas se stavam na t home- i net i tv nemam veke trpenie so ovie od telekabal 2-3 meseca ke e ok netot posle 5-6 ne cini
2493359643.png

2493460392.png

2493462446.png

2493464462.png

2493469233.png

2493472990.png

Youtube 720p stream - needless to say - се разбира во овој период не работи.

RTMP до 1.2Mbps stream - во моментот fallback на 450Kbps, а некогаш (најчесто) и тоа не функционира.

Се разбира мерењево е во периодот од 17 до 00 часот, со некој саат девијација, и варијабилни периоди на помал и поголем забележлив застој - во зависност од колку повеќе корисници се вратиле од работа/школо и седат пред компјутер или не.
Online игри не сум играл, но од ова што го гледам претпоставувам дека во овој период се „мислена именка“.
Али пак ќе речам - имало и бетер така што океј, до некаде.
Земајќи го во предвид фактот дека услугата е воглавно од типот на незагарантирани, shared bandwidth & best effort услуги - тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom