Никој не вика дека не чини да се работи кј нас. Него пред свекои избори исти гомна. Биљал е 4 године на власт? До сега можеше 10 пута да го поврже тој пут и да го асвалтира. Да не се праемо будали на здрав памет и да не се л'жемо. Им даваа дозволе за зграде градење свегде без никаков план а ова демек бш до сеа пред избори не можеле да го напраа?.... Ајде бе...Proslite ni poeni ne znaea da soberat. Niti da se raboti kaj nas ne cini
Sent from my iPhone using Tapatalk
Пиша пријатељов погоре дека имаше многу убаај канте низ град. П.С. тоа беше исто пред избори од лигушиве од ДУИ. А и нз дал сте приметиле имаше и од Биљал нови, уште поубаај ка со дрво. И нив им ебаја мајката.... Епа племе народ ка живи овде... Малу ни е...Овој ако ништо друго асфалтира тоа што у градов има недостаток на канти нема врска може ќе биде понатаму некад...
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Никој не вика дека не чини да се работи кј нас. Него пред свекои избори исти гомна. Биљал е 4 године на власт? До сега можеше 10 пута да го поврже тој пут и да го асвалтира. Да не се праемо будали на здрав памет и да не се л'жемо. Им даваа дозволе за зграде градење свегде без никаков план а ова демек бш до сеа пред избори не можеле да го напраа?.... Ајде бе...
И не е битно дал са прошлите или овја сега или па ВМРО или СДС. Зборот ми беше исти курац се дешава на свекој 4 године. Ама мие смо прост народ за жал па забраамо од денеска до вчера....
Пиша пријатељов погоре дека имаше многу убаај канте низ град. П.С. тоа беше исто пред избори од лигушиве од ДУИ. А и нз дал сте приметиле имаше и од Биљал нови, уште поубаај ка со дрво. И нив им ебаја мајката.... Епа племе народ ка живи овде... Малу ни е...
Биљал е 4 године на власт?
...доволно Билал што ви го исчисти ѓубрето околу христијанските гробишта и ви ја пушти капелата со раководител Македонец,(ФОТО) Десет камиони ѓубре собрано кај православните гробишта во Тетово
(ФОТО) Десет камиони ѓубре собрано кај православните гробишта во Тетовоlider.com.mk
... и според твојот речник „исти гомна“, можеби се, не велам не, ама има разлика, некако не ти се гледа тоа, а се гледа!ЈКП Тетово назначи раководител за капелата, лиценцирани две фирми
Капелата за православните гробишта во Тетово која треба да почне да функционира од понеделник, има раководител поставен од комунал...mia.mk
П.С.
има „гомна“ кои смрдат, ама има и некои без мирис, па се подносливи!
Прегледај го приврзокот 380954
...др Бобан во тоа време бил обичен специјализант, а ја зел одговорноста за КОВИД центарот зашто сите други специјалисти се плашеле, а тој ги искористил своите 5 минути и бил главен во примање на болни од ковид и никој не го клеветел, одговорен бил само за луѓето кои изгореле а не биле пацинети, не смеел да ги пушти фамилиите внатре во модуларната според прописите на падемијата!Инаку мала дигресија. Видов сеа и ми се напрае ќејф, докторов Бобан што го клеветеа за болницата го ослободиле од било каква пресуда. И ќе му биде исплатена оштета мислим.
... а бе доста кукавте дваесет години ДУИ ве ебаваше „крк“ не кажавте, војна ви направи, раселени лица, киднапирани, сега еден се стрефнал нешто да направи и направил, вие веднаш цела историја од Тетово ја пишувате тука, два мандата Теута не направила ништо за граѓаните, капелата да ја пушти само ја одлагала де не чинел фрижидерот, де ова она, да не може христијанин да направи обред како треба, цел град го узурпирала и купила, најдовте за Билал да пишувате што не е ниту неполни две години градоначалник, очигледно сдсмовчиња сте нема друго
...др Бобан во тоа време бил обичен специјализант, а ја зел одговорноста за КОВИД центарот зашто сите други специјалисти се плашеле, а тој ги искористил своите 5 минути и бил главен во примање на болни од ковид и никој не го клеветел, одговорен бил само за луѓето кои изгореле а не биле пацинети, не смеел да ги пушти фамилиите внатре во модуларната според прописите на падемијата!
Нели ставаја од оние подземни или какви и да са тие округлите. Знам ги има уште некој ама ретко кој става у нив ѓубре а и не знам дали имаа ЈКП механизација за да ги ваѓа кантете да ги чисти.badijala i kante da se staa koa prvenstveno nema kultura, eve imase eden period kante, pola sa demolirani, pola kuznae kj zavrshija.
staeni sa kante mnogu puta, sto od opstina, sto od ljudi, ama badijala, rezultatot e uvek skoro ist - gjubre svegde, a kantete iskrseni, a ova e rezultat samo na mentalitetot na narodot, ne mozes ti da docistis kolku sto oni moza da nafrljaa.Нели ставаја од оние подземни или какви и да са тие округлите. Знам ги има уште некој ама ретко кој става у нив ѓубре а и не знам дали имаа ЈКП механизација за да ги ваѓа кантете да ги чисти.
Канетете и ѓубрето са голем проблем во нашава држава. За Тетово ја сум да се приватизира ЈКП. Можда со приватна фирма појќе ќе биде чисто
Друго потребни ни са поинакви канте и систем кој што го има во други државе.
Канте кој нема да се отворени и да се гледа ѓубрето брдо планина. Секоја зграда да има свој канте по три за сортирање на ѓубрето. Али за жал ова никоаш нема да го видимо во Тетово.
Само систем некој за фрлање ѓубре со некоја картичка отварање кантата и за секоја фрлена кеса да се собираа поени. Сличен систем како со машиневе за рециклирање. Поените да се користа за паркирање еднаш неделно или за когаќе се собере одреден број поени попуст при плаќање сметка за вода и ѓубре. Исто што пишав предходнп секоја зграда да има сопствени канте со посебни делови селектирање ѓубрето. Еднаш неделно да ги празнат кантите а ако не е селектирано добро да не ти го земаат ѓубрето па нека ти смрди у зграда.lepo fino okolu biznisi i mesta kj sto ima kamere ke se staa kante i resen problemot, bidi mangup idi iskrsi ja, neka te fatat na kamere i plakjaj si kazne.
brat ke ti go citiram eden profesor so koj sto razgovarav u sredno u vrska so aerozagaduenjeto:Само систем некој за фрлање ѓубре со некоја картичка отварање кантата и за секоја фрлена кеса да се собираа поени. Сличен систем како со машиневе за рециклирање. Поените да се користа за паркирање еднаш неделно или за когаќе се собере одреден број поени попуст при плаќање сметка за вода и ѓубре. Исто што пишав предходнп секоја зграда да има сопствени канте со посебни делови селектирање ѓубрето. Еднаш неделно да ги празнат кантите а ако не е селектирано добро да не ти го земаат ѓубрето па нека ти смрди у зграда.
Све ова само ЈКП да се приватизира зошто сега е во долгови и поради тоа саглам немаат ништо. Мета со инпровизирани метли а шмркот вода не е пуштен саглам на улицеве, кантеве не са исчистени и одржавани кој знае од кога.
По 3 на зграда? Овде по 3 у маало ставаат затоа после ѓубре тон... Стаел 3 канте да не речем за 10 згради и увек пуни и увек ѓубре покрај кантете... Кј полиција да не зборим, секој ден на исти локацие иста песна, па гледаш има недостаток стај уште 2-3 плус ебем ти... нз тоа што е тешко самоСекоја зграда да има свој канте по три за сортирање на ѓубрето. Али за жал ова никоаш нема да го видимо во Тетово.