Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
кај мене си е во ред брзината од можни 6,5 мбпс јас имам 5 дека сум на усб од модемот инаку 8 ќе мереше и никогаш не сум имал проблеми со брзина освен во саботата кога од флет и 20 мбпс мереше некое време само 0,3 мбпс

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ќе почнат да искачаат вицови за "техничката поддршка" на телекабел, глеам ја...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Ако продолжат вака и се створи услов за близо тогаш сигурно ќе се префрлам. Од септември е тапа :eek:

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

Мх, мераци, ни пола од брзината која што треба да ја имам...И доста со трубењето дека speedtest не е релевантен показател за брзината пошто кај баба ми имам Бlizoo, со истиот компјутер, без пуштени табови имам мерено 20 пати и ми има покажано 10,5-12 Mbit/s, толку колку што гарантираат Blizoo. Телекабел не чинат, тоа е факт, мислам дека ако не превземат нешто во иднина сите ќе им киднат на Blizoo. Се молам што побрзо да ископаат и да си ги вдомат оптичките кабли кај мене у маало :))))
кој има оптички кабли? за телекабел мислиш?

еве сега и кај мене се смена инфо каналот а не го рестартирав туку само од мајка се смена :)
на газ ќе паднев кога видов дека 100 гб имам

си мислам да го делам со комшивката оти нема да можам да ги потрошам

и пиши за 500 ден 100 гб даваат и нема доплата

а јас шо сум со доплата? на 500 + сум
ќе ме кинат на 256 кбпс?

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
барем и после 100 гб на 1 мбпс да пага а не на 256 страна не се отвара у пм

Член од
26 ноември 2011
Мислења
54
Поени од реакции
6
Скоро 80% се жалат на брзината но јас тие проблеми до сега сум ги немал (да чукнам во дрво ) еве ви слика

На Пакет 500 без доплата сум

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Скоро 80% се жалат на брзината но јас тие проблеми до сега сум ги немал (да чукнам во дрво ) еве ви слика

На Пакет 500 без доплата сум
па и кај мене мислам дека никогаш не сум имал проблеми со брзината
ова мислам го реков оти ретко мерев на спидтест и ретко спуштав торенти (не оти не сакам)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
кој има оптички кабли? за телекабел мислиш?

еве сега и кај мене се смена инфо каналот а не го рестартирав туку само од мајка се смена :)
на газ ќе паднев кога видов дека 100 гб имам

си мислам да го делам со комшивката оти нема да можам да ги потрошам

и пиши за 500 ден 100 гб даваат и нема доплата

а јас шо сум со доплата? на 500 + сум
ќе ме кинат на 256 кбпс?
Не, мислев за Blizoo, Телекабел и оптика - Проект 2015.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ете. Кој вика дека Телекабел стои во место. 100ГБ. И ставиле сто извичника на инфо каналот мислеш којзнае што. А брзината иста. Интернетот ми е тиња сега, после 1ви можам да замислам што ќе биде.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
НЕВЕРОЈАТНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИСТОРИСКО И ВЧУДОНЕВИДУВАЧКО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ТРАНСФЕРОТ ЗА КОРИСНИЦИТЕ НА ТЕЛЕКАБЕЛ!!!!!!! 100 GB МЕСЕЧЕН ТРАНСФЕР !!!!!!!!!!!!!!!!!

Bitch, please.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Крајно време беше да го зголемат моч*ниот мизерен лимит од 50 гига. Симнеш една сезона од некоја серија и една игра и толку, после чекаш 5 минути да го отвори Гугл со надминатата брзина од неверојатни 256Kbps (32KBps) :(. Другите веке пред една година имаат минимум 5 пати поголем лимит и поголема брзина.
Али гледам многу се истргнале со ова лимитот од 50 на 100 гига co 8Mbps -_-. Blizoo за истите пари нуди неограничен со 10Mbps.
Се на се - разочарување. Едвај чекам Blizoo да дојдат и во моево маало.
А инаку од телевизијата само National Geographic Channel им вреди, сега од први и sci-fi каналот, се друго им e тапа.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
21
Поени од реакции
3
КОГА состобата на интернетов ќе се среди конечно веќе? ...Зошто брзината (квалитетот) на интернетот по 18 часот така рапидно паѓа (0.7mbps):mad::mad: :mad: ,
а и пингот е "плафонски" над 200 ms, мерено до македонски сервери. Разбирам дека е shared bandwidth, ама дека е до толку "shared", вака "јако" не било последниве 5-6 години. :confused::confused::confused:

Малку надвор од темата...за пофалба е телефонијата(y)(y)(y) , која функционира перфектно со оцена 10/10 и дигиталната тв + новите 6 тв канали со оцена 9/10 (ако додадат само уште еден добар документарен канал ќе бидат за ДЕСЕТКА).;);):)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544

да се надоврзам за брзината на интернетот.... страшно
едвај чекам и јас близу да дојди во бт, па ќе ги наговорам цела населба да наместиме, за да дојдат побрзо...

дали некој е информиран, за во битола, кај педагошка нешто се копа, а гледам екипи од телекабел? да не знај зошто е? не сум бил во можност да застанам и да прашам

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

да се надоврзам за брзината на интернетот.... страшно
едвај чекам и јас близу да дојди во бт, па ќе ги наговорам цела населба да наместиме, за да дојдат побрзо...

дали некој е информиран, за во битола, кај педагошка нешто се копа, а гледам екипи од телекабел? да не знај зошто е? не сум бил во можност да застанам и да прашам
да не прават гробишта (за фирмата) :pos:

и јас го чекам близу

еве спид

падни падни стани падни падни
море да падни и да не стани

стабилен е....ама само аплоадот:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom