Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ти е моментално, се нашол модемот на друга фрекфенција, а ако е проблем со сигналот паќ ке ти врати на старата брзина, џабе е фрекфенцијата

Овде имаш торент пуштено или нешто слично, пингот ти е до небо. :)
Тоа 8.xx 8.yy не е никакво освежување, ти секако ја имаш целата брзина од 8 мегабита во секунда.

Ако имаат од телекабел проблеми, а на периоди ги имаат, џабе е секакво ресетирање.

Sent from my Nexus

не пуштен торент ;)

Се расипува ама по 1 недела :) а не на секој 2-3 саати, нај вероватно е што кај мене е 24/7 уклучено за тоа мислам дека опаѓа нетот и му правам такво освежување кое за мене работи сосема добро од колку она со гасење на рутерот од струја и пак уклучување тоа беше цела поента што сакав да кажам а не тука да напаѓате се како појма немам што е тоа и што правам па не треба да работам у телекабел за да знам основни работи за да конфигурирам еден модем ако мислите дека сте по паметни од мене од со тоа што кажавте и истропавте се и сешто дека тоа е глупост што го правам тогаш објаснете ми како кај мене успева оваа глупост што вие тука ја кажувате

(y)
moze da mi pises po PP kako se pravi toa osvezuvanje na modemot i mene me zafrkava netot na telekabel pa sakam da probam,
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 23:55 ---
Ова ти е моментално, се нашол модемот на друга фрекфенција, а ако е проблем со сигналот паќ ке ти врати на старата брзина, џабе е фрекфенцијата
moze da gi pises optimalnite parametri> power na Downstream i upstream Frequency i Signal to Noise Ratio???

Dark HaCkeR kako da go restartiram modemot nemozam da ti gi najdam postovite pisi tuka javno ili po privatna posta. pozz

Dark HaCkeR kako da go restartiram modemot nemozam da ti gi najdam postovite pisi tuka javno ili po privatna posta. pozz
Многу лесно, изгаси го од струја, едино ако бараш поелегантен начин.
Вака so *.BAT го имам рестартирано SB5100E
curl -d "BUTTON_INPUT=Restart+Cable+Modem" http://192.168.100.1/configdata.html
ЗА 5101, 5102 е подруга командата
curl

Леле тиња е интернетот

2418086783.png

:eek:

Значи ве молам последен пат да не ширите лажни работи дека некаков си „ресарт“ или „освежување“ помага нешто ... Значи најмногу што може да се случи е да проба модемот да најде друга фраквенција (ако има воопшто), но не значи дека новата фреквенција автоматски ќе се добие и подобра брзина ...

Сите понатаможни дискусии и „објаснувања“ за вакви глупости НЕМА да ги толерирам ...

Регулирајте тоа интернетот да не ве расколнам...Треба да се гејма дебили.

2422532617.png

Ne ste arni zimi sve.

2422586747.png

STEALTH Зошто нема интернет цело сабајле? (локација: кај Католичка)

Да е само локација кај католичка... Ова изгледа беа повеќе реони од 1 саат ноќеска нема. Цели 8 саати немаше нет.

Надградба на мрежата. Ако не приметивте, не работеше и форумот во тој период :)
Немав и јас интернет сабајлево, ама гледам дека е во ред сега...

Не е фер ненајавено да се прави надградба! :cautious: Имав клиент на кој сега треба да му се правдам уствари да го лажам.... :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom