Teтово

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.662
Поени од реакции
8.092
Tреба и народов да се едуцира и да му смениш навика дека во една улична канта што е наменета за сите во градот не може некој да фрља и шут ѓубре цел ламинат испраено, цел мебел упрчен пред контејнер, шпорети, стари телевизори, пакетите да не се свиткуа или исечат и сортираат по големина за да не фаќаа простор. Зошто фрљамо секој како ќе му текне затоа и се прае брдо планина и куп ѓубре пред контејнерот.

Сепак оваква едукација е тешко да им влезе у глава и да го поштуа тоа. Мие како народ смо тврдоглави. Многу пута свите за нешто викамо Абе ајде они ќе ми кажуа како треба.
Абе ајде ја како сакам таќе ќе праем.

Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.226
Tреба и народов да се едуцира и да му смениш навика дека во една улична канта што е наменета за сите во градот не може некој да фрља и шут ѓубре цел ламинат испраено, цел мебел упрчен пред контејнер, шпорети, стари телевизори, пакетите да не се свиткуа или исечат и сортираат по големина за да не фаќаа простор. Зошто фрљамо секој како ќе му текне затоа и се прае брдо планина и куп ѓубре пред контејнерот.

Сепак оваква едукација е тешко да им влезе у глава и да го поштуа тоа. Мие како народ смо тврдоглави. Многу пута свите за нешто викамо Абе ајде они ќе ми кажуа како треба.
Абе ајде ја како сакам таќе ќе праем.
Тоа е тоа за жал.... Ако најобична канта за ѓубре неможе да преживи подолго време, што остануе за нешто по "напредно".

А да не праемо муабет за кантичиња шо ги има пред зграде, а господата од зградата место да фрља ѓубре у контињер го оставаа у кантичињата малии....

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.662
Поени од реакции
8.092
Aј малку да сменимо на нова тема.

Точно ли е дека у Remall ќе отварале Кам маркет?

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Aј малку да сменимо на нова тема.

Точно ли е дека у Remall ќе отварале Кам маркет?
Да, се спрема доле кј што беше Керфур и Бест маркет, највише ради неделата пошто у недела не работаат маркетите освен ако се у мол ка Рамстор у Палма што е...
До некаде добра политика им е, у недела кога се сите дома и кога нема маркет отворен лагано ќе си појдеш у Кам у Рем и ќе си пазариш за дома

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.662
Поени од реакции
8.092
Да, се спрема доле кј што беше Керфур и Бест маркет, највише ради неделата пошто у недела не работаат маркетите освен ако се у мол ка Рамстор у Палма што е...
До некаде добра политика им е, у недела кога се сите дома и кога нема маркет отворен лагано ќе си појдеш у Кам у Рем и ќе си пазариш за дома

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Се планира пазеарење сабота за да се има во неделата.

Логички оној крш КАМ кај Шик Јелак за вртење накај инустриска им е урнисан и крш редно е да го затвора. Еднаш бев и се осеќав како у подрум од стара куќа да стаеле касе, полице и фрижидери со храна.

Уште ли постои Кам маркетот во Prima Center? Тој им е најдобро среден у Тетово плус еднаш когај бев многу поодамна видов има и дел за да си земеш лепче од оние како у пекара.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.226
Да да. Уште работи тој. И да, мислим дека е најдобар КАМ у град.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.662
Поени од реакции
8.092
remall ostana mesto za lapanje i fakjanje wifi :pos:
Буквално два три пати откако постои ако сум влегол таму
Прв пут заради Керфур.
Исто да не беше Anchoch едно два три пати нешто да ми затребало да купим немаше да знaeм дека постои таму Anchoch.
Пред некој ден бев и во Базаро излегов со празни руке. Ништо не купив.

Последно уредено:
Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Го отворија ли Кам маркет во Ремол?

Sent from my phone using Tapatalk

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.662
Поени од реакции
8.092
Го отворија ли Кам маркет во Ремол?

Малку касним што ти одговарам дур сега ама денеска се отвара. Уште им седи горе тоа рекламниот натпис Best Market :icon_lol:

Туку нови клупе ни стаеле на плоштад и на еден дел во плоштадот кој ни е авионска писта бар му текнало на Касами да се стае дрво со клупичиња околу дрвото.

Клупеве са дрвени и немаа како предходните да се потпреш со грбот.

Џабе све тоа когај зеленилото е изгорено, нема фонтана или некаква чешма ако ти падне лошо да се освежиш. Џабе и све што стаеле ние неценимо ништо за неколку неделе ќе биде све испокршено или ишарано и со ѓубре.
Автоматски споено мислење:

И ова го тргнаа конечно им текна. За ништо не сме во градов да се стави. Чуден народ смо а уште погомна од власти имамо. Што е да му текнеше барем да пробаја да го заменат зеленилото или гледаш не го бива одма тргни го а не да седи бадијала шест године.

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.662
Поени од реакции
8.092
Бев во новиов Кам катастрофа малечок премногу.

Кога беше Carrefour беше доста поголем простор. Ова скратиле доста. Дали е така уште од Best market? Во Best market никогаш не бев.

И катастрофа за преку лето пијалоците мочка пошо нема фрижидери за нив.

А на плошат и ова лето ќе има Тетовско културно лето и пак со македонска програма два вечера.

Последно уредено:
Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Бев во новиов Кам катастрофа малечок премногу.

Кога беше Carrefour беше доста поголем простор. Ова скратиле доста. Дали е така уште од Best market? Во Best market никогаш не бев.

И катастрофа за преку лето пијалоците мочка пошо нема фрижидери за нив.

А на плошат и ова лето ќе има Тетовско културно лето и пак со македонска програма два вечера.
Другиот дел е магацин од кам.
Едино добро, над 300 денари саат паркинг, над 600 2 саати

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.662
Поени од реакции
8.092
Другиот дел е магацин од кам.
Едино добро, над 300 денари саат паркинг, над 600 2 саати

Глупости маркет премногу малечок.

Јас не сум за да работа маркет во недела ама за ситуације недела е добро пошо ние сме чешит луѓе се нешто забораваме во сабота да купимо. Добро е што некој работе од фирме што се познати се наоѓаа.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Ова не го знаев до сега.
Пред година дена Медицинска пластика на влез во Тетово го има купено Лидл. Исто така и кај мостот во Сараќино купен е голем простор за магацин на Лидл.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.662
Поени од реакции
8.092
Ова не го знаев до сега.
Пред година дена Медицинска пластика на влез во Тетово го има купено Лидл. Исто така и кај мостот во Сараќино купен е голем простор за магацин на Лидл.
Туека близина са Кам у Рем, Веро/Џамбо, Рамстор у Палма и сега уште Лидл да отвори ќе биде интересно да се види кој повише ќе има работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom