„Те сакам“ или „Ми требаш“

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување
Ne e isto koga sum zaljubena....se e tolku ubavo,i ednostavno nemozam da ne go vidam,bacam i gusnam ama toa mi doaga od srce,kako sto sekogas od srce kazuvam te sakam! A mi trebas e koga se cuvstvuvam osamena,i ne sum zaljubena...togas mi treba nekoj sto ke me gusne i baci i ke mi pokaze malku neznost! Gi razlikuvam ovie dva poimi vo sekoj slucaj:pipi:

Те сакам само тебе, ти кој си единствен и неповторлив.... а ми требаат луѓето кои ме покружуваат, ме прават да се чувствувам дел од нешто она што висинаски сум....
ТЕ САКАМ го уптребувам многу ретко, речиси е редуцирано од мојот речник.... МИ ТРЕБАШ е она по кое ги препознавам луѓето кои навистина ми значат, без ралика дали станува збор за љубениот или за добрите другарства кои секогаш се тука за мене... во добро и зло, во она што сум и можеби сакам да бидам... едноставно треба да се има поддршка во животот...од личноста, односно личностите кои ги сакаш и ти требаат на еден или друг начин.

Баш дека ги разликувам овие две работи, никогаш нема да ги раздвојам. Секогаш ќе бидат присутни кај мене во секое време. Таа што ја сакам, ми треба (имам потреба) за милион причини - како партнер, другар, пријател, поддршка и многу други работи, да не ги набројувам сега. А сето ова произлегува од љубовта - значи, сакањето.

Од секој човек во нашиот живот знаеме што ни треба. Кога го сакам тој ми е потребен. Самата љубов ми прави да имам потреба од неговото присуство во мојот живот, па и се` што си носи тоа присуство (љубов, поддршка, разбирање, почитување, нежност). Но, не сум зависна од него, не може тој целосно да се грижи за мојата среќа. Ако не го добивам тоа што во душата ми треба, тогаш ќе најдам друг човек кој ќе ми даде чувство на исполнетост и задоволство во животот.
„Ми требаш“ не значи „Зависна сум од тебе“

Дефинитивно ,,Те сакам''....Ми требаш звучи само како да имаш потреба или си зависен од личноста...Затоа Те сакам ми е омилен начин за изразување на љубов

Мене овие чувства ми доаѓаат едно по друго. Не ми треба некој кого не го сакам, а и обратно.
Никогаш не сум почувствувала потреба да бидам со некого само за да не сум сама. Но кога сакам некого, да, многу ми треба да е со мене затоа што го сакам. Неможе да сакам, а да не чувствувам потреба од неговото присуство ... што знам ... врти - сучи, истиот муабет ...:podsmev:
И според мене тие две работи одат заедно,не можи едното без другото.Кога некој силно многу премногу го сакам тогаш сакам тој да е до мене,па тогаш можам да речам Ми требаш вечерва до мене или Ми требаш во овај момент да си до мене и да ме утешиш.Едноставно Ми требаш го користам кога некој многу ми недостига,а не од себични причини,колку да не сум сама.

Immature love says: 'I love you because I need you.' Mature love says 'I need you because I love you-Erich Fromm

Ми требаш за да те имам, за да те сакам, за да те милувам секој момент до крајот на мојот живот. Те сакам поради што си преубава, поради тоа што си ми единствена, поради тоа што нема да преживеам без тебе. Овие две нешта се буквално исти. Храна и вода ни треба за живот во една врска за да преживее ти треба : Те сакам и Ми требаш

Те сакам бидејќи ми требаш. It's that simple. Неподносливо реално, можеби...

Ми требаш за да те имам, за да те сакам, за да те милувам секој момент до крајот на мојот живот. Те сакам поради што си преубава, поради тоа што си ми единствена, поради тоа што нема да преживеам без тебе. Овие две нешта се буквално исти. Храна и вода ни треба за живот во една врска за да преживее ти треба : Те сакам и Ми требаш
ти си Братче зависен од СЕКС :toe::toe:

п.с Барем јас така мислам:salut::salut:

Уште еден доказ колку проклето сме себични ние луѓето и колку само гледаме за нас и нашите потреби!

Колку одат заедно овие две реченици толку и не одат.Кога сакаш некоја личност чувствуваш потреба да бидеш до неа.Што значи постои љубов.Ако кажеш само ми требаш тогаш тоа може да се протолкува како ми требаш да не бидам осамена.Значи се зависи од ситуацијата и во кој стадиум е врската.

Те сакам-за да го кажам овој збор па и не е лесно,значи треба нешто да чувствувам за таа особа,да ми лупа срценцето,да ми летаат пеперутки во стомак,кога ќе ја слушнам да се стопам да посакувам се со неа и да сум спремен на се со неа така ќе осетам дека ја сакам и ќе можам да и го кажам тоа без размислување.....
Ми требаш-Ова е веќе нешто што го употребувам кога саканата особа ми фале до мене,дека ми е баш потребна во моментот,или кога имам преголеми чувства во одреден момент и и кажувам ми требаш не можам да се замислам без тебе нормално поврзани се работите те сакам и ми требаш зашто без саканата особа не си целосен и нормално дека ти треба :smir:

„Ми требаш“ е потреба...
„Те сакам“ е чувство...
Е сеа...те сакам, според мене е не може без она ми требаш...зашто сите што ги сакаме...ни се потребни на некој начин. Кога некој ќе каже „Те сакам“, ме асоцира на љубов до коски...а „Ми требаш“ е дека има потреба од другиот, но нема длабоки чувства...

Не може да се направи разлика за такво нешто, иако верувам ќе се најдат форумџии кој што ќе кажат дека не е така. Сепак јас сум 100% сигурен дека не се прави разлика.
Драга дамо, јас не мислам како тебе... Разлика постои, само поентата е дека ја бараме на погрешно место... Работава е со те сакам, горе долу сите знаеме со значи, додека ми требаш е потикнато од страста, ако е во прашање сексуален карактер... Размисли па кажими...:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom