Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Можеше со линк до оригиналната слика од тестот да го ставиш.
Share или Show и Copy to clipboard кликаш само.

*Напомена: Не велам дека е фејк, само ти кажувам полесен начин.
Не може да е фејк гледај дата и час кога е сликано ;)
еве ти и ново ако мислиш дека е фејк :D

1582130169.png

денес е тиња невидена

Додека Blizoo(Cabletel) и T-Home прават драматични промени, овие нешо тешко се гицаат..
BTW зошо во ISP ви пишува неотел?

Додека Blizoo(Cabletel) и T-Home прават драматични промени, овие нешо тешко се гицаат..
BTW зошо во ISP ви пишува неотел?

Телекабел купува интернет линкови од Неотел и дел од нивниот интернет оди преку нив.
Тоа што Телекабел не прави никакви чекори тоа им е голема грешка бидејќи така губат голема маса на корисници.Самите си прават проблем а тоа кога тогаш ќе ги стрефи

Телекабел купува интернет линкови од Неотел и дел од нивниот интернет оди преку нив.
Тоа што Телекабел не прави никакви чекори тоа им е голема грешка бидејќи така губат голема маса на корисници.Самите си прават проблем а тоа кога тогаш ќе ги стрефи

да се надеваме дека до крајот на годината!
само доколку близу дојди во мојот град инаку ништо лошо не им посакувам ако го нема поблизо :)
оти ќе немам нет

Koga golemata riba Blizoo oficijalno ke ja izede pomalata riba Cabletel ke stane uste pogolema i od toj moment ke ja brka mnogu pomalata riba Telekabel so sto i preti ogromna opasnost da bide izedena od ovaa pogolemata a dali ke se sluci ke pokaze vremeto.

Koga golemata riba Blizoo oficijalno ke ja izede pomalata riba Cabletel ke stane uste pogolema i od toj moment ke ja brka mnogu pomalata riba Telekabel so sto i preti ogromna opasnost da bide izedena od ovaa pogolemata a dali ke se sluci ke pokaze vremeto.

дај Боже ама јас сакам китот близо да го купи едно за грев операторче во БТ (оти така купваше операторчиња кејблтел) а телекабел да ги купи друга бг компанија (pon.bg)па после да се јадат двата бг оператори и ем поевтини ем подобри услуги да нудат

малку си пофантазирав (ако ако нема лошо од малку фантазија) :)

дај Боже ама јас сакам китот близо да го купи едно за грев операторче во БТ (оти така купваше операторчиња кејблтел) а телекабел да ги купи друга бг компанија (pon.bg)па после да се јадат двата бг оператори и ем поевтини ем подобри услуги да нудат

малку си пофантазирав (ако ако нема лошо од малку фантазија) :)

Slusaj Blizoo finansiski e daleku pomoken operator od Cabletel i onoj drugiot sto go kupi taka sto za mnogu kratko vreme ke izgradi svoja mreza niz cela drzava a takvite sitni operatorcinja kako sto go kaza ke bidat kupeni od Blizoo.Koga ke ima mreza bukvalno niz cela teritorija ke slusas na vesti kako se sprema prodazba na Telekom iako e finansiski posilen za da se sprotivstavi.Takva im e filozofijata na rabotenje odnosno strizi ovci dodeka ima volna a koga ke snema baraj drugi za strizenje.

Slusaj Blizoo finansiski e daleku pomoken operator od Cabletel i onoj drugiot sto go kupi taka sto za mnogu kratko vreme ke izgradi svoja mreza niz cela drzava a takvite sitni operatorcinja kako sto go kaza ke bidat kupeni od Blizoo.Koga ke ima mreza bukvalno niz cela teritorija ke slusas na vesti kako se sprema prodazba na Telekom iako e finansiski posilen za da se sprotivstavi.Takva im e filozofijata na rabotenje odnosno strizi ovci dodeka ima volna a koga ke snema baraj drugi za strizenje.

Најлошото е тоа што Телекабел нема да се продаде никогаш не дека тоа е лошо туку поради многу други фактори како на пример инает.Ама тоа нема да им користи затоа што кога ќе почнат да губат многу пари или ќе зголемат понуда или ќе ги голтне Близоо кој станува се помоќен.

Најлошото е тоа што Телекабел нема да се продаде никогаш не дека тоа е лошо туку поради многу други фактори како на пример инает.Ама тоа нема да им користи затоа што кога ќе почнат да губат многу пари или ќе зголемат понуда или ќе ги голтне Близоо кој станува се помоќен.

Ako od inaet Robi od Stip ne ja prodade komplet cela kabelska niz cela teritorija ke ostane i bez nea i bez pari sto znaci BANKROT! Vaka dodeka e profitabilna moze da i zeme dobra suma i parite da si gi investira vo nesto drugo.

Ako od inaet Robi od Stip ne ja prodade komplet cela kabelska niz cela teritorija ke ostane i bez nea i bez pari sto znaci BANKROT! Vaka dodeka e profitabilna moze da i zeme dobra suma i parite da si gi investira vo nesto drugo.

Тоа да.Мислам се останува во рацете на Телекабел.Може овој пост да биде избришан може многу работи да се случат но релноста сосема друго диктира.Единствен адут што Телекабел ги држи е тоа што ги има во повеќе градови, ништо друго.Според мене тоа е вид на терезија што го амортизира влијанието на другите оператори брз нивните корисници.Во големите градови каде има подобри оператори корисниците си бегаат а бидејќи им треба пари, одат во помали градови каде кабловските се неразвиени и на тој начин сите таму се WOWZ ефект.Сепак ништо не е неограничено така и Телекабел неможе туку така да се шири од град во град како печурка.Како што кажа и ти доколку не направат нешто банкрот може да дојде затоа што немаат доволно корисници кои ќе ги покријат трошоците.Сега за сега се сигурни но ако продолжат со игнорирачки однос сите еден по еден ќе ги остават.Реално не очекувам скорешна промена, очекувам промена кога ќе изгубат 20% корисници, тогаш кога во биланс на успех ќе имаат - тогаш ќе сменат нешто.

значи близо го купи кејблтел и тој некојси друг кабловски оператор,да не знајш како се викаше тој другиот?
а кај нас можи и т хоум да го купи :tapp: само така ќе не ебава и тој оти монопол ќе биди

ко да не ќе зголемат понуда? па да им експлодира мрежата

имам кажано и пак ќе кажам - пред 2 год мислам на вртелешка на веснето бејби и кажа дека имале понуда од некој (не спомна име) за 30 мил. евра да го купат ама работата беше не дај се нина
и весна збесна ко слушна 30 милиончиња :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom