- Член од
- 31 мај 2013
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 0
Na Telekabel Kanal 5 e katastrofa!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Na Telekabel Kanal 5 e katastrofa!!!

Aj zdravo momci i devojki!!! Nekolku prasanja za po upatenive vo ovaa oblast,lapnav analogna od telekabel od kaj komsijata
Здраво !
Дома користам кабелска од Телекабел (реон Скопје), и неодамна земав лцд телевизор(марка Samsung) па мислев дека ќе можам да ги гледам дигиталните канали без проблеми. Меѓутоа, при пребарување некои од каналите не ги наоѓа воопшто... затоа ве молам за информација : колку канали во број треба да има на дигиталната платформа на Телекабел ? Мене ми наоѓа околу 70. Ѕвонев во техничка поддршка, најавија дека ќе средат али слаба работа :/
Фала и поздрав

Sto e fintata so mtv 1 na digitalnata ima oznaka HD a kvalitetot e najmizeren, pola slika e so crno stesneta, ne e 16;9 rezolucija kojznae sto e kako za vo kino... poiman memaat i ja se ke isklucam od niv ili na maxtv ili na totaltv se stavam, netot e so brzina do 8 kako pred 5 godini, nisto ne e smeneto propagaat telekabel
Мој совет бегајте од Телекабел затоа што за парите што ги давате се катастрофа.Сите добри канали ги исклучија, како може National Geographic и други култни канали да ги нема.Тоа е неприфатливо и нема дискусија.Во врска со твоето прашање, они ја емитуваат HD верзијата од МТВ каналот која што е стеснета во 16:9 за да може да се гледа на сите телевизори(и оние кои се 4:3 а не подржуваат 16:9). Што и да смените подобро е од Телекабел
koja hd verzija, kvalitetot e beter od analogna...