Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 42450

дечки јас неш да не не сум ап-ту-дејт?
Зголемени брзини или така ми се чине :vozbud:

Истите се.Само нешо изглеа мењаат,па се оптеретуваат серверите од време на време,ќе почекам 2-3 дена дали ќе се оправат и дали има измени,ако не се среди ќе почнат да им ѕвонат телефоните :)

Истите се.Само нешо изглеа мењаат,па се оптеретуваат серверите од време на време,ќе почекам 2-3 дена дали ќе се оправат и дали има измени,ако не се среди ќе почнат да им ѕвонат телефоните :)

не бе... види и на официјалната страна пише 8мега. Јас како шо памтам беше 6 и одамна не сум прател па може у меѓувреме смениле нешто.
http://telekabel.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=73&lang=en

Пред некој ден ми беше шит нетот ама поголем дел од времето вака ми е

Уште кога ќе имав повеќе од 50 гига лимит топ....Ама нема :tapp:

шо прават овие уште никаква новост нема да подобрат нешто останавме со 0.5 Mb/s уплоад
а и овие 50 Gb не стигаат за ништо :S

Имам преметено дека интернетот ми се зезнува кога врне дожд или паѓа снег. Покажува дека е поврзано ама ништо не се отвара и ping ми јавува губиток на пакети. Ги имам викано неколку пати и се повторува проблемот, среќа убаво е времето :D
Има некој приметено дешавкава?

Имам преметено дека интернетот ми се зезнува кога врне дожд или паѓа снег. Покажува дека е поврзано ама ништо не се отвара и ping ми јавува губиток на пакети. Ги имам викано неколку пати и се повторува проблемот, среќа убаво е времето :D
Има некој приметено дешавкава?
Тоа е еден од проблемите на DOCSIS мрежите. При големи температурни промени доаѓа до „расштелување“ на линиите и зголемување на шумот во мрежата. Во таков случај мораш да чекаш да помине екипа и повторно да ја наштелува линијата (до следното затоплување). Поради ова кабелските оператори два пати во годината прават штелување на сите појачала (на есен и на пролет). Решението на проблемот е подлабока оптика до клиентите, односно FTTB.

1263150712.png

Телекабел рулззз

Тиња...таман мислев дека се опраија за стално, ме разочараа.

Топкиииииииииииииииииииииииии хахахаха:toe:

Чим кај вас е таков мора и кај мене автоматски.Пув бе викам ај вие во Скопје друго сте ама и мене ме урочивте

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom