Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
кај мене си е во ред брзината од можни 6,5 мбпс јас имам 5 дека сум на усб од модемот инаку 8 ќе мереше и никогаш не сум имал проблеми со брзина освен во саботата кога од флет и 20 мбпс мереше некое време само 0,3 мбпс

1617923990.png

Ќе почнат да искачаат вицови за "техничката поддршка" на телекабел, глеам ја...

Ако продолжат вака и се створи услов за близо тогаш сигурно ќе се префрлам. Од септември е тапа :eek:

1617920096.png

Мх, мераци, ни пола од брзината која што треба да ја имам...И доста со трубењето дека speedtest не е релевантен показател за брзината пошто кај баба ми имам Бlizoo, со истиот компјутер, без пуштени табови имам мерено 20 пати и ми има покажано 10,5-12 Mbit/s, толку колку што гарантираат Blizoo. Телекабел не чинат, тоа е факт, мислам дека ако не превземат нешто во иднина сите ќе им киднат на Blizoo. Се молам што побрзо да ископаат и да си ги вдомат оптичките кабли кај мене у маало :))))
кој има оптички кабли? за телекабел мислиш?

еве сега и кај мене се смена инфо каналот а не го рестартирав туку само од мајка се смена :)
на газ ќе паднев кога видов дека 100 гб имам

си мислам да го делам со комшивката оти нема да можам да ги потрошам

и пиши за 500 ден 100 гб даваат и нема доплата

а јас шо сум со доплата? на 500 + сум
ќе ме кинат на 256 кбпс?

барем и после 100 гб на 1 мбпс да пага а не на 256 страна не се отвара у пм

Скоро 80% се жалат на брзината но јас тие проблеми до сега сум ги немал (да чукнам во дрво ) еве ви слика
1617953869.png

На Пакет 500 без доплата сум

Скоро 80% се жалат на брзината но јас тие проблеми до сега сум ги немал (да чукнам во дрво ) еве ви слика
1617953869.png

На Пакет 500 без доплата сум
па и кај мене мислам дека никогаш не сум имал проблеми со брзината
ова мислам го реков оти ретко мерев на спидтест и ретко спуштав торенти (не оти не сакам)

кој има оптички кабли? за телекабел мислиш?

еве сега и кај мене се смена инфо каналот а не го рестартирав туку само од мајка се смена :)
на газ ќе паднев кога видов дека 100 гб имам

си мислам да го делам со комшивката оти нема да можам да ги потрошам

и пиши за 500 ден 100 гб даваат и нема доплата

а јас шо сум со доплата? на 500 + сум
ќе ме кинат на 256 кбпс?
Не, мислев за Blizoo, Телекабел и оптика - Проект 2015.

Ете. Кој вика дека Телекабел стои во место. 100ГБ. И ставиле сто извичника на инфо каналот мислеш којзнае што. А брзината иста. Интернетот ми е тиња сега, после 1ви можам да замислам што ќе биде.

НЕВЕРОЈАТНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИСТОРИСКО И ВЧУДОНЕВИДУВАЧКО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ТРАНСФЕРОТ ЗА КОРИСНИЦИТЕ НА ТЕЛЕКАБЕЛ!!!!!!! 100 GB МЕСЕЧЕН ТРАНСФЕР !!!!!!!!!!!!!!!!!

Bitch, please.

Крајно време беше да го зголемат моч*ниот мизерен лимит од 50 гига. Симнеш една сезона од некоја серија и една игра и толку, после чекаш 5 минути да го отвори Гугл со надминатата брзина од неверојатни 256Kbps (32KBps) :(. Другите веке пред една година имаат минимум 5 пати поголем лимит и поголема брзина.
Али гледам многу се истргнале со ова лимитот од 50 на 100 гига co 8Mbps -_-. Blizoo за истите пари нуди неограничен со 10Mbps.
Се на се - разочарување. Едвај чекам Blizoo да дојдат и во моево маало.
А инаку од телевизијата само National Geographic Channel им вреди, сега од први и sci-fi каналот, се друго им e тапа.

КОГА состобата на интернетов ќе се среди конечно веќе? ...Зошто брзината (квалитетот) на интернетот по 18 часот така рапидно паѓа (0.7mbps):mad::mad: :mad: ,
а и пингот е "плафонски" над 200 ms, мерено до македонски сервери. Разбирам дека е shared bandwidth, ама дека е до толку "shared", вака "јако" не било последниве 5-6 години. :confused::confused::confused:

Малку надвор од темата...за пофалба е телефонијата(y)(y)(y) , која функционира перфектно со оцена 10/10 и дигиталната тв + новите 6 тв канали со оцена 9/10 (ако додадат само уште еден добар документарен канал ќе бидат за ДЕСЕТКА).;);):)

да се надоврзам за брзината на интернетот.... страшно
едвај чекам и јас близу да дојди во бт, па ќе ги наговорам цела населба да наместиме, за да дојдат побрзо...

дали некој е информиран, за во битола, кај педагошка нешто се копа, а гледам екипи од телекабел? да не знај зошто е? не сум бил во можност да застанам и да прашам

да се надоврзам за брзината на интернетот.... страшно
едвај чекам и јас близу да дојди во бт, па ќе ги наговорам цела населба да наместиме, за да дојдат побрзо...

дали некој е информиран, за во битола, кај педагошка нешто се копа, а гледам екипи од телекабел? да не знај зошто е? не сум бил во можност да застанам и да прашам

да не прават гробишта (за фирмата) :pos:

и јас го чекам близу

еве спид

1619955128.png

1619961360.png

1619963902.png

1619968893.png

1619970544.png

падни падни стани падни падни
море да падни и да не стани

стабилен е....ама само аплоадот:tapp:

Kajgana Shop