Телекабел Аналогна и дигитална кaбелска телевизија (РОБИ) -генерална дискусија (новости, прашања.)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Aj zdravo momci i devojki!!! Nekolku prasanja za po upatenive vo ovaa oblast,lapnav analogna od telekabel od kaj komsijata,imam Philips so DVB-C i vrti suci se tie pa tie najmnogu 50 i nesto kanali od koj polovinata vo tek na denot seckaat,a posle 1 sabajle signal 100-ka,pa ako znae nekoj sto moze da bide rabotava i kako da gi najdam, site kanali koj sto gi ima na listava? i ako ste probale na koja zemja najmnogu kanali vi naogja sum probal nekolku na Turcija i Germanija nekako najarno e? :drk:

Германија е и кај мене :drk:

Некоја од овие скандинавскиве мислам дека беше Финска, Германија не најде кај мене.

Здраво !

Дома користам кабелска од Телекабел (реон Скопје), и неодамна земав лцд телевизор(марка Samsung) па мислев дека ќе можам да ги гледам дигиталните канали без проблеми. Меѓутоа, при пребарување некои од каналите не ги наоѓа воопшто... затоа ве молам за информација : колку канали во број треба да има на дигиталната платформа на Телекабел ? Мене ми наоѓа околу 70. Ѕвонев во техничка поддршка, најавија дека ќе средат али слаба работа :/

Фала и поздрав

Здраво !

Дома користам кабелска од Телекабел (реон Скопје), и неодамна земав лцд телевизор(марка Samsung) па мислев дека ќе можам да ги гледам дигиталните канали без проблеми. Меѓутоа, при пребарување некои од каналите не ги наоѓа воопшто... затоа ве молам за информација : колку канали во број треба да има на дигиталната платформа на Телекабел ? Мене ми наоѓа околу 70. Ѕвонев во техничка поддршка, најавија дека ќе средат али слаба работа :/

Фала и поздрав

Толку се некаде...не се 100 како што рекламираат, не бери гајле. Сите ги имаш.

Шо е најжално арапскиве ги тргнаа, MBC - за филмови.

Ја незнам зошто уште ги трпам, ја тргнаа и mTV (ЕмТиВи) на местото на КОБРА. VIASAT NATURE исто ја тргнаа... катастрофа.

ај ако можи некој да ми кажи каква е сликата на дигиталната?
дали по квалитет е како бум или макс? или далеку далеку далеку е послаба како шо и се сомневам...

за Битола гледам дека има само 37 канали :facepalm:
а се фалат со 100 или вкупно со аналната? арно и радио станиците не ги бројат оти така и од Тотал тв ќе излези повеќе

дали ги има овие канали подолго време или ги тргаат кога ќе им текни?
во БТ има само 37 барем според листата а во СК има 500 :tapp:
Синестар,емтиви и ВХ1 ги нема во БТ :гомце:

на аналогната ХРТ 1 и Спорт Клуб кај мене се катастрофа на вториот ТВ, има и други ама не ги пратам толку
МТВ е малку матна и гледам денес пишеше МРТ 1 ХД и тоа на телекабел а на веб макс тв не пишеше ХД:pos:
ама џабе кога гледам на ЦРТ ТВ
а на писито имам Фул ХД монитор
Формулата ја гледам на веб макс тв а ја слушам на СК :vozbud:

дали вреди дигитална од овие?
оти треба да барам тв картичка со ДВБ Ц за комот,зш ЛЦД ТВ сеуште немам,за ресивер не ни помислувам на ЦРТ ТВ - то

Ја се откажувам од овие... уште овај месец, па катастрофа се. Све исклучија. Ќе идам пак стариот оператор, локалниот... кабелски.

Бар да знам дека ќе гледам National Geographic ; NAT GEO WILD и VIASAT NATURE.

Sto e fintata so mtv 1 na digitalnata ima oznaka HD a kvalitetot e najmizeren, pola slika e so crno stesneta, ne e 16;9 rezolucija kojznae sto e kako za vo kino... poiman memaat i ja se ke isklucam od niv ili na maxtv ili na totaltv se stavam, netot e so brzina do 8 kako pred 5 godini, nisto ne e smeneto propagaat telekabel

Sto e fintata so mtv 1 na digitalnata ima oznaka HD a kvalitetot e najmizeren, pola slika e so crno stesneta, ne e 16;9 rezolucija kojznae sto e kako za vo kino... poiman memaat i ja se ke isklucam od niv ili na maxtv ili na totaltv se stavam, netot e so brzina do 8 kako pred 5 godini, nisto ne e smeneto propagaat telekabel

Мој совет бегајте од Телекабел затоа што за парите што ги давате се катастрофа.Сите добри канали ги исклучија, како може National Geographic и други култни канали да ги нема.Тоа е неприфатливо и нема дискусија.Во врска со твоето прашање, они ја емитуваат HD верзијата од МТВ каналот која што е стеснета во 16:9 за да може да се гледа на сите телевизори(и оние кои се 4:3 а не подржуваат 16:9). Што и да смените подобро е од Телекабел

Мој совет бегајте од Телекабел затоа што за парите што ги давате се катастрофа.Сите добри канали ги исклучија, како може National Geographic и други култни канали да ги нема.Тоа е неприфатливо и нема дискусија.Во врска со твоето прашање, они ја емитуваат HD верзијата од МТВ каналот која што е стеснета во 16:9 за да може да се гледа на сите телевизори(и оние кои се 4:3 а не подржуваат 16:9). Што и да смените подобро е од Телекабел

koja hd verzija, kvalitetot e beter od analogna...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom