Некој што добил денојве порака за подигање картичка за купување домашни производи успеа да ја земе?
Денес ми беше терминот во 9:30 во Стопанска накај шарена џамиа путот. Дојдов порано минутка гужва невидена. Прашање и бројче за ред дали ќе дочекаш.
брату, ако сакаш да ја земеш тогаш ќе ти кажем некој трикој.
значи ако си у стопанска карши судот, тогаш мораш да станеш у 5 сабајле, да отидеш до банката и да се пишеш со реден број, име и презиме на листот зашто друг начин нема за побрзо земање. колку порано толку боље зашо после секој пола саат на листот има пишани минимум уште 50 људи.
после иди у 7 саат сабајле зошо тогаш почињаа да се читаа имињата од листата и пази дан ти го украде некој ливчето ко што мене ми се деси па се фатив со еден туе и ми беше вратено ливчето.
обезбедуењето ќе чита имиња и презимиња и ќе дели бројчиња според тоа кој реден број си на листот кој што си пишан, затоа колку порано отидеш толку боље, има људи што ида и у 4 сабајле да се пиша.
ја бев минимум 5 пута пред да ја земем и не можев да ја земем затоа што увек имаше или 200 људи пред мене со бројчиња, или немаше бројчиња или не ми се пикаше у гужва, све доа не ми кажа колешката како идело тоа.