Такси или автобус?

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343
за жал поголемиот дел од мојот млад живот ми помина у 57ца...и уште ми поминува
Тоа е автобус со најдолга линија у скопјево...секогаш е полно...знае многу да смрди...што на пот...што на кромид...што на прдеж...
И покрај сите тие гнасотии...сепак не е се толку црно...се наога во таа гужва по некоја шмекерица...:)
Но...си дозволувам некад и луксуз да влезам у такси и да му речам на шоферот...
шефе...just drive..

Хах па неам 100-150 денари само за такси у еден правец :) затоа бус! Слободна иам :) ме боли таквиот х)

преферирам такси ама кога парите ќе се кнап тогаш сакал не сакал морам со бус:))

Nekogas so avtobus nekogas so taksi a najcesto odam peski.Blisku ziveam do centar pa ne mi se isplati da cekam avtobus za dve stanici ili da plakam primer taksi za eden kilometar.No avtobusite kaj nas se katastrofa vo leto od ispoteni miski pod nos bolje peski da si odam barem vozduhot e svez, nego li da se davam barajki kislorod vo avtobus.Aj vo zima stvarno studi kamen se avtobusite ,no barem ne smrdi kako vo leto.

Повеќе се возам со автобус.
На ова таксистиве треба да им се намали значитено бројот.
Поекономично попаметно побезбедно.
Користете автобуси.

Пешки одам бе, сега пошто нема градски превоз, уствари има ама никој не се вози, можи и такси некогаш.
Инаку ми се врти познатата реплика која се врти низ градов П*чка ти мајчина до вчера можи со такси одеше :pos::pos::pos:.

Такси бе брате плати и шибај не че заебаваме сега со автобусине

Зависи, ако брзам со обично се возам со такси, а ако не со автобус.

Фала богу дека такси е подобра опција, ама и поскапа, затоа преферирам бус.
Иначе лесно е во малите градови кога таксиметарот тече од 20-30 денари па цел град ќе го свртиш за 100 денари додека во Скопје кај и да идеш без 50 денари не поминуваш;)

Такси.
1)По брзо.
2)По чисто.
3)По безбедно.

Фала богу дека такси е подобра опција, ама и поскапа, затоа преферирам бус.
Иначе лесно е во малите градови кога таксиметарот тече од 20-30 денари па цел град ќе го свртиш за 100 денари додека во Скопје кај и да идеш без 50 денари не поминуваш;)
Е да на пример јас у Велес ич не одам со автобус. Најмногу одам пешки, а ептен ако ми е далеку или ако ме мрзи таксито и за 30-40 денара си стасувам без проблем.

Скоро секогаш користам автобус , односно просек 2-3 саати дневно губам у идење и враќање од школо, такси користам коа ке искачам или негде треба хитно да одам

15-98 Радио такси Екстра :)У Струмица барем не е проблем , за 40 денари те носат каде сакаш во град.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom